Hirdetés

2014. augusztus 22., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Tesztek  »  Tablet rovat

Google Nexus 7 - Android 4.1 alapon

A legújabb Android referenciagépet az Asus gyártja, a készülék Tegra 3 lapkakészlettel, IPS kijelzővel és Jelly Beannel érkezik.

Bevezető, tartozékok

Június 27-én elstartolt a Google I/O, azaz a keresőóriás kétnapos fejlesztői konferenciája. A rendezvényt óriási figyelem övezte (a jegyek röpke 20 perc alatt el is fogytak), hiszen az eseményen a zöld robotos operációs rendszer legújabb verziójáról is lehullt a lepel. A Jelly Bean nem okozott túl nagy meglepetést, inkább ráncfelvarrásról és optimalizálásról, mint forradalmi fejlesztésről van szó, ám a nyitóbeszéd során a legújabb Nexus készülék is bemutatásra került. Az Asus gyártmányú táblagép , a Tegra 3-mal és 1280 x 800 képpontos IPS panellel szerelt masina ugyanis a konkurenciához képest pofátlanul olcsón került piacra, az alapmodell ugyanis 200 amerikai dollárt (átszámítva körülbelül 50 ezer magyar forintnak felel meg) kóstál, így kapásból ár-érték bajnoknak kiáltották ki a Nexus 7-et.

Google Nexus 7
[+]

Bár a Nexus készülékek jellemzően a Google márkanév alatt kerülnek a boltok polcaira, az egyes eszközök eltérő gyártók üzemeiből kerültek ki. A legelső ilyen telefont, azaz a Nexus One-t a HTC készítette, melyet a Samsung gyártmányú Nexus S követett. Tavaly két Nexus modell is napvilágot látott, táblagép-fronton a Motorola Xoommal, a telefonok piacán a Samsung Galaxy Nexus-szal támadott a keresőóriás. Idén egy negyedik céget, az Asus-t választották a referenciagép elkészítésére, ami nem is csoda, lévén a tajvani gyártó igen komoly androidos táblagépekkel jelentkezett az elmúlt évben. A Transformer széria tagjai hardveresen, szoftveresen és formaterv szempontjából is a csúcsot képviselik, arról nem is beszélve, hogy az Asus a rendszerfrissítésekről sem feledkezett meg.

Google Nexus 7
[+]

A táblagép doboza nagyon jól néz ki, ám az alkotóelemek egy kissé túl szorosan illeszkednek egymáshoz, így a kicsomagolás nem éppen egyszerű menet. A dobozban a szokásos tartozékok lapulnak, az Asus egy microUSB-kábelt, egy töltőfejet és egy kézikönyvet mellékelt a Nexus 7-hez. Pozitívum, hogy a masinát egy szabványos microUSB-kábellel lehet tölteni, elbúcsúzhatunk a speciális és gyakran nehezen pótolható csatlakozóktól.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

 • Google Nexus 7 (2013) - ránc: felvarrva

  Nehéz belekötni az új Nexus táblagépbe: a hét hüvelykes tablet Full HD felbontást, vezeték nélküli töltést, remek adatkommunikációs képességeket és korrekt hardvert kínál kedvező ár mellett.

 • ASUS MeMO Pad HD 7 - a hetes jelent

  A tajvani gyártó megint táblagéppel támad, amit a nagyon gyors és szép kezelőfelület, hosszú üzemidő és igazán kedvező ár jellemez.

 • ASUS MeMO Pad 10 Smart - elérhető erőgép

  Az ASUS MeMO Pad 10 Smart első blikkre csak egy sima tablet, ám a Tegra 3-as belső és a kedvező ár sokak számára jelenthet potenciális lehetőséget.

 • Google Nexus 10 - az éleslátás mestere

  A Google legújabb Nexus 10 névre hallgató táblagépe járt nálunk, mely brutális kijelzőfelbontással hívja fel magára a figyelmet.

 • Toshiba AT300SE - megfizethető minőség

  A Toshiba versenyzője Tegra 3 alapokra épül, IPS kijelzővel van szerelve és Jelly Bean fut rajta, ezek mellett az ára is kedvező.

 • Google Nexus 4 - a zselés álmok netovábbja

  A negyedik generációs Nexus telefon már az LG-től érkezik, méghozzá gyönyörű külsővel és a jelenleg kapható legerősebb hardverrel.

 • Android 4.2 bemutató

  Felhasználói fiókokkal, képernyőkímélővel, új kamerafunkciókkal és zárolt képernyőre pakolható minialkalmazásokkal támad a legújabb robot.

 • Android fejlődéstörténet

  Frissült az Android rendszer fejlődéstörténetéről szóló irományunk; a cikk immár a Jelly Beanben eszközölt változásokat is tartalmazza. Teljes áttekintés 2008-tól napjainkig.

Előzmények

Gyártók, szolgáltatók

Hirdetés

Copyright © 2000-2014 PROHARDVER Informatikai Kft.