Középkategóriás SoC-t mutatott be a Huawei

Hirdetés

A HiSilicon Kirin 920, ami a Honor 6-ot, illetve a Kirin 925, ami a Huawei Ascend Mate7-et hajtja egyaránt alkalmas a legkomolyabb teljesítményigények kielégítésére, éppen ezért a Huawei ezúttal nem egy csúcs-, hanem egy középkategóriás SoC-t dobott piacra. A Kirin 620-as típusjelzés kísértetiesen hasonlít az ugyancsak 64 bites, nyolc Cortex-A53 maggal felszerelt Qualcomm Snpadragon 615 elnevezéséhez. A Huawei megoldása 1,2 gigahertzen limitálja a felső órajelet, a grafikus feladatokért a ma már elég öregnek számító Mali-450MP4 felel.

A 28 nanométeres csíkszélességgel gyártott rendszerchip támogatja a TD-LTE és FDD-LTE hálózatokat és a Cat.4-es adatátviteli standardot (150 Mbps). A Kirin 620 legfeljebb 13 megapixeles kameraszenzort képes meghajtani Full HD felvételi lehetőséggel. Azt egyelőre nem tudni, hogy melyik készülékben és mikor fog először felbukkanni a Kirin 620, mindenesetre komoly eredményeket a középkategória alsóbb szegmenseiben érhet el vele a Huawei.

Előzmények

  • Honor 6 - becsületbeli ügy

    Új márkát hozott létre a Huawei, Európában és hazánkban is kapható már a Honor 6, ami újfajta értékesítési modellel próbál vásárlókat szerezni. És erre minden esélyük meg is van.

  • Több tiszteletet a Huawei-nek, itt a Honor!

    Berlinben mutatta be a gyártó azt a két készüléket, amelyek egy új brand első modelljei. A Honor 6 és a 3C már Ázsiában debütáltak, Európában is nélkülözik a telefonok a Huawei nevet.

  • Huawei Ascend Mate7 - figyeljék a kezemet

    A kínai gyártó nem aprózta el az újdonságok bejelentését, a harmadik generációs Mate gyönyörű formatervet, kiváló hardvert és ujjlenyomat-olvasót kapott.

  • Huawei Ascend Mate 2 4G - ultramaraton

    Kipróbáltuk a Huawei második generációs phabletjét, az Ascend Mate 2 4G-t, amely óriás kijelzővel, tabletes akkumulátor kapacitással, LTE-támogatással és középkategóriás árcédulával robbanthat.

Hirdetés