Márciusban érkezhet a Huawei P60 széria

Hiába ígér remek képalkotó képességeket és jó üzemidőt, a P60 széria még mindig csak előző generációs szettet és 4G adatkapcsolatot tud kínálni, limitált műholdas kapcsolattal.

A Huawei menetrendszerűen valamikor márciusban mutatja be az új P szériát, ami valószínűleg most sem lesz másként. De hiába ígér továbbfejlesztett szenzorokat és képalkotó képességeket, jobb megjelenítést és gyorsabb töltést, a P60 és P60 Pro továbbra is előző generációs szettel kénytelen beérni 5G adatkapcsolat és Google szolgáltatások nélkül. Ez utóbbi mondjuk Kínában nem akkora para gond, de az 5G már arrafelé is hiányozhat majd a felhasználóknak.

Huawei P60 Pro
Huawei P60 Pro

Ezt igyekszik kompenzálni a P60 Pro esetében a magasabb felbontással, ami 1440 x 3200 pixelt jelent 6,6 hüvelyken. A panel 120 Hz-es képfrissítés mellett 1920 Hz-es PWM fényerőszabályozást is kínál majd és az előlapi kamerák száma is duplázódhat. Az akkumulátorkapacitást is jelentősen megnövelik, így a P60 Pro már 5500 mAh-val gazdálkodhat, ráadásul 100 wattos vezetékes gyorstöltés mellett, de természetesen opció lesz a vezetékmentes megoldás is, a szokásos 50 wattos teljesítménnyel.

A hátlapi kamerák esetében valószínűleg marad a 64 megapixeles telés szenzor OIS-szel, de az ultraszéleset egy 50 megapixeles Sony IMX858-ra cserélhetik, az 50 megapixeles főkamerát pedig már az IMX888 szériából szállítja a japán gyártó. Az alapmodellben (P60) szintén 50 megapixeles ultraszéles látószögű egységre számítunk, a főkamera viszont 54 megapixeles IMX789 szenzorral dolgozhat, az optikai zoomot pedig egy 16 megapixeles IMX351-es biztosíthatja.

Huawei P60
Huawei P60

A továbbra is IP68-as minősítésű készülékek jó eséllyel a Snapdragon 8+ Gen 1-es szettjével dolgoznak majd, ami ugyan továbbra is maximálisan versenyképes, elmarad az idei csúcskategóriában elvárhatótól és az 5G adatkapcsolat sem lesz opció. A BeiDou rendszerével dolgozó műholdas kapcsolat viszont elérhető lesz, de Kínán kívül limitált támogatással.

Azóta történt

Előzmények

  • Képen a Huawei P60

    Lekerekített élekről, a P50 Próhoz hasonló hátlapról és középre rakott dupla előlapi kameráról árulkodik a Weibóra kikerült fotó.

  • Huawei P50 Pro - emlékkép

    5G helyett öt kamera, Kirin helyett Snapdragon chip, Google helyett EMUI 12. Mire elég?

Hirdetés