Xiaomi Amazfit Cor - corszerű

Az Amazfit Cort a Huami fejlesztette a Xiaomi számára mint a Mi Band 2 utódja. A képességek fejlődtek, a kijelző színes, minden más maradt, ami jó, mert az elődmodell is eleve az volt.

Hirdetés

Külső, kialakítás

A Xiaomi és az amerikai székhelyű Huami együttműködésének újabb eredménye a Mi Band 2 utódjaként bemutatott Amazfit Cor. Ami, mármint a cor egyébként latinul szívet jelent orvosi értelemben, átvittben meg egy halom pozitív és motiváló dolgot, mint lélek, értelem, belátás etc. Nem tudjuk, mennyire volt tudatos a névválasztás, mindenesetre van benne ráció, csak valahogy kissé sután hangzik. A termék maga viszont egyáltalán nem suta, talán a Xiaomi egyik legprofibb terméke a műfajban, legalábbis anyagminőséget és az érzetet tekintve mindenképpen. Viszont a inkább alternatívája a Mi Band 2-nek, mint valódi utódja, nekünk a Geekbuying küldte el.

Amazfit Cor és a Xiaomi Mi Band 2
Amazfit Cor és a Xiaomi Mi Band 2 [+]

Az újdonság – többek között – az, hogy a Mi Band 2 monokróm OLED paneljét egy 1,23 hüvelykes, 80 x 160 pixel felbontású színes IPS kijelzőre cserélték, amelyet 2.5D kialakítású, Gorilla Glass 3 üveg véd. Automatikus fényerőszabályozás továbbra sincs, a menüben ötfokozatú skálán lehet adjusztálni a háttérvilágítás erősségét, ami éjjel megfelelő minimumot, napfényben viszont éppen elfogadható láthatóságot biztosít. A betekintési szögek ezzel szemben igen szélesek, színtorzulás nem jellemző, inkább a tükröződés lehet esetleg gond. A megjelenítés ugyanakkor kellően kontrasztos, noha a felbontás még az apró felület ellenére is szerény. Értsd: pixeles.

Lényegesen nagyobb az elődmodellnél, de még így sem feltűnő.
Lényegesen nagyobb az elődmodellnél, de még így sem feltűnő. [+]

A megjelenítőt 316L kristályszerkezetű rozsdamentes acél keretezi, ami ránézésre is tetszetős, prémium érzetet kelt, másrészt hipoallergén, kopás- és saválló, profánabb nevén egyébként sebészeti vagy orvosi acél. Ezzel együtt, mondjuk viselés közben a bőrrel közvetlenül nem érintkezik, a tokozás nagy része továbbra is kiváló minőségű műanyag, míg a cserélhető, egyelőre hat színben megvásárolható szíj kellemes érzetű, prémium szilikon. A színvariációk amúgy roppant aranyos megnevezésűek, ráadásul igen akkurátusak: van pávakék, papagájkék, delfinszürke, sziámi harcoshal piros, valami ősi zöld (ami inkább lime), valamint Némó narancs.


[+]

Az Amazfit jelentősen nagyobb lett az elődjénél, pontos méreteket sajnos nem közölt a gyártó. De továbbra is kulturált méretű, még rajtam is, márpedig én nem foglalok sok helyet a világmindenségből. A tömege szíjjal együtt majdnem a duplájára, nagyjából 32 grammra nőtt, ami még mindig roppant kényelmes. A sztenderd szíj úgy tűnik, jelenleg egy méretben kapható, aminek teljes hossza 230 milliméter, minimális viselési mérete 155 milliméter, maximálisan pedig egy 210 milliméter átmérőjű csuklót képes átfogni.


[+]

A zárszerkezet a megszokott patentos megoldás, ami történetesen fémből van és irtó passzos, reméljük, ez huzamosabb ideig így is marad. A szíjak cseréje pontosan a Samsung Gear Fit 2-nél és Gear Fit 2 Prónál látott mechanizmus alapján működik, tehát viszonylag egyszerű(nek kéne lennie). Elvileg. Gyakorlatilag egyáltalán nem sikerült, cserébe durván manikűrgyilkos, úgyhogy az esetleges anyagi kár és a személyi sérülés elkerülése érdekében feladtuk ez irányú törekvéseinket és készséggel elhisszük, hogy amúgy lehetséges.

A lényeg igazából az értesítések részletes megjelenítése, az pedig az ékezeteket leszámítva kitűnő. A lényeg igazából az értesítések részletes megjelenítése, az pedig az ékezeteket leszámítva kitűnő.
A lényeg igazából az értesítések részletes megjelenítése, az pedig az ékezeteket leszámítva kitűnő. [+]

Az óratesten semmiféle fizikai kezelőszerv nem látható, kizárólag egy apró, halvány vonás a kijelző alját és a megfelelő viselési irányt jelölve, ugyanis a megjelenített tartalom nem fordul el, az óra meg tök szimmetrikus. Legalábbis felületes szemlélő számára. Amúgy, az alsó kijelzőkáva valamivel vastagabb. Megmaradt a víz- és ezzel együtt nyilván porállóság is, noha az IP besorolást nem tüntették fel. Viszont az Amazfit Cor alkalmas úszásra is. A hitelesítés 50 métered mélységig, 5 atmoszféra nyomásig terjed, apróbetűs rész nélkül. A nagyjából 10 milliméter vastag óratest másik oldalán két darab töltőcsatlakozó és a fotopletizmografikus pulzusszenzor. A PPG lényege, hogy adott tartományban sugárzó LED adja a bemeneti jelet, a fotodióda meg értelmezi a kimenetit, ami valamilyen mértékű térfogatváltozást fog mutatni.


[+]

Az óratest már nem pattintható ki a szíjból, így a töltési mód is megváltozott, szerintem egyébként előnyére. A nagyon ízléses és kimondottan jó minőségű, csak kissé nehezen nyitható fehér dobozkából lehet előszedni a töltőalkalmatosságot, ami ezúttal is USB kábelben végződik. A bölcső a hátlapon található csatlakozófelülethez mágnesesen kapcsolódik, de érdemes figyelni, mert nem szimmetrikus. A pulzusmérő szenzor kiemelkedik a síkból, így a bölcső csak egyféleképpen illeszkedik. De úgy kiválóan. A dobozon egyébként semmi nem utal arra, hogy ez egy Xiaomi termék, a nemzetközi forgalomba szánt modellen kizárólag az Amazfit megnevezés és egy logó ezüstlik a doboztetőn, alul pedig gyártóként a Huami van feltüntetve. Belül meg az, hogy Mozogj gyönyörűen, jelentsen ez akármit is.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés