Huawei Color Band A2 - színes monokróm

A Huawei is folytatja a költséghatékony aktivitásfigyelő termékvonalat, amelyet a Color Band A1 immár OLED kijelzővel szerelt utódja képvisel. Mellesleg elég jól.

Kialakítás, üzembe helyezés

A Huawei Color Band A2 tavaly Honor Band A2 néven került forgalomba Kínában, errefelé viszont a Huawei Color Band A1 utódjaként, A2 néven érdemes keresni, ha valaki egyszerű, viszonylag olcsó, de értesítések részletes megjelenítésére is alkalmas kijelzővel szerelt aktivitáskövetőre vágyik. A termék képességeit, kialakítását és árszabását tekintve a Xioami Mi Band 2 és az azt követő, vagy inkább alternatív megoldásnak szánt Amazfit Cor vetélytársa lehet. Ez egyébként bizonyos szempontból sikerülhet is neki, a társalkalmazás viszont kevésbé kiforrott, a vízállóság pedig nem teljes, cserébe jelenleg olcsóbb egy kicsit és önerőből is hajlandó kezelni a speciális karaktereket.


[+]

A Huawei Color Band A2 ugyan rendelkezik egy 0,96 hüvelykes, érintésérzékeny, nem módosítható fényerejű OLED kijelzővel, a Color kitétel viszont továbbra sem erre utal, mert a megjelenítő monokróm, hanem a cserélhető, színes szíjakra. A kellemes érzetű és minőségi szilikonból készült szíjak külső felülete gyémánt textúrájú, belül pedig hullámtagolású, így nedves környezetben és izzasztó helyzetekben sem kellemetlen a viselése. Noha a gyártó meghatározása alapján az IP67-es védelem nem teszi alkalmassá úszásra, merülésre vagy forró zuhany eltűrésére. Alapvetően három színvariáció érhető el: lángoló piros, lombzöld (vagy mi, greenery) és misztikus fekete.


A Color Band A2-t a töltőalkalmatosság támasztja.

A kitűnő érintésérzékenységű és tökéletesen reszponzív megjelenítő műanyag tokozásban, fém kerettel kapcsolódik a szíjhoz, amely aláfut az óratestnek, kizárólag az optikai pulzusszenzort és a töltőcsatlakozó felületét hagyva szabadon. A zárszerkezet pontosan megegyezik az elődmodell kialakításával, a patentos zár továbbra is Huawei felirattal ellátott, matt, szálcsiszolt fém, a bujtató viszont stabilabb lett a betüremkedésnek köszönhetően. Akkor sem feltétlenül pottyan le az óra, ha a patent véletlenül kiold, mert a fém pöcök jó eséllyel megakad a bujtatóban. Tulajdonképpen tök evidens, de határozottan elmés megoldás, jó, hogy végre valakinek eszébe is jutott.


[+]

Az egész szerkezet igen kompakt, kényelmes, de pirosban abszolút nem diszkrét viselet; inkább a sportos vonalat képviseli, noha úszni nem lehet benne és automatikus aktivitásészlelés nincs. Utóbbi ebben a kategóriában mondjuk nem is jellemző. Cserébe mínusz 20 és plusz 50 fok Celsius között használhatjuk gond nélkül. A 46,8 x 20,5 x 11,2 milliméteres és szíjjal együtt is csak 22 grammos óra pici kézen is jól mutat, például gyerekeknek is megfelelő méretű lehet; hevenyészett mérésünk alapján a szíj körülbelül 23 centi körméretű csuklóig lehet kényelmes, minimálisan pedig olyan 12 centiig húzható.


[+]

A csomagolás kompakt, ízléses és informatív, mivel mi piros szíjjal kaptuk, értelemszerűen a dobozon is ez látható. A pakkban van egy irtó vaskos kezelési útmutató, de már a terméket rejtő külön kis dobozkán is hasznos infók olvashatók. Már amennyiben tudunk angolul. Ha nem, akkor ott a tájékoztató. A beüzemelés egyébként roppant egyszerű, simán csak fel kell tölteni és társítani a Huawei Wear appal, ami a Google Play Áruházban és az App Store-ban is ingyenes. Az alkalmazás kompatibilis iOS és Android rendszerrel, amennyiben legalább 4.4-es verziószámú robottal dolgozunk, vagy minimum iOS 8.0-val. Érdemi információhoz viszont Androidon kelleni fog a Huawei Health app is, amely Egészség néven jelenik meg az alkalmazásaink között. Szóval ne a H betűnél keressük majd.


[+]

A töltő viszont elég kis vacak konstrukció, igen gyenge a mágneses kapcsolat, nagyon könnyen le lehet rántani az órát a teljesen különálló kis műanyag darabkáról, ami az óratest alján található csatlakozófelülethez határozottan gyengén illeszkedik. MicroUSB kábel jár hozzá, de állvány, dokkoló, vagy egyéb izé nincs, a töltőbigyó pedig nagyon apró és könnyű. Egyrészt kissé gagyisztikus, másrészt könnyű elkavarni, de akkor tuti, hogy sosem kerül elő a 38 x 19,6 x 8 milliméteres műanyag darabka. Amúgy majdnem pont akkora, mint egy 4x2-es Lego építőelem, csak nem fáj annyira, ha rálépünk. Nekünk. A töltőnek valószínűleg azért igen.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

 • Huawei Smart Scale - zsír!

  A Huawei mérlege valami elképesztően szép, igen okos és még az ára is roppant kedvező. Bár egyes termékekkel ellentétben orvosi hitelesítéssel nem rendelkezik, viszonylag precíznek is tűnik. Pedig nagyon szerettük volna, ha téved.

 • Huawei Sport Headphones Lite teszt

  A sportfülhallgatók között még annak ellenére sem számít nehéznek, hogy 11 órás üzemideje messze átlagon felüli, miközben kimondottan kényelmes és egyáltalán nem árazták túl.

 • Mit viselt a Xiaomi vezérigazgatója?

  Lei Jun látszólag egy eddig ismeretlen aktivitásmérő karperecet viselt a Black Shark bemutatóján. Lehet, hogy a Mi Band 3.

 • Továbbra is az Apple vezeti az okosórák piacát

  Az erőviszonyok tulajdonképpen változatlanok, 2018 Q1-ben is ugyanaz a sorrend, mint tavaly, az eladások viszont növekedtek.

Előzmények

Hirdetés