Milyen világjárvány?!

Az okosóra piacot egyáltalán nem hatották meg a gyártási nehézségek, a keresletcsökkenés vagy a vásárlási szokások átrendeződése.

Hirdetés

A mobilpiac nagyon nehezen kecmergett ki a lassú, de folyamatos recesszióból, majd alig, hogy egy százalékos pluszba tudott kerülni 2019 Q3-ban, beütött a pandémia és az idei első negyedév 16,8%-os visszaeséssel zárult, ami Q2-ben valószínűleg még tovább csökken majd. Az okosórák piaca ezzel szemben továbbra is masszív növekedést mutat. És most nem összességében a hordható okoseszközök szegmenségéről van szó, amit jelentősen megdobtak a TWS fülhallgatók, mióta statisztikailag ebben a kategóriában tartják számon őket.


Apple Watch 5

Az idei első negyedévben éves összehasonlításban 20%-os növekedést mutat a szegmens, amit továbbra is az Apple dominál, immár 55,5%-os piaci részesedéssel, amit 7,6 millió leszállított Apple Watchcsal hozott össze. A második helyen még mindig a Samsung áll, a számok viszont messze elmaradnak a piacvezető Apple volumenétől. 1,9 millió készülékkel a Samsung piaci részesedése 13,9%-ra esett, noha darabszámra több eszközt szórt szét, mint a tavalyi megegyező időszakban. Szorosan a harmadik helyen pedig a Garmin végzett 1,1 millió leszállított eszközzel, akik tavalyi önmagukhoz képest 38%-kal teljesítettek jobban. Az elemzők egyébként rövidtávú visszaesésre számítanak Q2-ben, de az év második felében ismét növekedést prognosztizálnak.

Azóta történt

Előzmények

  • Garmin Instinct – küldetés teljesítve

    A Garmin terepórája nem okos, mindig aktív kijelzője pedig csak nem is színes, ellenben kifejezetten szívós és profi, ha kihívásokról, küldetésekről és aktivitáskövetésről van szó.

  • Garmin Vivomove Luxe - álom luxuskivitelben

    A Vivomove Luxe sima órának is feltűnően szép, de az időn kívül egy rakás más dolgot is mutat. Mások pedig, főleg a hölgyek, fokozott érdeklődést az óra iránt.

  • Garmin Venu - sporthoz stílust

    A Garmin első AMOLED kijelzős modellje a inkább a casual termékkategóriában indul, viszont a fejlett fitnesz és egészségfunkciókat sem hanyagolták el. Csak viszonylag drága.

  • Jól fogynak az okosórák

    A tavalyi második negyedévhez képest 44%-kal nőtt a piac, amit továbbra is toronymagasan az Apple vezet.

Hirdetés