Google Nexus 9 - ötödik fokozat

Kamera és multimédia

A Nexus 9 a táblagépek között egész komolynak mondható, 8 megapixeles hátlapi kamerát kapott, míg az előlapi szenzor 1,6 megapixelen tud rögzíteni. A Google kameraszoftvere egyszerű darab, kevés, ám jól működő üzemmóddal (panoráma, gömbpanoráma, elmosott háttér – a HDR viszont kimaradt) és minimális kézi állítási lehetőséggel (vaku, időzítő, rácsvonalak). Az élőképen rendben működik az érintőfókusz, és a képek egész gyorsan elkészülnek.

A Google Nexus 9 kamerája a táblagépek között igencsak jó
[+]

Az utolsó pillanatban sikerült jó időt kifogni a kamera megfelelő tesztelésére, és az elkészült képekkel tabletes viszonylatban abszolút elégedettek lehetünk. A fehéregyensúly némi inkonzisztencia mellett egész megbízható, a vonalélesség rendben van, bár zajból akad bőven, a dinamikatartomány pedig elfogadható, igaz nagyobb kontrasztkülönbségek esetében a kamera hajlamos az alulexponálásra a kiégések elkerülésére. A makrók a ledes villanó segítségével szintén egész jól jönnek ki, este pedig a magasabb képzaj és utólagos élesítés ellenére is készíthető használható fotó. A Full HD-s videofelvételek érdekes módon 3gp formátumban készülnek, a klipek részletgazdagsága lehetne magasabb is.

A Google Nexus 9 zenelejátszója a Play Music  Zárképernyős widget helyett értesítési kártya jár a Play Musichoz

Zenéinket és videóinkat a kapcsolódó Play applikációkkal játszhatjuk le. A Google nyilván szeretné, ha mindezt az Áruházon keresztül, pénztárcánkat kinyitva végeznénk, ám a helyben tárolt más forrásból származó multimédiás tartalmakkal is megbirkóznak a szoftverek, amelyik formátummal pedig nem, egy-egy alternatív alkalmazás letöltése megoldja a hiányosságot. A Play Zene alatt lejátszhatók a megvásárolt, a készüléken lévő, a listázott és a hangulat szerint csoportosított számok. Jár hangszínszabályzó és lejátszhatók számok más eszközről vagy eszközre. Zárképernyős widget helyett egy Play Zene kártya jár, amely lezárt képernyőn is kezelhető. A videolejátszó fapados, így a BS Playerrel teszteltük szokásos fájltípusainkat, és a Nexus 9 mindent problémamentesen lejátszott, 2K-s klipeket beleértve – persze a Play Filmekkel streamelt mozizás is kellemes időtöltésnek bizonyult.

A Play Filmek szolgáltatás a Google Nexus 9-en

A kedves olvasót persze nyilván a sztereó előlapi hangszórók teljesítménye érdekli, és megnyugtathatjuk Önt: a HTC megoldása a Nexus 9 esetében is remek hangminőséget biztosít, még ha egy picivel gyengébbet is, mint amit a One M7 és M8 esetében megszoktunk. A hangerőre nem lehet panasz, persze a maximum felé már fellép némi vibráció, ám lejjebb szabályozva is bőven be lehet tölteni egy nagyobb szobát minőségi hanggal. Maguk a hangszórók egyébként meglehetősen szűk tartományban sugározzák a jelet, azaz, ha nem tökéletesen szemből tekintünk a készülékre, a hangerő gyengül, persze nem jelentősen. Saját fülesünkre megfelelő feszültség jut, így a komolyabb HiFi fejhallgatók meghajtása sem okozhat problémát.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés