Samsung i9000 Galaxy S - hozta, amit kellett

Hirdetés

Előszó, tartozékok

Hétfő van, ami azt jelenti, hogy egy olyan készülék tesztjével jelentkezünk, melyről egész héten lehet majd beszélni a fórumban - bár az még valószínűbb, hogy erről a masináról még egy év múlva is szó lesz. Hogy miért? Azért, mert a Samsung i9000 Galaxy S a koreai gyártó legújabb zászlóshajója, az a készülék, mellyel meg akarják mutatni a világnak, hogy mennyire is veszik komolyan az okostelefonok piacát. A telefon premierje pár hete volt Svájcban, az igen nívós eseményre minket is meghívtak, úgyhogy azt már jó előre tudtuk, hogy ez nem egy átlagos készülék lesz, a mögötte lévő marketing és pénzmennyiséget nézve legalábbis nem. Aztán persze ki tudja...

Samsung i9000 Galaxy S
[+]

A Galaxy S olyan, mint egy mindenki számára előnyös házasság. Adott ugye az Android operációs rendszer, mellyel a Samsung már több érintőkijelzős mobilt is piacra dobott, de ezek közül semelyik nem hozta meg az átütő sikert, függetlenül attól, hogy a kategóriájukban nem voltak rosszak. A másik oldalon ott van a végtelennek tűnő erőforrással megtámogatott bada platform, melyet két blogunknak és a részben általunk szervezett fejlesztői konferenciának köszönhetően szintén közelről ismerünk. A harmadik oldalon pedig itt van az XXL GSM által biztosított i9000, melyben a koreaiak ötvözték az Android operációs rendszert és a bada platformot. Izgalmasan hangzik?

Samsung i9000 Galaxy S
[+]

Egy HTC HD2 társaságában

A tesztkészülék doboza teljesen átlagos, a HTC-s és Apple boxoknál picit nagyobb, viszont ugyanannyira letisztult, teljesen fekete, van rajta márkajelzés és logó, plusz hátul némi specifikáció, elképzelhető ugyanis, hogy vannak olyanok, akik bár kiadnak ennyi pénzt egy telefonért, nem tudják pontosan, hogy mit kapnak érte. Az biztos, hogy tartozékokból nem sokat, a microUSB-s hálózati töltő és az ugyanilyen csatlakozóval ellátott adatkábel mellett csupán egy 3,5 milliméteres dugasszal felvértezett sztereó headset lapul a kartonvárban, de sajnos az a helyzet, hogy mostanában ezt a triót kapjuk meg gyakorlatilag az összes felsőkategóriás modell mellé is. Elsőre a microSD kártya hiánya tűnhet fel, de emiatt kár szomorkodnunk, a Galaxy S belső memóriája elég nagy ahhoz, hogy ne legyen indokolt kártyát mellékelni a készülékhez. Egy töltőbölcsőt vagy egy tokot viszont elfogadtam volna, de valószínűleg én vagyok túl régi motorosos ebben a szakmában; 2010-ben az ilyesmi már nem divat, külön kell megvenni őket.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés