Hirdetés

Honor Band 5 Sport - ez ilyen egyszerű

A Honor Band 5 Sport nem sokban hasonlít a Honor Band 5-re, a Band 4 Running Editionre inkább. Az egyszerű funkciók ellenére a futók és a kosarasok valószínűleg értékelni fogják a dedikált sportmódokat.

Kialakítás, szenzorok, kezelés

A kifejezetten egyszerű és funkcionális Honor Band 5 a Band 5 Sporthoz képest egy űrállomás komplexitásával rendelkezik, a Band 5 Sport ugyanis leginkább egy jól fejlett lépésszámlálóra emlékeztet. Apró, elhanyagolható tömegű és végletekig leegyszerűsített funkcionalitású eszköz, ami ugyan tud néhány trükköt, de azokat maximum a futók és kosarasok tudják majd igazán értékelni. Előbbiek azért hiányolni fogják a pulzusszenzort vagy az ANT+ támogatást, de a környezettudatos anyaghasználatot valószínűleg mindenki üdvözli.


[+]

A Band 5 Sport tulajdonképpen alig különbözik a Band 4 Running Editiontől. A szíj, a rögzítő bigyó és a kosarazás közben releváns adatrögzítés újdonság, minden más maradt. A szíj azért is érdekes, mert 100%-ban újrahasznosított műanyag hulladékból készült, ami szuper, csak önmagában nem cserélhető. Színválaszték szerencsére van, egyik sem kosztüm kompatibilis, de őszintén szólva nincs is sok értelme sportprogramon kívül viselni az aprócska (40,5 x 14,8 x 11,2 milliméter) eszközt.


[+]

A rózsaszínes és szürkés szíjon kívül minden más árnyalatot külön kell megvásárolni, ami azt is jelenti, hogy a műanyag tokozás is jön vele együtt, ami talán mégsem annyira környezetbarát. A rugalmas textil szíj amúgy kényelmes, a készülék tokkal-vonóval 13 gramm, konkrétan észrevétlen, de nekem már egy nap után kényszerem volt kimosni, ami abszolút kivitelezhető, a készülék 5 ATM vízállósággal úszásra is alkalmas, ám lassan szárad, ami nyáron biztos jól jön, de egy hűvösebb tavaszi reggelen annyira nem.


[+]

A szerkezet leglényegesebb része a kapszula, amibe ismét egy 0,5 hüvelykes, 48 x 88 pixeles monokróm OLED panel került. Ezt az alatta lévő érintőgombbal kezelhetjük. Sok dolog nem lesz vele, kint alig látszik a szerény fényerő miatt, bent meg azért nem igazán, mert ugye parányi. Amúgy mutatja az időt, a Bluetooth kapcsolatot, sematikusan az akkumulátor töltöttségét és a dátumot, de utóbbiakat még apróbb karakterekkel. A képernyők között a csuklónk forgatásával is válthatunk, egyébként bármilyen interakciót a kör által jelzett érintőfelülettel abszolválhatunk. Erre egyébként nem sok lehetőségünk van, konkrétan a futás vagy kosáredzés indítása, illetve az óra kikapcsolás.

Az egyetlen szenzor egy integrált, hattengelyes, nem részletezett egység, de gyorsulásmérő és giroszenzor biztosan van benne. A pulzusmérő, legyen a csuklón mérő optikai szenzor mégoly volatilis is, már luxuskategória, nem beszélve a véroxigénről, amit a picit többe kerülő Band 5 simán tud. (Színes AMOLED kijelzővel, meg normális értesítés jelzéssel.) Itt viszont be kell érni egy, a képen látható szenzorral és a 32 bites ARM Cortex-M4-es központi feldolgozóegységgel, ami egyébként futásnál és kosárlabdázás közben egy csomó valid adatot tud szolgáltatni a továbbfejlesztett, cipőre applikálható kiegészítővel. Cipőn meg úgysem lehet pulzust mérni.


[+]

A Band 4 Running rögzítője érzetre és ránézésre kevésbé volt masszív, itt viszont nagyon stabilan fogathatjuk a kapszulát a holmiba, az óratest azonnal érzékeli is, hogy mi van és felajánlja a futó vagy kosárlabda edzés indítását. A folyamatot ugyanazok a pogo pin érzékelők triggerelik, mint amivel a töltőkapszulában csatlakozik az eszköz. A dobozban a cipődokkoló mellett egy USB-A töltőholmi is megtalálható, ami kétpines csatlakozófelülettel kapcsolódik a készülékhez és bármilyen kompatibilis portba bedughatjuk. Sokat nem kell használni, két hét lazán kijön a 77 mAh-s akksiból, utána kábé két óra, amíg feltölt.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

  • Kapcsolódó cégek:
  • Honor

Azóta történt

Előzmények

  • Honor Band4 Running - kezdő lépés

    A futással ismerkedőknek lehet ideális a mozgáselemzést kínáló, filléres fitnesz karperec, ami értesítéskijelzésben elvérzik, alapvető aktivitáskövetésre viszont jó.

  • Honor Band 4 - legalább a színe élénk

    Leginkább az fog feltűnni, hogy fel fog tűnni. A friss Honor Band már színes kijelzővel érkezik, ami mindenképpen a legnagyobb értéke a terméknek.

Hirdetés