Hirdetés

Honor 6 - becsületbeli ügy

Bevezető

Október 28-án, Berlinben tartott egy európai sajtóeseményt a Huawei. Illetve a Honor. Az új márka vezetősége ugyanis a prezentáció során kínosan kerülte, hogy a kínai gyártót bármennyire is belekeverje a dologba, de persze mindenki tudja, hogy ha Honor a név, akkor ott a háttérben bizony a Huawei erői dominálnak, hiszen korábban már több Honor nevű modell piacra került a vállalat gondozásában.

Honor 6
[+]

Most viszont leválasztották a Honor márkát az anyavállalatról és külön marketinggel, értékesítéssel, később pedig már külön fejlesztési és formatervező részleggel is fog rendelkezni. Ázsiában ez már korábban megtörtént, a Honor európai részlege pedig a Kínában bemutatott modellek közül szemezget és dönti el, hogy azokat érdemes-e áthozniuk hozzánk. Indulásképp a Honor 6 lett a kiválasztott, ami abból a szempontból jó döntés, hogy bár nem szó szerint csúcskategória, de közel van ehhez a szegmenshez — ugyanakkor kifejezetten versenyképes áron kínálják.

Honor 6
[+]

Az értékesítési modell viszont újszerű, a Honor nem fog felbukkanni szolgáltatói kínálatban, nem lesz leemelhető egyetlen nagyáruház polcáról sem, kizárólag online rendelhető meg. Emiatt nem is gondolkodik a cég abban, hogy hirtelen óriási volumenben tudják majd teríteni a termékeket, a következő évre 2 milliós eladott darabszámmal kalkulálnak — ez teljes Európára értendő. A már itthon is kapható Honor 6-ot a bejelentés napjától nyúzzuk folyamatosan, hiszen nyilván egy sajtótájékoztatón egy készülék előnyös tulajdonságait domborítják ki.

Doboz, külső

A mi dobozunkban csak egy töltőfej és egy adatkábel ücsörgött, illetve maga a telefon. A konnektorba dugható egység 2 Ampert ad le, és erre bezzeg rá van írva, hogy a Huawei gyártja, míg a telefonon ennek nyoma nincs, kizárólag egy Honor feliratot találunk a kütyü hátlapján. Aztán persze az első bekapcsolás során felcsendülő dallam gyorsan egyértelműsíti, hogy honnan származik a termék, a kínai gyártóra jellemző muzsika könnyen beazonosítható.

Honor 6
[+]

A Honor 6 nagyon jó abban, hogy az 5 inches kijelzőt mekkora helyre tudták bepréselni. Az oldalsó kávák csak 2,86 milliméteresek, alul-felül nyilván több a hely, de így is az egyik legkompaktabb 5 hüvelykes készülékről beszélhetünk, az egy kézzel történő használat sem okoz komolyabb gondot. Maga a kijelző pedig megérdemli a dicséretet, a panel fényereje remek, a felbontás Full HD, a betekintési szögekre nem lehet panasz, egyedül a színhőmérséklet kapcsán lehet kritikával illetni, a gyári állapot ugyanis kissé kékes. Ez viszont menüből állítható, el lehet csavarni odáig a paramétereket, hogy a fehér tényleg az ideális 6500 K értékhez essen közel, de ennek a többi árnyalat látja kárát, hiszen azok valahogyan sárgásabbnak tűnnek ilyenkor.

Kijelző-teszt
Mérés Honor 6 LG G3 Samsung Galaxy S5 Sony Xperia Z3
Fehér fényerő 491 nit 462 nit 302 nit 647 nit
Fekete fényerő 0,49 nit 0,49 nit 0 nit 0,53 nit
Kontrasztarány 1003:1 941:1 végtelen 1221:1
Színhőmérséklet 7921 K 7649 K 7915 K 9925 K

A Gorilla Glass 3-mal védett előlap felső részén 5 megapixeles előlapi kamerát találunk, mellette valahol egy fényérzékelő is akad, illetve van egy aprócska led, ami az elmulasztott eseményekre hívja fel a figyelmet. A Honor 6 felső részén és oldalain egy kissé világosabb árnyalatú sáv fut körbe, ami kicsit fémhatású, de igazából sima plasztik. Kezelőszerveket csak a jobb oldalon találunk, itt ücsörögnek a hangerőt szabályozó gombok, valamint a kijelzőt kapcsoló billentyű is. Egy szélesebb ajtót is lelünk errefelé, kihajtását követően microSIM-et és microSD-t tudunk a megfelelő nyílásokba helyezni.

Honor 6
[+]

A telefon tetején 3,5 mm-es jack csatlakozó tátong, mellette pedig egy infra. Na, az a helyzet, hogy ez annak ellenére is egy infra, hogy a telefonban egyetlen alkalmazás nincs hozzá, ha pedig valaki nekibátorodik (mint én) és letölt egy távirányítós appot, akkor azzal is lukra fut, mert nem fog működni. Gyaníthatóan egy következő frissítéssel érkezik majd erre megoldás, ugyanis a kínai piacon debütált Honor 6-ban baromira benne van az app. De jelentem: van megoldás, ide tessenek ellátogatni, a linkelt két fájlt szükséges letölteni, telepíteni és tadaam (tada.wav), lesz frankó távirányítónk.

Honor 6
[+]

A hátlapot valamiféle üveg borítja, elhangzott a sajtóeseményen, hogy mindenféle rétegek és 3D effektek és egyéb flancos megoldások eredményezték azt, amit látunk. Ezzel nem kell foglalkozni, üveg, oszt kész, minden bizonnyal tök jól néz ki termékfotókon és addig a pillanatig, amíg meg nem fogjuk a telefont, mert onnantól kezdve még akkor is maszatos lesz, ha illatos és puha kezeivel maga II. Erzsébet fogdossa azt meg. A telefont szétbontani nem lehet, emiatt elég masszívnak érződik, jól össze van rakva, nem is csúf, szóval a külsőre különösebb panaszom nem volt. Ráadásul jól le is dobtam véletlenül (egy öltözői padról csúszott le kőre), de kutya baja sem lett.

Hardver, UI

Irtó büszkék voltak a bemutatón arra a nyolcmagos Kirin 920-as chipsetre, amit a Honor 6 burkolata alá tettek. A big.LITTLE architektúrával rendelkező megoldás négy Cortex-A7-es és négy Cortex-A15-ös magot foglal magában, amelyeket egyenként tud kapcsolgatni a rendszer, hogy minél takarékosabban bánjon az energiával. A grafikus gyorsítás feladatát egy Mali-T628 MP4-es GPU intézi, ami sokkal elterjedtebb, mintha valami saját fejlesztésű megoldást gyömöszöltek volna bele, a hab a tortán pedig a 3 GB RAM. Az elég sok, csúcsmodellekben sem szokott ennyi lenni és — akármennyire nem gondoltam volna, hogy ez tényleg számít — megdöbbentően más élmény egy ekkora operatív memóriával rendelkező gépet nyomkodni, mint bármi mást, egyszerűen azért, mert ha akarom, akkor úgy játszom egy kört az Asphalt 8-cal, hogy a következőt a Beach Buggy Racinggel tolom és vica versa. És a két app vidáman fut egymás mellett, a telefonnak meg sem kottyan.

Teljesítmény-teszt
Benchmark Honor 6 LG G3 Samsung Galaxy S5 Sony Xperia Z3
Rendszerchip HiSilicon Kirin 920 Snapdragon 801 Snapdragon 801 Snapdragon 801
Quadrant Standard 11534 pont 22290 pont 24685 pont 21146 pont
AnTuTu 5.x Benchmark 40199 pont 37860 pont 41753 pont 43120 pont
Vellamo Browser 2994 pont 2904 pont 3248 pont 3190 pont
Vellamo Metal 1338 pont 1466 pont 1495 pont 2847 pont
SunSpider 1.0.2 597,4 ms 935 ms 433,8 ms 854,4 ms
Geekbench 3 (single) 857 pont 967 pont 950 pont 977 pont
Geekbench 3 (multi) 3172 pont 2363 pont 2888 pont 2640 pont
GFXBench Man. onscreen 8,7 fps 6,9 fps 11,7 fps 12,7 fps
GFXBench Man. offscreen 8,1 fps 9,8 fps 11,8 fps 12 fps
GFXBench T-Rex onscreen 17,5 fps 15,7 fps 27,7 fps 29,3 fps
GFXBench T-Rex offscreen 16,5 fps 22,1 fps 27,3 fps 27,2 fps

Oké, ez nyilván nem egy életszerű helyzet, de hogy a több lapos böngésző, a levelezés, a zenelejátszó és a navi röhögve fut egyszerre, miközben ha kilépek a főképernyőre, akkor nem kezdi el újrarajzolni a webről frissülő widgeteket sem a rendszer — na, az bizony nem rossz, ráadásul ez a Kirin 920-as és a Mali GPU egyébként sem egy gyenge páros, ha nem is tartozik a csúcskategóriába. De bármit csináltam, azt totál egykedvűen oldotta meg a Honor 6, persze némi melegedéssel azért jelzi, hogy ő a háttérben keményen nekifeszül a melónak. Itt sem vészes egyébként a helyzet, a hőelvezetés kifejezetten jól sikerült, ezen állítólag tök sokat pörögtek, hogy jó legyen, az eredmény pedig nem az, hogy jéghideg a hátlap, hanem inkább az, hogy nem egy ponton lesz forró, hanem a burkolat minden pontja egységesen kézmeleg, még fél órányi játék után is. Egyetlen ponton találtam akadást, ez pedig a böngésző, bizonyos weboldalaknál a görgetés valamiért döcög.

Honor 6 Honor 6

A felület az Android 4.4.2-re épülő EmotionUI 2.3, ami a Huawei saját fejlesztése. Némiképp furcsa, hogy ha már úgy döntöttek, hogy Európába hozzák a Honor 6-ot, akkor arra miért nem maradt energia, hogy a legfrissebb verziót tegyék rá, hiszen már a 3.0-t találjuk meg például azon az Ascend Mate 7-en, amit volt szerencsénk korábban bemutatni. Oké, nincsenek olyan óriási eltérések, például a kameránál az utólagos fókuszálás elvileg ebben a verzióban érhető csak el, de a Honor 6-nál ezt beleberhelték a 2.3-ba is. A UI alapvető ismérve, hogy nincs szigorúan vett menü, az ikonok és a widgetek is a kezdőoldalakon helyezkednek el, ahol mappázásra és témázásra is van lehetőség. A Honor 6 kedvéért csináltak egy saját témát is, de ez a rendszer logikáját nem befolyásolja.

Honor 6 Honor 6

Sok aprósággal igyekeztek a kínai mérnökök feldobni a felhasználói felületet. A felülről lehúzható értesítési tálca két állású, ha jobb oldalról rántjuk le, akkor a gyorsbeállítások közé csöppenünk. Az androidos vezérlőgombok a kijelző alsó sorában ücsörögnek, de teljes képernyős alkalmazásoknál eltűnnek. Kérhetünk egy úgynevezett lebegő gombot is, ami egy pici köröcskét jelent. Ez hozzátapad a kijelző valamelyik széléhez, mindig látszik, ha megérintjük, akkor itt is előbukkannak a vezérlőgombok, illetve a témaváltás és a lezárás lehetőségei. A készülék gesztusokra is figyel, lehet lefordítással némítani a bejövő hívásokat, illetve azt is kérhetjük, hogy a csörgő telefont megemelve az fogadja a hívást.

Honor 6 Honor 6

A lezáróképernyőn levő háttérkép helyett kérhetjük a Magazin nevű, magától változó galériát, ami elég látványos fotókat tesz véletlenszerűen a háttérbe. A feloldógomb megnyomását követően oldalra simítással jutunk az ikonos felületre, ha alulról felfelé mozdítjuk az ujjunkat, akkor egy gyorsmenü bukkan fel, ahol a zenelejátszót vezérelhetjük, illetve a naptár, a számológép, a zseblámpa és a tükör érhető el egy gombnyomással. Létezik egy egyszerű nézet is, ilyenkor a menü nagy, csempékkel kirakott változatú lesz, amit gyengébben látók jobban kezelhetnek, illetve azok számára is hasznos, akik csak a főbb funkciókat óhajtják igénybe venni. Az EmotionUI tehát továbbra is egy jól testreszabható, letisztult, igényes felület, amit könnyű megszeretni, ráadásul elég takarékosan bánik az erőforrásokkal is, bár 3 GB RAM mellett ez nem annyira létfontosságú.

Alkalmazások

Előre telepített appok kapcsán hagyományosan az Alcatel a király, de ez kétes dicsőség, van olyan telefonjuk, ahol 65(!) gyárilag felrakott app szórja tele ikonokkal a felületet. A Honor-Huawei páros ezt sokkal szofisztikáltabban valósítja meg, noha vannak olyan programok, amikre semmi szüksége nincs az embernek. Ilyen a 100% Games! nevű ikon, ami a Gameloft online boltjába dobja a júzert. Ennek megfelelően van is pár demo állapotú játék, amire szintén nem sok szüksége lesz az átlagfelhasználónak.

Honor 6 Honor 6

Vannak azonban tényleg hasznos alkalmazások is, ilyen például a Telefonkezelő. Ez egy csinos felületet mutat megnyitás után, ahol összesen nyolcféle módon tudunk ezt-azt beállítani és optimalizálni. Törölhetünk felesleges fájlokat, üríthetjük a gyorsítótárat, bekapcsolhatjuk a zaklatásszűrőt. Itt létrehozhatunk blokkolási szabályokat hívásokra és üzenetekre, van feketelista, amire felvihetjük azokat a kontaktokat, akiktől nem szeretnénk fogadni semmit. Az energiatakarékossági opciók is elérhetők, illetve a Ne zavarj üzemmód is aktiválható, ahol időzítésre nyílik módunk, megadva, hogy melyek azok a kapcsolatok, akiktől ilyenkor is fogadunk hívásokat. Sokat el lehet bíbelődni a hálózati alkalmazások paraméterezésével, egyenként letiltható, hogy melyik app férhessen hozzá a nethez, külön állítva, hogy ezt mobilnetnél, illetve WiFi-t használva teheti-e meg egyáltalán. Az értesítéskezelő is hasznos, letilthatóak alkalmazásonként a notifikációk.

Honor 6 Honor 6

Honor 6 Honor 6

Az apróságok listáját gyarapítja a fájlkezelő, a Twitter kliens, az időjárás és a diktafon. Ez utóbbi hívás közben is működik és fel is veszi mindkét fél hangját. Van egy nagyító app, ami bekapcsolja a kamerát és digitális zoom segítségével jókora méretben mutatja a látható képet, a számológép viszont csak alapfunkciós. Az irodai munkáért a Kingsoft Office felel, ezzel szerkeszteni és új dokumentumokat készíteni is lehetséges. Az extra appok listáját a Bitcasa kliensprogramja zárja. A Google szolgáltatásait külön mappába rakja a rendszer, de ha valaki mondjuk a térképet sokat használja, annak nyitva áll az út arra, hogy ebből a folderből kirántsa azokat az alkalmazásokat, amelyeket gyakran elindít.

Multimédia

Nagyon büszkék voltak Berlinben a Honor 6 fotós képességeire, ezért bizakodva álltam neki, hogy fotózgassak. A kamera többféleképpen is elindítható, egyrészt nyilván van neki egy ikonja a menüben, de a lezáró képernyő jobb alsó sarkáról indítva a simítást is rögtön belecsöppenhetünk a képalkotás folyamatába. Ennél egy fokkal jobb hír, hogy a lezárt készülék hangerőszabályozó gombjainak alsó darabját kétszer gyorsan megnyomva nem csak egyből bekapcsol a fényképezőgép, hanem rögtön egy képet is készít, ha minden jól alakul, akkor erre 0,6 másodpercnyi időre van szüksége. Ezt egyébként — kissé önmagát fényezve — a fotó elkészülte után ki is írja a telefon. Ezek a képek azonban nem mindig lesznek élesek, ilyenkor ugyanis nem szórakozik a fókuszálással a masina, hanem úgy veszi, hogy tutira nem makrót fogunk lőni, ezért előfordul, hogy életlen, homályos eredmények születnek.

Honor 6
[+]

Ha viszont nem a gyorsaságra törekszünk, hanem van annyi időnk, amit általában egy mobil elkér egy normális fotó kapcsán, akkor számos további lehetőségünk adódik. A kereső bal felén vannak a beállítási lehetőségek, itt az alsó ikont megnyomva tudunk üzemmódot választani. Az “S” betűvel jelzett mód lesz a leggyakoribb döntés, ilyenkor a telefon automatikusan igyekszik kalibrálni mindent a fényviszonyoknak megfelelően, s ez elég jó hatásfokkal sikerül is neki. Ilyenkor is állítható viszonylag sok opció, de az ISO, a fehéregyensúly, a kontraszt, a telítettség és az expozíció csak normál módra kapcsolva érhető el. Akad még önkioldó, célkövetés, mosolyexponálás, állítható a képméret és a geotagging. Az üzemmódok között van szépítés, ami egyfajta virtuális bőrradírként működik, de utólag is ráküldhetünk egy portréra mindenféle effektet (szem növelése, arc és orr karcsúsítása), kérhetünk vízjelet, ami rárakja a fotóra, hogy hol vagyunk, vannak effektek, panoráma mód, kapcsolható a HDR (de ezt az intelligens mód magától is megteszi), valamint utófókusz is igényelhető. Ez két képet csinál és utána eldönthetjük sima érintéssel, hogy hol legyen éles a felvétel. Szintén a fotózáshoz kapcsolódik, hogy ha hosszan nyomjuk a keresőn a kijelzőt, akkor külön-külön meg tudjuk határozni, hogy hova élesítsen a gép és hol mérjen fényt, ez főleg nagy dinamikatartományú témáknál segíthet abban, hogy a számunkra fontos részek ne legyen túl sötétek, illetve világosak.

A fent elterülő képek kifejezetten jók. Nem tökéletesek, van némi zajosodás, picit talán a vonalélesség is lehetne jobb, de az a helyzet, hogy igen nagy százalékban jól sikerülnek az alkotások. Nem mozdulnak be a fotók, nem lesznek homályosak, a makró egészen kiváló, a dupla villanó is meglehetősen hatékony. Estefelé a telefon persze már kevésbé brillírozik, de így sincs ok panaszra, sötétebb környezetnél szól, hogy lehetőség szerint tartsuk stabilan a gépet, ilyenkor pár fotót még készítget és megpróbálja ezeket egy darab, viszonylag éles képpé összerakni, ami egész jól sikerül neki. Igazából meglehetősen elégedett voltam a végeredménnyel, a Honor 6-nak nincs miért szégyenkeznie.

Honor 6 selfie
Előlapi kamerával [+]

Ráadásul van egy 5 megapixeles előlapi kameránk is. Ez önmagában is korrekt felbontás (bár az optika minősége érezhetően gyengébb, mint a hátlapi modul), ilyenkor is van néhány üzemmód (szépítés, vízjel, effektek), illetve elérhető a panoráma is, amivel három kép készül, egy középről, aztán kicsit jobbra és kicsit balra fordítva a masinát, így több jóember arca is beférhet. Kár, hogy nem mindig sikerül jól összefűzni a képeket, aminek nyilván az is az oka, hogy magunkat háromszor úgysem tudjuk ugyanúgy lefotózni. Ha sötét van, akkor a kijelző fehér villantásával próbál némi plusz fényt adni a gép. Videót Full HD-ben tud venni a masina, különösebb trükkök nincsenek, de szoftveres stabilizációt kérhetünk, tesztfelvétel itt található.

Honor 6 Honor 6

A zenei oldalra sincs különösebb panasz, noha a hátlapi hangszóró azért nem tartozik az élvonalba, pláne, hogy bármilyen felületre téve jelentősen csökken a hangerő. A lejátszó az EmotioUI szerves része, stílusok, albumok, előadók, mappák szerint is listázhatók a számok. Van elalváskapcsoló, ki lehet szűrni az adatbázisból a túl rövid fájlokat, a hangzásról pedig a DTS mód gondoskodik, ez elsősorban fülessel érzékelhető. A repertoár része egy FM-rádió is, ha pedig videót óhajtunk nézni, akkor a Full HD felbontás természetesen meg sem kottyan a gépnek, de nem minden formátumot támogat gyárilag a lejátszó — ezen nyilván lehet segíteni alternatív appok felkutatásával.

Adatátvitel, üzemidő

A Honor 6 Cat.6-os LTE hálózatokon is tud(na) működni, noha erre még a hazai operátorok nem készültek fel. A névleg 300 Mbit/s sebességű letöltés persze jól hangzik, de ez még ott is csak elméleti maximum, ahol már van ilyen hálózat, mindenesetre nem a telefonon fog múlni, hogy milyen tempóval érkeznek rá az adatok. A gyári böngésző alapvetően rendben van, de érdekes módon bizonyos oldalaknál van némi döcögés, holott a teljesítményt az sem befolyásolja, ha tucatjával vannak nyitva a böngészőlapok.

Honor 6 Honor 6

A WiFi érzékenysége az átlagnál picit jobb, a GPS szélsebesen talál pozíciót, viszonylag sokat autókáztam a Honor 6-tal és nem volt navigációs gond, a Dension Bluetooth kihangosítóval is remekül együtt tudott működni. Hiányosságnak számít, hogy nincs NFC, érdekes, hogy a Cat.6-os LTE összejött, ez viszont kimaradt, bár vannak olyan piacok, ahol a Honor 6-ból ez sem hiányzik. A mi tesztkészülékünk még egy olyan hibától szenvedett, ami valószínűleg egyedi: USB-vel a géphez kötve nem tudtam a belső tárhely adatait leszedni róla, de az SD-kártyán levő fotókat és zenéket gond nélkül másolgattam ide-oda.

Honor 6 Honor 6

A Honor 6 egyik fontos vívmánya, hogy a relatív karcsú készüléktestbe 3100 mAh teljesítményű telepet álmodott a Huawei. Ez papíron igencsak impozáns érték, ráadásul elvileg a Kirin proci is jól optimalizált, az energiagazdálkodási üzemmódok is jól paraméterezhetők, úgyhogy nem lepődtem meg túlzottan, amikor két napos, aktív használat mellett elérhető üzemidőt lengettek be a berlini bejelentés során. Ez viszont egy picit talán túlzás, a másfél napos működés sok fotózással, nyomkodással, böngészéssel, pár perc játékkal, folyamatos adatkapcsolattal és 2-3 órás kijelzőidővel gond nélkül megvan, hétvégén összejött a két napnyi működés is, de azért a végeredmény nem forradalmi. Ettől még az átlagnál sokkal jobb, de csodát azért ne várjunk, az viszont nem haszontalan, hogy ultra-energiatakarékos módban 24 órát elketyeg a gép 10%-os töltöttséggel — igaz, ilyenkor kizárólag hívásokra és SMS-re használható a Honor 6.

Honor 6
[+]

Értékelés: Honor 6
Külső
Ergonómia 9 pont
Anyaghasználat 8 pont
Összeszerelés minősége 9 pont
Kijelző mérete, minősége 8 pont
Belső
Kezelhetőség 9 pont
Sebesség 9 pont
Szoftver rugalmassága, bővíthetősége 10 pont
Felhasználói felület élménye 9 pont
Alapfunkciók
Hangminőség, vételi stabilitás 8 pont
PIM funkciók 10 pont
Adatkommunikációs képességek 9 pont
Multimédia
Vizuális 8 pont
Audio 7 pont
Egyebek
Üzemidő 8 pont
Ár/érték aránya 8 pont
Hogyan értékelünk?

Összegzés. Az a nagy helyzet, hogy a Honor 6 eléggé odacsap. Még akkor is elégedett lettem volna vele, ha nem tudom, hogy mennyibe kerül, de a hazai, áfás, garanciás ár igen barátira sikeredett, a 105 ezer forintos összeg nem hogy nem túlzás, hanem kifejezetten ütős. A hardver is megér ennyit, mégiscsak egy Full HD felbontású kijelzővel, nyolcmagos processzorral és 3 GB RAM-mal felszerelt, 3100 mAh-s akkuval megtámogatott telefonról van szó, az pedig csak hab a tortán, hogy a kamera is abszolút jól sikerült, az EmotionUI pedig nagyon jól kezelhető. Apróságokba lehet csak belekötni, ilyen az NFC hiánya és a néha megdöccenő böngésző, de összességében egy gyors, kezes, megfelelő méretű, sokoldalú és korrektül összerakott okostelefont használhattam majdnem két hétig. A Honor kifejezetten jól indul, ez a modell ennyiért igencsak versenyképes, reméljük, hogy a lendület hosszan kitart és a többi Honor készülék is hasonlóan jó áron kerülhet majd itthon is piacra. Ráadásul most tényleg úgy fest, hogy sikerült a “Kínából megkapom feleennyiért is” irányzatot is kétvállra fektetni, ugyanis bármilyen távol-keleti webshop árait néztem, azok bizony nem képesek ennyire olcsón adni a masinát akkor, ha a rárakodó áfát belekalkulálom a vételárba. És akkor még a garanciáról nem is beszéltünk. Nem hiszem, hogy különösebben magyaráznom kéne a plecsni jogosságát, a Honor 6 az idei év egyik legjobban eltalált készüléke lett, felkerül arra a polcra, ahová a legjobb ajánlatokat fejben listázzuk. A 100 lepedős kategória egyik ásza, talán csak a már kifutó LG G2 kelhet vele versenyre, de erre a telefonra még úgy is rá tudom sütni a nálunk ritkaságszámba menő Különösen Ajánlott minősítést, hogy NFC nincs benne. Akinek ez a fontos, az nyilván keressen más eszközt, de gyanítom, hogy a felhasználók zöme egyelőre nem igényli ezt a még nem sűrűn kihasználható vívmányt, úgyhogy nálam eddig az év meglepetése a Honor 6.

Honor 6

Bog

A cikk elkészítésében a Telekom 4G mobilinternet volt segítségünkre.

Specifikáció

Honor 6
Honor 6 Általános
Technológia GSM/UMTS/LTE
Méret 139,6 x 69,7 x 7,5 milliméter
Tömeg 130 gramm
Színvariációk fekete, fehér
SIM-foglalat microSIM
Kijelző
Kijelző átlója 5 hüvelyk
Kijelző felbontása 1080 x 1920 pixel (445 ppi)
Kijelző és készülékház védelme Gorilla Glass 3
Kijelző típusa IPS-LCD kapacitív érintőkijelző
Színárnyalatok száma 16 millió
Hardver
SoC típusa HiSilicon Kirin 920
Processzor típusa 1,3 GHz-es, négymagos ARM Cortex-A7 + 1,7 GHz-es, négymagos ARM Cortex-A15
Processzor csíkszélessége 28 nm
Processzor utasításkészlete ARMv7
Grafikus chip Mali-T628 MP4
RAM mérete 3 GB
Memória
Telefonkönyv kapacitása dinamikus
SMS memória dinamikus
Belső tárhely 16 GB
Memória bővíthetősége microSD
Adatátvitel
Frekvenciasávok GSM 900/1800/1900
UMTS 850/900/1900/2100 MHz
LTE-A 1900/2300/2600 MHz
GPRS / EDGE van / van
UMTS / HSDPA / HSUPA/ LTE van / 42 Mbps / 5,76 Mbps / 300 Mbps
LTE Cat.6
IrDA / Bluetooth van / 4.0 (A2DP)
WiFi 802.11a/b/g/n, dual band, WiFi hotspot, DLNA
USB microUSB 2.0 (OTG)
Push-to-talk / RSS nincs / van
GPS vevő van
GLONASS van
NFC nincs
Alapfunkciók
Profilok néma, rezgés
Vibra funkció van
Kihangosítás van
Hangtárcsázás / hangvezérlés van / van
Hangrögzítés van
Ébresztés van
Prediktív szövegbevitel van
Szoftverek
Platform Android 4.4.2 (KitKat), EmotionUI 2.3
WAP / HTML böngésző nincs / van
E-mail kliens van
Játékok csak próbaverziók
Valutakonverter van
Extra szoftverek telefonkezelő, zseblámpa, fájlkezelő, Kingsoft Office, Twitter, Bitcasa
Multimédia
Fő kamera 13 megapixel, autófókusz, dupla ledes segédfény
Másodlagos kamera 5 megapixel
Videófelvétel 1080p @ 30 fps
Zenelejátszó szoftver van, háttérben is fut
Hangszínszabályzó DTS
FM-rádió van
Üzemidő
Alap akkumulátor 3100 mAh-s lítium-ion
Készenléti idő ?
Beszélgetési idő ?
Zenelejátszási idő ?
Egyebek
3,5 milliméteres jack kimenet, giroszenzor, takarékos üzemmód, gesztusvezérlés, infra port

Azóta történt

Előzmények

  • Mobilarena TV: Yes, Your Honor 6

    Tegnap hivatalosan is megjött Európába, ma pedig már be is tudjuk mutatni a Huawei által életre hívott márka új modelljét, a 8 magos processzoros és Full HD kijelzős Honor 6-ot.

  • Több tiszteletet a Huawei-nek, itt a Honor!

    Berlinben mutatta be a gyártó azt a két készüléket, amelyek egy új brand első modelljei. A Honor 6 és a 3C már Ázsiában debütáltak, Európában is nélkülözik a telefonok a Huawei nevet.

Hirdetés