Honor Band 5 Sport - ez ilyen egyszerű

A Honor Band 5 Sport nem sokban hasonlít a Honor Band 5-re, a Band 4 Running Editionre inkább. Az egyszerű funkciók ellenére a futók és a kosarasok valószínűleg értékelni fogják a dedikált sportmódokat.

Funkciók, összegzés

A Band 5 Sport szolgáltatáskínálata a lehető legvisszafogottabb, tényleges haszna igazából csak futásnál és kosárlabdázásnál van, akkor is csak úgy, ha a lábbelinkre rögzítjük. Ezen kívül, már ha megfelelő a látásunk, leolvashatjuk róla az időt, a megtett lépések számát, azt, hogy ez mekkora távot jelent, hány kalóriát égettünk el, mennyit aludtunk és megkereshetjük a csatlakoztatott telefont Bluetooth hatótávon belül. Ilyenkor egy figyelmen kívül hagyhatatlan női hang tudatja velünk, hogy I am heeree! Ja, és nyilván kérhetünk tétlenségi emlékeztetőt.

Hirdetés

[+]

Az alváskövetés pulzusszenzor hiányában inkább csak arról ad releváns információt, hogy mikor feküdtünk le és mikor keltünk, a kalóriaértékeket az általunk megadott adatok alapján számolja, a Ne zavarjanak üzemmódot pedig fixen kell beállítani, mert nem szinkronizál a telefon beállításaival. Az ébresztés rezgéssel történik, nálam ez kellő hatékonyságúnak bizonyult, felkeltem rá. Értesítésjelzésre viszont teljesen alkalmatlannak találtam a Band 5 Sportot. A hívást sem elutasítani, sem fogadni nem lehet az óráról, az értesítés meg annyi, hogy zsizseg és megjelenik egy szövegbuborék. De se a platform, se a küldő, se semmi nem látszik. Engem kifejezetten idegesített, hogy reflexből odanéztem és pont nulla információt kaptam. Ki is kapcsoltam.


[+]

Egyéb testmozgások során csak általános adatokat kapunk, futásnál viszont jegyzi az átlag tempót, átlagos ritmust, lépésszámot, talajérintési időt, a földet érési erőhatást, a lábfejbefordítást és az átlagos térdhajlítási szöget. Tekintve, hogy nekem kiment a bokám (a takarítás veszélyes sport), édesanyám volt szíves megsétáltatni a Band 5 Sportot, így a statisztika szerény, de a funkcionalitás és a jellege látható. Kosárlabdázók pedig a következő adatokat elemezgethetik: átlagos függőleges ugrási magasság, levegőben töltött átlagos időtartam, függőleges ugrások gyakorisága és a mozgási sebesség (km/h).

[+]

A Honor Band 5 Sport konklúziója pontosan ugyanaz, mint az elődmodellnél. Nem mintha úgy egyébként sokban különböznének. A szíjat és a kosaras funkciókat leszámítva a két eszköz megegyezik. A rögzítő bölcső valamivel komolyabb és biztonságosabb érzetű, de az előző generáció stabilitásával sem volt probléma, mindenesetre így profibb és minőségibb benyomást kelt. A 100%-ban újrahasznosított PET palackokból készült szíj nagyon kényelmes, de ha nem jön be a rózsaszín vagy szürkés árnyalat, a műanyag tokozással együtt választhatunk másikat a kínálatból. És ha összevizezzük, érdemes megvárni, amíg megszárad, mert nyirkosan kissé kellemetlen érzés.

[+]

Értesítésmegjelenítésre teljesen alkalmatlan, effektíve semmit nem lehet csinálni vele, úgyhogy ha nem pontosan azokra az adatokra vagyunk kíváncsiak, amit a Band 5 Sport futásnál és kosárlabda közben mérni tud, egyáltalán nem látjuk értelmét a pulzus- és véroxigénszint mérővel, színes OLED érintőpanellel és funkciógazdagabb felhasználói felülettel rendelkező Honor Band 5-tel szemben előnyben részesíteni. De ha valaki „visszajelzést szeretne futótechnikájáról [vagy ugrótechnikájáról] (csak edzői szinten), megelégedve a fapados értesítéskijelzéssel, annak 7990 forintért ez a több hetes üzemidejű, [5ATM] vízálló fitnesz karperec kapudrog lehet a gyakoribb testmozgás és a komolyabb sportkütyük felé.” Nehéz lett volna annál érzékletesebben megfogalmazni a lényeget, mint Bone123 tette a Band 4 Running Edition kapcsán, úgyhogy inkább csak kiegészítettem. Viszont, ha valaki ennyire specifikus adatokat igényel, valószínűleg nem teljesen kispályás és komolyabb funkcionalitásra van szüksége, például ANT+ támogatásra vagy beépített GPS-re, úgyhogy a magam részéről nem látom a potenciális felhasználói réteget. Ettől függetlenül, ha valakinek pont ezek az adatok kellenek, akkor neki is tetszeni fog a Band 5 Sport.

Honor Band 5 Sport

AliceWake

  • Kapcsolódó cégek:
  • Honor

Azóta történt

Előzmények

  • Honor Band4 Running - kezdő lépés

    A futással ismerkedőknek lehet ideális a mozgáselemzést kínáló, filléres fitnesz karperec, ami értesítéskijelzésben elvérzik, alapvető aktivitáskövetésre viszont jó.

  • Honor Band 4 - legalább a színe élénk

    Leginkább az fog feltűnni, hogy fel fog tűnni. A friss Honor Band már színes kijelzővel érkezik, ami mindenképpen a legnagyobb értéke a terméknek.

Hirdetés