Honor Band4 Running - kezdő lépés

A futással ismerkedőknek lehet ideális a mozgáselemzést kínáló, filléres fitnesz karperec, ami értesítéskijelzésben elvérzik, alapvető aktivitáskövetésre viszont jó.

Külső, kezelés, csomagolás

Csatlakoztatott órából és karperecből annyi féle van, hogy Dunát lehetne rekeszteni, egy 44 milliméteres Apple Watch Series 4 modell árából pedig 17,5 darab Honor Band4 Running aktivitásmérő kosárba helyezhető. A viselhető kütyük láthatóan roppant széles palettával rendelkeznek, így érdemes az egyes tesztdarabokat saját méret- és műfaji kategóriájában megítélni. Közös ugyanakkor a mobilos kapcsolaton túl a tény, hogy a termékkategóriából 2019-re sem lett tömegtermék, a vásárlók pedig egyelőre eléggé válogatósak.

A Honor Band4 Running a Huawei Watch GT mellett szinte eltörpül
A Honor Band4 Running a Huawei Watch GT mellett szinte eltörpül [+]

Van, aki az árat sokallja, mások pedig a komolyabb darabok méretét, úgyhogy kapásból jó hír, hogy még a női karon kényelmesen hordható Honor Watch Magic mellett is eltörpül az itt górcső alá vátt, futásra szakosodott, TPU karperec, szíjjal együtt 17 grammjával. A vele járó észrevétlenség nem csak mozgás közben jó: amellett, hogy a ketyere 50 méteres vízállósági minősítést kapott, azaz sekély édesvízben úszni lehet vele, tud egy ügyes trükköt: a hattengelyes érzékelővel megáldott órarész cipőre erősítve a szokásos adatokon túl ellenőrzi a testtartást és mindenféle technikai jellegű statisztikát rögzít.


[+]

Azt is tisztázzuk viszont, hogy 9 ezer forintért a Band4 Running mi nem : nincs pulzusszám- vagy magasságmérő, iránytű vagy GPS, és kihagyott ziccerként sem másik kütyüvel, sem a telefonnal nem dolgozik össze, hogy egy edzés több adatforrásából komplett statisztikai leképzés szülessen. Roppant korlátozott az értesítéskezelés is, viszont amennyibe kerül, annyiért pontosabban letudhatja a napi aktivitás- és alváskövetést, mint egy telefon, hiszen azzal szemben mindig valahol a testen csüng.


[+]

A Running utótag is jelzi ezen Band4 variáció sportosabb mivoltát, de ha nem tenné, a fekete órarészhez tartozó, kétszínű pántválaszték elárulja, hogy a cucc nem az üzleti világot célozza meg – nem mintha aki nappal öltönyt húz, este ne futhatna le egy félmaratont. Sárga, kék, zöld, piros és rózsaszín jegyeivel adott tehát egy kis dizájnkarakter, de az se gond, hogy a kütyü ingujj vagy pulóver alatt rejtőzködik, ott is zavartalan marad.


[+]

Maga az elektronikus szerkezet mindössze egy érintőgombot kapott, amivel az idő, a napi lépésszám, a megtett kilométerek, az elégetett kalóriák és az alváshossz egyszerű adatai közt lehet váltani, illetve legalább Android 4.4 vagy iOS 9.0 verziójú telefonra rákeresni, Bluetooth kapcsolaton. A Huawei Egészség a kapcsolattartó mobilalkalmazás, melyben kötelező jellegű a magasságot, a nemet, a kort és a testsúlyt megadni, hiszen ebből számolgat a kütyü.


[+]

WiFi nincs, se mikrofon vagy hangszóró, viszont közepes erejű, ébresztésre nem igazán alkalmas rezgőmotor van, ami kellően intenzív a hívások, az SMS-ek és a tetszőleges alkalmazásértesítések jelzésére. A sima Honor Band 4-gyel szemben az itt monokróm, 48 x 88 pixeles OLED kijelző viszont szinte csak dísznek van: napfény alatt alig látni, és csak hívásikon, illetve egy i betű jelenik meg, a hívófél neve vagy az értesítés küldője, szövege nem.

Előbb a műanyag tartót kell a cipőre helyezni, majd utána a kütyüt megfelelő irányba bepattintani
Előbb a műanyag tartót kell a cipőre helyezni, majd utána a kütyüt megfelelő irányba bepattintani [+]

A 0,5 hüvelyk átmérőjű panel tehát nem kel versenyre egy Watch Magic tűéles képével, cserébe akár 21 napot elfut egy töltéssel, és a teszthéten félig se sikerült lemeríteni. Egyszerűségével nagyszerű a normál USB-A töltőbölcső, amibe a kütyüt csak bele kell tolni – adatátvitelre ne számítsunk. Akad a türkizkék dobozban egy adag leírás, egy a pánt és egy műanyag bigyó, amit a fenti módon kell a cipőfűzőbe illeszteni, majd utána a Band4 Runningot bepattintani, és az máris futómódba vált.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

  • Kapcsolódó cégek:
  • Honor

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés