Hirdetés

Huawei Color Band A1 - a napra lehet nézni

A Huawei pofás ketyerével lép a filléres aktivitásmérők piacára. A Color Band A1-et nálunk feketében járt, ám elérhető trendi színekben, és mérhető vele az edzésmunka, illetve az UV-sugárzás.

Hirdetés

Bevezető, külső

Az aktivitásmérők a csatlakoztatott eszközök legszimplább variánsai, túlzás is volna az okos jelzőt rájuk aggatni, mert egyszerű a működésük, mint a faék. A kapcsolódó mobilos szoftverek azok, amelyek a Bluetoothon érkező adathalmazból valami használhatót és hasznosat generálnak, persze ettől még történhet visszafelé kommunikáció, mondjuk az értesítéskijelzés vagy az ébresztés a karperec rezgésével. Ennyiben és egy-két esetleges extrában mindenesetre a legolcsóbb kütyük kimerülnek, cserében viszont aprók, és hetekig bírják egy töltéssel, nem véletlen a népszerűségük. Ebbe a kategóriába jelentkezik be a Huawei a Color Band A1-gyel, amely májusban, Honor Band A1 néven is debütált Ázsiában.

A Color Band A1 a Huawei Watch társaságában
A Color Band A1 a Huawei Watch társaságában [+]

A gyártónak eddig is széleskörű volt a csatlakoztatott eszközkínálata: valamivel drágábban a kerek Band értesítéskijelző, feljebb lépve a TalkBand headset/értesítéskijelző hibrid, a csúcson pedig a mindenféle kiszerelésben lenyűgöző Watch szerepel. A sencseniek tehát a legaktívabbak közé tartoznak a karra csatolható kütyük körében, és nem egy termékük bukkant már fel ajándékként egy-egy mobiljuk mellett. A Color Band A1-et szeptember elejéig, bolttól és készlettől függően a P9 lite megvásárlásával lehet beszerezni, októbertől pedig önállóan, a szilikon változatért 13 ezer forintot kifizetve (fekete, bézs, rózsaszín és türkizkék színváltozatok érhetők el). Létezik bőrszíjas variáns is (fekete, sötétlila, okkersárga, vörös), bár ezek külföldön kétszer annyiba kerülnek, és itthon valószínűleg nem lesznek kaphatók.

A Color Band A1 kiterítve
A Color Band A1 kiterítve [+]

Maga a ketyere roppant könnyű (20 g), keskeny (20 mm) és enyhén ívelt (7,4 mm), a viselése ezért teljesen észrevétlen, az ingben, pulóverben nem akad meg, különösebben az ember edzés közben sem izzad alá. A rozsdamentes acél ház IP57-es szabvány szerint por- és vízálló, a gyártó tájékoztatása szerint legfeljebb 1 méterig és 30 percig tartja kívül a vizet, használni egyébként -20 és +50 Celsius-fok között lehet. A szíjon rengeteg kis luk garantálja, hogy bármekkora csuklóra ráférjen, a csatolás a gomb benyomásával történik. Az apró eszközön se kezelőgomb, se kijelző nincs, többek között így garantálva az ígért, 28 napos működést a 70 milliamperórás teleppel. Az előlapon mindössze egy kék/narancs színű LED villog, ezt kell a nap felé fordítani az UV méréshez.

A Color Band A1 és töltőbölcsője
A Color Band A1 és töltőbölcsője [+]

A hátlapon a dokkoló két pöttye várja a mágneses bölcsőt, a felhasználó által biztosított, microUSB kábelt az utóbbira kell rádugni. A mágnesség lehetne erősebb, a Color Band könnyedén lecsúszik róla. Maga az A1 a szíj egyik vége felül kicsúsztatható a pántból, azaz a szíjak cserélhetők. Az adatokat a giroszkóp működése alapján rögzíti a karperec, a kommunikáció pedig Bluetooth LE szabvány szerint, 4.1-es vagy 4.2-es alapokon alapokon épül fel, androidos vagy iOS-es eszközzel párosítva. Az A1 a halovány LED-del vagy elég gyenge rezgéssel jelez funkciója szerint, erről már a következő oldalon írunk részletesen.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

 • Bemutatkozott a Xiaomi Mi Band 2

  A Xiaomi OLED kijelzővel dobta fel aktivitásmérő karperecét, az ár maradt arcpirítóan kedvező, az üzemidő pedig állítólag 20 napos.

 • Huawei Band / Honor Zero - amennyi kell

  Itthon Huawei Band néven kapható a kínai cég minimalista, alapvetően nőknek ajánlott okosórája, ami elérhető áron nyújt pont annyit, amennyit kell neki.

 • Huawei Watch - pontosan egy klasszikus

  Okos, gyönyörű, érzi a szívdobbanásom és gondosan felügyeli minden lépésem. Ez nem az eszményi feleség, hanem csak egy okosóra. De abból az eddigi legszebb.

 • Microsoft Band - a bóvlinak látszó tudás

  Roppant satnya élőben a Microsoft Band, viszont tényleg az egyik legjobb olyan termék, amit csuklóra kell rögzíteni és kommunikál a telefonnal. Ráadásul mindhárom nagy platformmal működik.

Hirdetés