Hirdetés

Garmin Lily - bájtárs

A Garmin Lily a gyártó legkisebb és kétségkívül legnőiesebb órája. Az alapszintű funkcionalitást a kitűnő felhasználói felület, a profi szoftveres háttér és a remek dizájn kompenzálja.

Adatkommunikáció, szenzorok, üzemidő

Az adatkommunikációs és szenzoros felszereltség viszonylag szerény Garmin viszonylatban, de a Lily nem túrafelszerelés. Sokkal inkább egy roppant fejlett, elegáns és diszkrét aktivitáskövető. A hátoldalon található optikai pulzusszenzor véroxigénszintet is mér, aktivitás esetén pedig a maximális oxigénfelvételre vonatkozó adatokat is kapunk. Opció a folyamatos SpO2 mérés alvás közben, viszont vagy baromi komoly baj van, vagy tényleg 5-8%-kal alacsonyabb értékeket mérnek mostanában a Garmin cuccok. Ha így van, szoftveresen gond nélkül javítható.


[+]

GPS és Garmin Pay nincs, ahogy belső tárhely sem, így zenét sem tárolhatunk az eszközön, de zenevezérlő azért természetesen van. A kapacitás egyébként 7 rögzített tevékenységre elég, vagy 14 nap általános aktivitáskövetésre. A pulzoximéteren kívül csak környezeti fényérzékelő és gyorsulásmérő érhető el, csatlakoztatott készülék nélkül az emeletek számát sem regisztrálja.


[+]

A Lily Bluetoothon keresztül kapcsolódik Android vagy iOS rendszerű készülékekhez a Garmin Connect alkalmazáson keresztül, előbbi rendszer esetében pedig olyan extra funkciókat is elérünk, mint a hívások kezelése (fogadás, elutasítás, elutasítás üzenettel) vagy az üzenetekre való válaszadás lehetősége előre szerkesztett, magyar nyelvű sablonokkal. A mozdulatra való ébresztés kiválóan működik közepes érzékenység mellett (ez az alapbeállítás), és természetesen van lehetőség automatikus tevékenységészlelésre. Futás és séta esetén az időintervallumot is megadhatjuk, hogy mikortól gyanakodjon tudatos tevékenységre.


[+]

Az üzemidő automatikus fényerőszabályozással, minden létező értesítés átengedésével (ami nálam baromi sok), közepes erősségű rezgő-motor beállítással, folyamatos pulzusfigyeléssel és éjszakai véroxigénszint-méréssel pontosan megfelel a termékoldalon becsült intervallumnak, illetve kicsit meg is haladja. Nálam négy-öt nap volt így az üzemidő, ami elvileg pulzox mód nélkül lenne reális, de gondolom kicsit több aktivitással kell értelmezni a hivatalosan megadott értékeket.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Előzmények

Hirdetés