Hirdetés

Honor 6 - becsületbeli ügy

Hirdetés

Alkalmazások

Előre telepített appok kapcsán hagyományosan az Alcatel a király, de ez kétes dicsőség, van olyan telefonjuk, ahol 65(!) gyárilag felrakott app szórja tele ikonokkal a felületet. A Honor-Huawei páros ezt sokkal szofisztikáltabban valósítja meg, noha vannak olyan programok, amikre semmi szüksége nincs az embernek. Ilyen a 100% Games! nevű ikon, ami a Gameloft online boltjába dobja a júzert. Ennek megfelelően van is pár demo állapotú játék, amire szintén nem sok szüksége lesz az átlagfelhasználónak.

Honor 6 Honor 6

Vannak azonban tényleg hasznos alkalmazások is, ilyen például a Telefonkezelő. Ez egy csinos felületet mutat megnyitás után, ahol összesen nyolcféle módon tudunk ezt-azt beállítani és optimalizálni. Törölhetünk felesleges fájlokat, üríthetjük a gyorsítótárat, bekapcsolhatjuk a zaklatásszűrőt. Itt létrehozhatunk blokkolási szabályokat hívásokra és üzenetekre, van feketelista, amire felvihetjük azokat a kontaktokat, akiktől nem szeretnénk fogadni semmit. Az energiatakarékossági opciók is elérhetők, illetve a Ne zavarj üzemmód is aktiválható, ahol időzítésre nyílik módunk, megadva, hogy melyek azok a kapcsolatok, akiktől ilyenkor is fogadunk hívásokat. Sokat el lehet bíbelődni a hálózati alkalmazások paraméterezésével, egyenként letiltható, hogy melyik app férhessen hozzá a nethez, külön állítva, hogy ezt mobilnetnél, illetve WiFi-t használva teheti-e meg egyáltalán. Az értesítéskezelő is hasznos, letilthatóak alkalmazásonként a notifikációk.

Honor 6 Honor 6

Honor 6 Honor 6

Az apróságok listáját gyarapítja a fájlkezelő, a Twitter kliens, az időjárás és a diktafon. Ez utóbbi hívás közben is működik és fel is veszi mindkét fél hangját. Van egy nagyító app, ami bekapcsolja a kamerát és digitális zoom segítségével jókora méretben mutatja a látható képet, a számológép viszont csak alapfunkciós. Az irodai munkáért a Kingsoft Office felel, ezzel szerkeszteni és új dokumentumokat készíteni is lehetséges. Az extra appok listáját a Bitcasa kliensprogramja zárja. A Google szolgáltatásait külön mappába rakja a rendszer, de ha valaki mondjuk a térképet sokat használja, annak nyitva áll az út arra, hogy ebből a folderből kirántsa azokat az alkalmazásokat, amelyeket gyakran elindít.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

  • Mobilarena TV: Yes, Your Honor 6

    Tegnap hivatalosan is megjött Európába, ma pedig már be is tudjuk mutatni a Huawei által életre hívott márka új modelljét, a 8 magos processzoros és Full HD kijelzős Honor 6-ot.

  • Több tiszteletet a Huawei-nek, itt a Honor!

    Berlinben mutatta be a gyártó azt a két készüléket, amelyek egy új brand első modelljei. A Honor 6 és a 3C már Ázsiában debütáltak, Európában is nélkülözik a telefonok a Huawei nevet.

Hirdetés