Hirdetés

Honor 6 - becsületbeli ügy

Hirdetés

Adatátvitel, üzemidő

A Honor 6 Cat.6-os LTE hálózatokon is tud(na) működni, noha erre még a hazai operátorok nem készültek fel. A névleg 300 Mbit/s sebességű letöltés persze jól hangzik, de ez még ott is csak elméleti maximum, ahol már van ilyen hálózat, mindenesetre nem a telefonon fog múlni, hogy milyen tempóval érkeznek rá az adatok. A gyári böngésző alapvetően rendben van, de érdekes módon bizonyos oldalaknál van némi döcögés, holott a teljesítményt az sem befolyásolja, ha tucatjával vannak nyitva a böngészőlapok.

Honor 6 Honor 6

A WiFi érzékenysége az átlagnál picit jobb, a GPS szélsebesen talál pozíciót, viszonylag sokat autókáztam a Honor 6-tal és nem volt navigációs gond, a Dension Bluetooth kihangosítóval is remekül együtt tudott működni. Hiányosságnak számít, hogy nincs NFC, érdekes, hogy a Cat.6-os LTE összejött, ez viszont kimaradt, bár vannak olyan piacok, ahol a Honor 6-ból ez sem hiányzik. A mi tesztkészülékünk még egy olyan hibától szenvedett, ami valószínűleg egyedi: USB-vel a géphez kötve nem tudtam a belső tárhely adatait leszedni róla, de az SD-kártyán levő fotókat és zenéket gond nélkül másolgattam ide-oda.

Honor 6 Honor 6

A Honor 6 egyik fontos vívmánya, hogy a relatív karcsú készüléktestbe 3100 mAh teljesítményű telepet álmodott a Huawei. Ez papíron igencsak impozáns érték, ráadásul elvileg a Kirin proci is jól optimalizált, az energiagazdálkodási üzemmódok is jól paraméterezhetők, úgyhogy nem lepődtem meg túlzottan, amikor két napos, aktív használat mellett elérhető üzemidőt lengettek be a berlini bejelentés során. Ez viszont egy picit talán túlzás, a másfél napos működés sok fotózással, nyomkodással, böngészéssel, pár perc játékkal, folyamatos adatkapcsolattal és 2-3 órás kijelzőidővel gond nélkül megvan, hétvégén összejött a két napnyi működés is, de azért a végeredmény nem forradalmi. Ettől még az átlagnál sokkal jobb, de csodát azért ne várjunk, az viszont nem haszontalan, hogy ultra-energiatakarékos módban 24 órát elketyeg a gép 10%-os töltöttséggel — igaz, ilyenkor kizárólag hívásokra és SMS-re használható a Honor 6.

Honor 6
[+]

Értékelés: Honor 6
Külső
Ergonómia 9 pont
Anyaghasználat 8 pont
Összeszerelés minősége 9 pont
Kijelző mérete, minősége 8 pont
Belső
Kezelhetőség 9 pont
Sebesség 9 pont
Szoftver rugalmassága, bővíthetősége 10 pont
Felhasználói felület élménye 9 pont
Alapfunkciók
Hangminőség, vételi stabilitás 8 pont
PIM funkciók 10 pont
Adatkommunikációs képességek 9 pont
Multimédia
Vizuális 8 pont
Audio 7 pont
Egyebek
Üzemidő 8 pont
Ár/érték aránya 8 pont
Hogyan értékelünk?

Összegzés. Az a nagy helyzet, hogy a Honor 6 eléggé odacsap. Még akkor is elégedett lettem volna vele, ha nem tudom, hogy mennyibe kerül, de a hazai, áfás, garanciás ár igen barátira sikeredett, a 105 ezer forintos összeg nem hogy nem túlzás, hanem kifejezetten ütős. A hardver is megér ennyit, mégiscsak egy Full HD felbontású kijelzővel, nyolcmagos processzorral és 3 GB RAM-mal felszerelt, 3100 mAh-s akkuval megtámogatott telefonról van szó, az pedig csak hab a tortán, hogy a kamera is abszolút jól sikerült, az EmotionUI pedig nagyon jól kezelhető. Apróságokba lehet csak belekötni, ilyen az NFC hiánya és a néha megdöccenő böngésző, de összességében egy gyors, kezes, megfelelő méretű, sokoldalú és korrektül összerakott okostelefont használhattam majdnem két hétig. A Honor kifejezetten jól indul, ez a modell ennyiért igencsak versenyképes, reméljük, hogy a lendület hosszan kitart és a többi Honor készülék is hasonlóan jó áron kerülhet majd itthon is piacra. Ráadásul most tényleg úgy fest, hogy sikerült a “Kínából megkapom feleennyiért is” irányzatot is kétvállra fektetni, ugyanis bármilyen távol-keleti webshop árait néztem, azok bizony nem képesek ennyire olcsón adni a masinát akkor, ha a rárakodó áfát belekalkulálom a vételárba. És akkor még a garanciáról nem is beszéltünk. Nem hiszem, hogy különösebben magyaráznom kéne a plecsni jogosságát, a Honor 6 az idei év egyik legjobban eltalált készüléke lett, felkerül arra a polcra, ahová a legjobb ajánlatokat fejben listázzuk. A 100 lepedős kategória egyik ásza, talán csak a már kifutó LG G2 kelhet vele versenyre, de erre a telefonra még úgy is rá tudom sütni a nálunk ritkaságszámba menő Különösen Ajánlott minősítést, hogy NFC nincs benne. Akinek ez a fontos, az nyilván keressen más eszközt, de gyanítom, hogy a felhasználók zöme egyelőre nem igényli ezt a még nem sűrűn kihasználható vívmányt, úgyhogy nálam eddig az év meglepetése a Honor 6.

Honor 6

Bog

A cikk elkészítésében a Telekom 4G mobilinternet volt segítségünkre.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

  • Mobilarena TV: Yes, Your Honor 6

    Tegnap hivatalosan is megjött Európába, ma pedig már be is tudjuk mutatni a Huawei által életre hívott márka új modelljét, a 8 magos processzoros és Full HD kijelzős Honor 6-ot.

  • Több tiszteletet a Huawei-nek, itt a Honor!

    Berlinben mutatta be a gyártó azt a két készüléket, amelyek egy új brand első modelljei. A Honor 6 és a 3C már Ázsiában debütáltak, Európában is nélkülözik a telefonok a Huawei nevet.

Hirdetés