2019. január 20., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Tesztek » Tartozékok rovat

Huawei Color Band A2 - színes monokróm

A Huawei is folytatja a költséghatékony aktivitásfigyelő termékvonalat, amelyet a Color Band A1 immár OLED kijelzővel szerelt utódja képvisel. Mellesleg elég jól.

Hirdetés

Kialakítás, üzembe helyezés

A Huawei Color Band A2 tavaly Honor Band A2 néven került forgalomba Kínában, errefelé viszont a Huawei Color Band A1 utódjaként, A2 néven érdemes keresni, ha valaki egyszerű, viszonylag olcsó, de értesítések részletes megjelenítésére is alkalmas kijelzővel szerelt aktivitáskövetőre vágyik. A termék képességeit, kialakítását és árszabását tekintve a Xioami Mi Band 2 és az azt követő, vagy inkább alternatív megoldásnak szánt Amazfit Cor vetélytársa lehet. Ez egyébként bizonyos szempontból sikerülhet is neki, a társalkalmazás viszont kevésbé kiforrott, a vízállóság pedig nem teljes, cserébe jelenleg olcsóbb egy kicsit és önerőből is hajlandó kezelni a speciális karaktereket.


[+]

A Huawei Color Band A2 ugyan rendelkezik egy 0,96 hüvelykes, érintésérzékeny, nem módosítható fényerejű OLED kijelzővel, a Color kitétel viszont továbbra sem erre utal, mert a megjelenítő monokróm, hanem a cserélhető, színes szíjakra. A kellemes érzetű és minőségi szilikonból készült szíjak külső felülete gyémánt textúrájú, belül pedig hullámtagolású, így nedves környezetben és izzasztó helyzetekben sem kellemetlen a viselése. Noha a gyártó meghatározása alapján az IP67-es védelem nem teszi alkalmassá úszásra, merülésre vagy forró zuhany eltűrésére. Alapvetően három színvariáció érhető el: lángoló piros, lombzöld (vagy mi, greenery) és misztikus fekete.


A Color Band A2-t a töltőalkalmatosság támasztja.

A kitűnő érintésérzékenységű és tökéletesen reszponzív megjelenítő műanyag tokozásban, fém kerettel kapcsolódik a szíjhoz, amely aláfut az óratestnek, kizárólag az optikai pulzusszenzort és a töltőcsatlakozó felületét hagyva szabadon. A zárszerkezet pontosan megegyezik az elődmodell kialakításával, a patentos zár továbbra is Huawei felirattal ellátott, matt, szálcsiszolt fém, a bujtató viszont stabilabb lett a betüremkedésnek köszönhetően. Akkor sem feltétlenül pottyan le az óra, ha a patent véletlenül kiold, mert a fém pöcök jó eséllyel megakad a bujtatóban. Tulajdonképpen tök evidens, de határozottan elmés megoldás, jó, hogy végre valakinek eszébe is jutott.


[+]

Az egész szerkezet igen kompakt, kényelmes, de pirosban abszolút nem diszkrét viselet; inkább a sportos vonalat képviseli, noha úszni nem lehet benne és automatikus aktivitásészlelés nincs. Utóbbi ebben a kategóriában mondjuk nem is jellemző. Cserébe mínusz 20 és plusz 50 fok Celsius között használhatjuk gond nélkül. A 46,8 x 20,5 x 11,2 milliméteres és szíjjal együtt is csak 22 grammos óra pici kézen is jól mutat, például gyerekeknek is megfelelő méretű lehet; hevenyészett mérésünk alapján a szíj körülbelül 23 centi körméretű csuklóig lehet kényelmes, minimálisan pedig olyan 12 centiig húzható.


[+]

A csomagolás kompakt, ízléses és informatív, mivel mi piros szíjjal kaptuk, értelemszerűen a dobozon is ez látható. A pakkban van egy irtó vaskos kezelési útmutató, de már a terméket rejtő külön kis dobozkán is hasznos infók olvashatók. Már amennyiben tudunk angolul. Ha nem, akkor ott a tájékoztató. A beüzemelés egyébként roppant egyszerű, simán csak fel kell tölteni és társítani a Huawei Wear appal, ami a Google Play Áruházban és az App Store-ban is ingyenes. Az alkalmazás kompatibilis iOS és Android rendszerrel, amennyiben legalább 4.4-es verziószámú robottal dolgozunk, vagy minimum iOS 8.0-val. Érdemi információhoz viszont Androidon kelleni fog a Huawei Health app is, amely Egészség néven jelenik meg az alkalmazásaink között. Szóval ne a H betűnél keressük majd.


[+]

A töltő viszont elég kis vacak konstrukció, igen gyenge a mágneses kapcsolat, nagyon könnyen le lehet rántani az órát a teljesen különálló kis műanyag darabkáról, ami az óratest alján található csatlakozófelülethez határozottan gyengén illeszkedik. MicroUSB kábel jár hozzá, de állvány, dokkoló, vagy egyéb izé nincs, a töltőbigyó pedig nagyon apró és könnyű. Egyrészt kissé gagyisztikus, másrészt könnyű elkavarni, de akkor tuti, hogy sosem kerül elő a 38 x 19,6 x 8 milliméteres műanyag darabka. Amúgy majdnem pont akkora, mint egy 4x2-es Lego építőelem, csak nem fáj annyira, ha rálépünk. Nekünk. A töltőnek valószínűleg azért igen.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Gyártók, szolgáltatók

Hirdetés

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.