Honor Band4 Running - kezdő lépés

Külső, kezelés, csomagolás

Csatlakoztatott órából és karperecből annyi féle van, hogy Dunát lehetne rekeszteni, egy 44 milliméteres Apple Watch Series 4 modell árából pedig 17,5 darab Honor Band4 Running aktivitásmérő kosárba helyezhető. A viselhető kütyük láthatóan roppant széles palettával rendelkeznek, így érdemes az egyes tesztdarabokat saját méret- és műfaji kategóriájában megítélni. Közös ugyanakkor a mobilos kapcsolaton túl a tény, hogy a termékkategóriából 2019-re sem lett tömegtermék, a vásárlók pedig egyelőre eléggé válogatósak.

A Honor Band4 Running a Huawei Watch GT mellett szinte eltörpül
A Honor Band4 Running a Huawei Watch GT mellett szinte eltörpül [+]

Van, aki az árat sokallja, mások pedig a komolyabb darabok méretét, úgyhogy kapásból jó hír, hogy még a női karon kényelmesen hordható Honor Watch Magic mellett is eltörpül az itt górcső alá vátt, futásra szakosodott, TPU karperec, szíjjal együtt 17 grammjával. A vele járó észrevétlenség nem csak mozgás közben jó: amellett, hogy a ketyere 50 méteres vízállósági minősítést kapott, azaz sekély édesvízben úszni lehet vele, tud egy ügyes trükköt: a hattengelyes érzékelővel megáldott órarész cipőre erősítve a szokásos adatokon túl ellenőrzi a testtartást és mindenféle technikai jellegű statisztikát rögzít.


[+]

Azt is tisztázzuk viszont, hogy 9 ezer forintért a Band4 Running mi nem : nincs pulzusszám- vagy magasságmérő, iránytű vagy GPS, és kihagyott ziccerként sem másik kütyüvel, sem a telefonnal nem dolgozik össze, hogy egy edzés több adatforrásából komplett statisztikai leképzés szülessen. Roppant korlátozott az értesítéskezelés is, viszont amennyibe kerül, annyiért pontosabban letudhatja a napi aktivitás- és alváskövetést, mint egy telefon, hiszen azzal szemben mindig valahol a testen csüng.


[+]

A Running utótag is jelzi ezen Band4 variáció sportosabb mivoltát, de ha nem tenné, a fekete órarészhez tartozó, kétszínű pántválaszték elárulja, hogy a cucc nem az üzleti világot célozza meg – nem mintha aki nappal öltönyt húz, este ne futhatna le egy félmaratont. Sárga, kék, zöld, piros és rózsaszín jegyeivel adott tehát egy kis dizájnkarakter, de az se gond, hogy a kütyü ingujj vagy pulóver alatt rejtőzködik, ott is zavartalan marad.


[+]

Maga az elektronikus szerkezet mindössze egy érintőgombot kapott, amivel az idő, a napi lépésszám, a megtett kilométerek, az elégetett kalóriák és az alváshossz egyszerű adatai közt lehet váltani, illetve legalább Android 4.4 vagy iOS 9.0 verziójú telefonra rákeresni, Bluetooth kapcsolaton. A Huawei Egészség a kapcsolattartó mobilalkalmazás, melyben kötelező jellegű a magasságot, a nemet, a kort és a testsúlyt megadni, hiszen ebből számolgat a kütyü.


[+]

WiFi nincs, se mikrofon vagy hangszóró, viszont közepes erejű, ébresztésre nem igazán alkalmas rezgőmotor van, ami kellően intenzív a hívások, az SMS-ek és a tetszőleges alkalmazásértesítések jelzésére. A sima Honor Band 4-gyel szemben az itt monokróm, 48 x 88 pixeles OLED kijelző viszont szinte csak dísznek van: napfény alatt alig látni, és csak hívásikon, illetve egy i betű jelenik meg, a hívófél neve vagy az értesítés küldője, szövege nem.

Előbb a műanyag tartót kell a cipőre helyezni, majd utána a kütyüt megfelelő irányba bepattintani
Előbb a műanyag tartót kell a cipőre helyezni, majd utána a kütyüt megfelelő irányba bepattintani [+]

A 0,5 hüvelyk átmérőjű panel tehát nem kel versenyre egy Watch Magic tűéles képével, cserébe akár 21 napot elfut egy töltéssel, és a teszthéten félig se sikerült lemeríteni. Egyszerűségével nagyszerű a normál USB-A töltőbölcső, amibe a kütyüt csak bele kell tolni – adatátvitelre ne számítsunk. Akad a türkizkék dobozban egy adag leírás, egy a pánt és egy műanyag bigyó, amit a fenti módon kell a cipőfűzőbe illeszteni, majd utána a Band4 Runningot bepattintani, és az máris futómódba vált.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Előzmények

Hirdetés