2019. február 19., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Tesztek » Tartozékok rovat

Detu Twin - velem a Föld is megfordul

 • (f)
 • (p)
Írta: |

Boldog-boldogtalan gyárthat már 360 fokos kamerát. Ezúttal a kínálat boldogtalan végéről esett be hozzánk egy termék, amivel kapcsolatban nincsenek pozitív jelzőink.

Hirdetés

Működés

A Detu Twin használata pofonegyszerű. Bekapcsoljuk, vagy fotózunk vaktában, vagy pedig a telefonra letöltjük a mellékelt alkalmazást. Ez elkezdi keresni az eszközt, szól, ha nem csatlakoztunk hozzá WiFi-n és fel is dobja a telefon beállításainak menüjét, ahol könnyen megtaláljuk majd a kamera által létrehozott hálózatot. Amit kód véd. Ezt ki lehet túrni a szoftverben található FAQ menüpont alól, de inkább ideírom, hátha ezzel segítek valakinek, aki tévedésből vásárolt egy ilyen motyót: 1234567890.


[+]

Szóval fent van az app, megtalálja a kamerát, egyből látjuk is a kijelzőn, amit ő lát, lehet fotózni és videózni, különböző nézőpontokat választani már az élőképen (a szokásos felhozatal: halszem, kisbolygó, VR és forrás), még streaming opció is van, ehhez viszont meg kell adnunk egy WiFi-hálózatot, ami elérhető, annak a jelszavát is, majd be kell gépelgessünk egy stream linket (amit például a YouTube biztosít), utána akár el is dobhatjuk a telefont, mert ha a Detu átlép egy másik hálózatra, akkor a mobilunkkal már nem fog kommunikálni. Elég nyögvenyelős megoldás.


[+]

De oké, térjünk vissza inkább az offline alkotáshoz, nyilván ez lesz a gyakoribb felhasználás. Az elkészült fotókat és videókat visszanézegethetjük és áttölthetjük a telefonra. Egyenként. Teljesen nevetséges, ha az ember kijelöl egynél több felvételt, akkor az alsó sorban egyébként ott található letöltés ikon simán eltűnik. Jó, hát programozástechnikai szempontból ez nyilván egy roppant egyszerű megoldás, csak hát annyira felhasználóbarát, mint egy 20 kilós cementeszsák. Márpedig ha meg is szeretnénk osztani, amit csináltunk, akkor ahhoz annak a fájlnak előbb a telefonra kell átkerülnie, odáig nem is jelenik meg a “share” ikon az alkotások visszanézése felett.


[+]

Ha már ott van az anyag a készüléken, akkor az összes olyan platformon megy a megosztás, amihez a megfelelő app megvan. Jellemzően Facebook és YouTube lesz gyakran, a Google valamiért nem akart működni. Innentől azt gondolhatjuk, hogy minden rendben, de hatalmasat tévedünk, a nyers fájlok ugyanis egyáltalán nem 360 fokosak, hanem két, kör alakú képet látunk egymás mellett, sztereoszkopikus nézetben. Ebből a telefon szoftver illeszti össze a végső képet és videót, amit lehet forgatni is feltöltés után. Ugyanilyen eredményt érhetünk el PC-re és Mac-re is letölthető DetuPlay használatával, íme:

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Előzmények

 • Huawei 360 Panorama - gyors kör

  Szinte semmiből rántotta elő a Huawei a telefonhoz csatolható, 360 fokban rögzíteni képes kameráját még a Mate 10 előtt. Elég olcsó, nem is túl összetett szerkezet.

 • Samsung Gear 360 (2017) - bezárva a Samsung világába

  A Samsung 360 fokos kamerájának második generációjának nem titkolt célja, hogy minél több ember számára elérhető legyen egy ilyen kütyü és gyűljön a kontent.

 • Insta360 Air - körbe futunk, Dugó!

  Az Apple termékekhez készült verzió után itt van az androidos ketyerékkel kompatibilis változat is, ami fontos pontokon fejlődött és ennek fényében már van értelme is.

Hirdetés

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.