Hirdetés

Huawei P60 Pro - kamera(telefon)

Főkamera állítható rekeszértékkel, makróra is használható nagy felbontású teleobjektív, korrekt ultraszéles. Cserébe áldoznunk kell a szolgáltatás- és alkalmazáskínálatból. De telefonálni azért lehet vele.

Bevezető, elérhetőség, csomagolás

Fél éve volt nálunk utoljára Huawei csúcskészülék teszten, ősszel a Mate 50 Pro, előtte pedig 2022 januárjában mutattuk be tesztünkben a kamerás teljesítményre fókuszáló P50 Pro készüléket. Mindkét elődben feltűntek már olyan dolgok, melyek a május 9-én bemutatott P60 Pro készülékekben is benne vannak, ilyen többek közt, hogy eltűnt a Leica márkanév a hátlapból és a szoftverből, helyét átvette az XMage, illetve ilyen a szemmel kevésbé látható állítható apertúra a főkamera előtt. A Leicával megkötött együttműködési szerződése lejárt a Huaweinek, viszont a mobilos fotózásban elért eredményeit megőrizte a cég és nem hagytak fel a fejlesztéssel sem, ezért XMage néven saját márkát indítottak, mely egyelőre exkluzívan összefogja a Huawei mobilfotós eredményeit, illetve versenyeket is szervez.

Huawei P60 Pro a kézben
Huawei P60 Pro a kézben [+]

A P60 Pro tehát megtartja elődei célját, hogy remek zsebkameraként szolgáljon bárki keze alatt, aki hajlandó kifizetni a 479 990 forintos árát. Cserébe viszont az elmúlt három évben minden Huawei telefont sújtó szoftveres és hardveres korlátokat is megörökölte, nincsenek tehát Google-szolgáltatások, nem egyszerű az NFC-s fizetés és nem képes 5G-kapcsolatra sem a telefon, marad neki a 4G. Utóbbi egyelőre nem probléma, de időtállóság szempontjából jó lenne az 5G modem, illetve a közel félmilliós kategóriában már nem elvárt, hanem alapfelszereltség.


[+]

Hazánkban a 8/256 GB-os kiszerelés lesz elérhető a készülékből, a bemutatón kapott információk alapján első körben a Vodafone kínálatában május 25-től, majd május végétől több értékesítési csatornán is. Színek terén egyelőre a fekete homoküveg változat biztos, hogy megvásárolható lesz, de információink szerint a teszt fotóin látható rokokó fehér is elérhető lesz hazánkban. A tesztre kapott modellről szerkesztőségileg nagyon eltérő véleménnyel voltunk, szerintem kifejezetten szép a kissé matt fehér, telefononként eltérő mintájú hátlap, Bog szerint olyan, mint amikor ”összekente a kőműves a gipszkartont és elfelejtette lecsiszolni”.

A doboz és tartalma
A doboz és tartalma [+]

Ha a telefon külseje nem is, a dobozban mellékelt tartozékok azért alapító-főszerkesztőnket is elégedettséggel töltötték el, a szokásos SIM-tálcát nyitó tű, átlátszó szilikon védőtok és a gyárilag a kijelzőre helyezett fólia mellett ugyanis maradt a gyorstöltő is, mint alaptartozék. A 88 wattos adapter ráadásul USB-A és USB-C csatlakozót is tartalmaz, így használható a telefon töltésére (ehhez USB-A végű Type-C töltőkábelt adnak a dobozban) és PD3.0-s szabvánnyal laptop, egyéb eszköz töltésére is, ha van egy mindkét végén Type-C csatlakozós USB-kábelünk. Az egyetlen negatívum, hogy a töltő egyszerre két eszközt nem tud ellátni árammal, a csatlakozók elhelyezése nem teszi lehetővé, hogy két kábel egyszerre legyen az adapterbe dugva.

A 88 wattos töltő és a telefonhoz kapott kábel
A 88 wattos töltő és a telefonhoz kapott kábel [+]

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés