Google Nexus One - hát, ezt is megértük

Előszó, a doboz tartalma

Egy évtizede a Google szó az internetet aktívan használó emberek számára egy olyan keresőt jelentett, mely sokkal gyorsabb és hatékonyabb volt, mint az akkoriban elterjedt megoldások. Két-három éve a googolplex matematikai kifejezés (a googolplex a tíz hatványai közül a legnagyobb elnevezett szám, más fogalmazásban a legnagyobb szám, aminek neve van) egyszerűsítéséből létrejött szó már azt a temérdek ingyenes szolgáltatást jelentette, melyekhez a végfelhasználók a kaliforniai székhelyű vállalat jóvoltából hozzájuthattak. A teljesség kedvéért megjegyezném, hogy többen a googol szóból származtatják a Google nevét — a koncepció itt is ugyanaz, a googol ugyanis tíz a századikon, ami leírva egy egyest és mögötte száz darab nullát jelent, tehát egy nagy szám. A googolplex pedig nem más, mint tíz a googolodikon.

Google Nexus One
[+]

2010-ben viszont eljutottunk odáig, hogy sokan rettegve mondják ki az egyébként nagyon aranyosan hangzó márkanevet. A mögötte álló vállalat ugyanis olyan nagyra kezd nőni, ami egy átlagember számára felfoghatatlan, az internet számára pedig nagyon veszélyes. A Terminátor univerzum hívői a Skynet real-life megfelelőjét látják benne, az internetes szakértők pedig a mai értelemben létező web halálát, a blogok elterjedését és a fizetős tartalomszolgáltatást. Az elmúlt pár évben ugyanis rengeteg weblap ment tönkre amiatt, mert nem tudtak versenyezni a Google hirdetéskezelő szolgáltatásával, ami nyilván nem tesz jót az internetes cikkek amúgy sem kimagasló színvonalának. A Mobilaréna olvasói valószínűleg ettől függetlenül is nagyon kedvelik a vállalatot, az ő nevükhöz fűződik ugyanis az idei év slágere, az Android nevű mobiltelefonos operációs rendszer, melynek hála az iPhone operációs rendszere egy valódi konkurenst kapott.

Google Nexus One
[+]

A Google viszont nem állt meg ennyinél: mobiltelefont is csinált. Rendben, ez így nem teljesen igaz, a munka nagyobb részét ugyanis a tajvani HTC végezte, a készüléket ugyanis ők rakták össze, a Google csak a nevével szállt be a bizniszbe, de ez is pont elég volt ahhoz, hogy Steve Jobsnál, az Apple atyjánál kiüsse a biztosítékot. Mi mindenesetre érdeklődve bontottuk ki az XXL GSM által biztosított, fehér színű dobozt, mely magán a készüléken kívül hálózati töltőt, adatkábelt, sztereó headsetet, a fenti képen is látható tokot, valamint egy 4 GB-os microSD kártyát rejt.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés