Bemutatkozott a Nexus 9 és a Nexus Player is

Az Android 5.0 Lollipop és Nexus 6 hivatalos startja mellett a mai napon természetesen a Nexus 9 is bemutatkozott, és a korábbi táblagépes variációkkal ellentétben a HTC 2014-es variánsa keskeny vásznú, 4:3-as képarányú megjelenítőt kapott. A 8,9 hüvelykes IPS-LCD panel 1536 x 2048 pixellel rendelkezik, amely 281 ppi-s képpontsűrűséget jelent, ez táblagépek esetében abszolút elfogadható. A képernyő védelmét Gorilla Glass 3 edzett üveglap végzi. Maga a készülék 228,2 x 153,7 x 7,9 milliméteres házzal rendelkezik, amely hátul a Nexus 5-höz hasonló műanyag borítást, oldalt viszont fém keretet kapott. A készülék tömege 425 gramm a WiFi-s és 436 gramm a SIM-kártyás változat esetében.

A Nexus 9-et a HTC készíti a Google számára

A rendszer lelke az NVIDIA Tegra K1 SoC 64 bites változata, amely két darab 2,3 gigahertzre skálázott Denver magot kapott. A grafikus feladatokért a Kepler DX1 IGP felel, rendszermemóriából 2 gigabájt jár. A harveres kombináció a QHD-nál alacsonyabb felbontás és a tovább csiszolt Android Lollipop főverzió mellett várhatóan hibátlan rendszersebességet hoz. A készülék energiaellátásáért 6700 mAh-s akkumulátor felel.

Ami az adatkommunikációs képességeket illeti, a kétcsatornás WiFi 802.11a/b/g/n/ac, a Bluetooth 4.0, az USB 2.0 és a GPS és GLONASS műholdak jeleinek vétele megszokott a csúcskategóriás készülékektől, a SIM-kártyás változat pedig a 4G-s hálózatokkal is kompatibilis lesz. A WiFi-s változat 16, a SIM-kártyás pedig 32 gigabájt belső tárhellyel érkezik. Az előlapi kamera 1,6, a hátlapi pedig 8 megapixeles ledes villanóval és Full HD felvételi képességekkel megtámogatva.

A Nexus 9 billentyűzetes tokot is kapott

Két fontos jellemzője van a fenti adatokon túl a Nexus 9-nek: az egyik a sztereó előlapi BoomSound hangszórópár, amelytől a HTC-hez méltó, kitűnő hangminőséget várunk. A másik pedig a kiegészítőként megvásárolható mágneses billentyűzetes tok, amivel elérkeztünk a Nexus 9 tulajdonképpeni céljához: míg a Nexus 6 phabletes kijelzőjével a Google a fejlesztőket a jobb helykihasználásra ösztönözheti, addig a Nexus 9-cel egy munkára (is) használható eszközt szerettek volna piacra dobni  from work to play and back again szól a hivatalos szlogen. A Nexus 9 WiFi-s kiszerelése Európában 399 eurós áron indít (a hazai extra költségek nélkül ez kb. 120 ezer forintot jelent), a 4G-s, 32 gigabájtos változatért pedig 569 eurót fognak elkérni.

A Nexus Player a Google médialejátszója és játékkonzolja

A Nexus 6 és 9 mellett bemutatkozott egy harmadik termék is, méghozzá a Google médialejátszója és játékkonzolja, a Nexus Player. Az ugyancsak Android Lollipot futtató eszköz 1,8 gigaherzes Intel Atom SoC-t (Z3560), hatodik generációs PowerVR IGP-t (G6430), 1 gigabájt rendszermemóriát és 8 gigabájt belső tárhelyet kapott, és Nexus Player és Android TV tartalmak egyaránt megjeleníthetők rajta, akárcsak YouTube és Play Movies videók. A Player továbbá kompatibilis a Hulu, Netflix, Pandora, Vevo, iHeartRadio és számos másik adással és szolgáltatással, a Google Cast segítségével pedig windowsos, maces vagy Chrome OS-es számítógépünkről magunk is sugározhatunk tartalmakat. A Nexus Player 12 centiméteres ármérővel és 2 centiméteres magassággal rendelkező, kör alakú eszköz, amely HDMI csatlakozás mellett USB 2.0-ás bemenetet és WiFi és Bluetooth antennát is kapott. A Playerhez mikrofonos távirányító is jár, amellyel a hangvezérlés is megoldható, továbbá opcionálisan gamepad is vásárolható. A Google és az ASUS által életre hívott konzol természetesen csak androidos játékok futtatására képes. Az értékesítés november 3-án kezdődik meg, a végfelhasználói árról viszont egyelőre nem tudni sokat.

Azóta történt

  • Előrendelhető a Nexus 9 az Amazonon

    Szerdán jelentették be, az Amazonon mától pedig már elő is rendelhető a HTC és a Google közös táblagépe, a Nexus 9.

  • Előrendelhető a Nexus 9 a Play Áruházból is

    A HTC által gyártott referencia táblagép mostantól a Play Áruházból is előrendelhető azokban a régiókban, ahol a Google eszközöket is forgalmaz. A kiszállítás november 3-án kezdődik.

  • Csúszik a Nexus 6 európai startja

    Az Egyesült Államokban az előjegyezhető készlet már elfogyott, Európában pedig még elő se lehet rendelni egy ideig a Google első referencia phabletjét.

  • Elstartolt a Nexus 9

    Mától vásárolható meg hivatalosan a HTC és a Google referencia táblagépe, bár előrendeléseket már korábban le lehetett adni a 9 hüvelykes készülékre.

Előzmények

Hirdetés