Hirdetés

2018. október 20., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Tesztek » Tartozékok rovat

Detu Twin - velem a Föld is megfordul

 • (f)
 • (p)
Írta: |

Boldog-boldogtalan gyárthat már 360 fokos kamerát. Ezúttal a kínálat boldogtalan végéről esett be hozzánk egy termék, amivel kapcsolatban nincsenek pozitív jelzőink.

Hirdetés

Képminőség, editálás

A fotók és a videók minőségére nincs jobb szó, mint az, hogy katasztrófa. Vonalélesség? Dinamika? Ezek nem létező fogalmak, este pedig tényleg teljesen használhatatlan az egész. Alant a rend kedvéért elhelyezünk azért néhány képet, kezdjük előbb a nyers valósággal abban a formában, ahogyan az a kamerából kijön, miután a memóriakártyáról átmásoltuk a fájlokat a gépre:


[+]


[+]

Jó, hát nem kell nagyon mit hozzátenni, viszont tök egyértelmű, hogy nem így kéne ezeket lássuk, hanem összeillesztve. A stiching nevű eljárást maga a kamera nem oldja meg (ellentétben kábé bármilyen más, hasonló motyóval), de hát letölthető egy DetuPlay nevű szoftver, ami nem csak lejátsszik, hanem exportál is, úgyhogy ezt pár fotónál megcsináltam, az eredmény lent látható. Előbb 2D-s képként, aztán 360-as forgatható beágyazással, amihez a Google segítségét hívtuk, a keresőóriás ugyanis biztosít egy HTML-be illeszthető viewert, amihez a forrást nem is kell feltölteni a Google fiókunkba.

Összegzés. A Detu lehet, hogy brilliáns 360-as kamerát gyárt 2600 dolláros árponton, de a Twin egy teljesen elhibázott valami. A külseje, a fogása, az összeszerelése rendben van, ezen a ponton pedig ki is merültek az említésre méltó pozitívumok, kezdve a videofelvételbe belevillogó visszajelzővel, a láthatóan totálisan minimális tudásúra vett szoftveren át a tragikus képminőségig. Nem vár az ember egy alapvetően belépő szintű 360-as kamerától túl sokat, de ennél azért markánsan többet kéne nyújtani 60 lepedőért, mert inkább csak a bosszúság van vele, még hobbicélra sem ajánlható, ennél bármikor jobb megoldás még egy szintén nem túl acélos képminőséget adó Insta360 Air, amihez van tök jó editor, normális formában kinyerhetők az alkotások és méretben is sokkal kisebb a termék. Ha ez lenne a világ első, kompakt méretű, olcsón elérhető 360-as kamerája, akkor azt mondanánk, hogy hát ez még egy baromira friss dolog és első próbálkozásnak talán elmegy, de a Detu Twin nem talált fel semmit, nem számít úttörőnek, ezért aztán ezeket a hibákat egyáltalán nem lehet megbocsátani neki. Nincs elképzelésem arról, hogy kinek ajánlhatnám, 65 ezer forintért már van Gear 360. Ég és föld.

Bog

A tesztkészüléket a Speedshop küldte el nekünk, vásárláshoz kérem kattintson ide!

A cikk elkészítését a Telenor Hipernet Blog támogatta, ahol további mobilos érdekességekről lehet olvasni.

Hirdetés

Előzmények

 • Huawei 360 Panorama - gyors kör

  Szinte semmiből rántotta elő a Huawei a telefonhoz csatolható, 360 fokban rögzíteni képes kameráját még a Mate 10 előtt. Elég olcsó, nem is túl összetett szerkezet.

 • Samsung Gear 360 (2017) - bezárva a Samsung világába

  A Samsung 360 fokos kamerájának második generációjának nem titkolt célja, hogy minél több ember számára elérhető legyen egy ilyen kütyü és gyűljön a kontent.

 • Insta360 Air - körbe futunk, Dugó!

  Az Apple termékekhez készült verzió után itt van az androidos ketyerékkel kompatibilis változat is, ami fontos pontokon fejlődött és ennek fényében már van értelme is.

Hirdetés

Copyright © 2000-2018 PROHARDVER Informatikai Kft.