Hirdetés

2018. október 20., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Tesztek » Tartozékok rovat

Detu Twin - velem a Föld is megfordul

 • (f)
 • (p)
Írta: |

Boldog-boldogtalan gyárthat már 360 fokos kamerát. Ezúttal a kínálat boldogtalan végéről esett be hozzánk egy termék, amivel kapcsolatban nincsenek pozitív jelzőink.

Hirdetés

Doboz, külső

Jópofa a doboz, ami inkább egy kapszula, de sok extrát nem rejt. Van benne egy microUSB-kábel a töltéshez, valamint egy kis szütyő, amibe bele tudjuk tenni a kamerát. És egy cuki kis törlőkendő a lencsék tisztításához, nem mintha ennek lenne bármilyen hatása a képminőségre.


[+]

A Detu Twin méretre nem túl nagy, akár még zsebben is elfér, de elég kis vaskos, majdnem 100 grammot nyom. Jól marokra lehet fogni, alul találunk állványbemenetet és egy micro HDMI csatlakozót, aminek különösebb értelmét nem látom, rá lehet kötni a kamerát közvetlenül mondjuk egy tévére, de meglehetősen életszerűtlen 360 fokos felvételeket nézegetni egy nem érintésvezérelt felületen.

Könnyen megmarkolható, stabil
Könnyen megmarkolható, stabil [+]

Az eszköz jobb oldalán vannak a lényeges dolgok, felül egy bekapcsológomb (kéken ég, ha üzemel a termék, pirosan, ha tölt), lentebb egy WiFi gomb, amit nem is nagyon fogunk nyomkodni, csak ha valamiért ki akarjuk kapcsolni, mert alapesetben mindig oszt hálózatot a kütyü. Lentebb egy széles ajtót fogunk találni, ide lehet betolni a microSD-t (lehetőleg gyorsat, mert különben nem hajlandó még fotózni sem a cucc), valamint itt van a microUSB csatlakozója, amivel ugyebár a töltést tudjuk megoldani. Külső tárhelyként is látszik ilyenkor a memóriakártya tartalma, de csak PC-n, a Mac tudomást sem vett róla.


[+]

A kütyü ugyebár attól lesz 360-as alkotások készítésére alkalmas, hogy van rajta két kamera. Ezek nagylátószögűek, F/2,2-es apertúrával és egyenként 4 megapixeles felbontással rendelkeznek, ami azért már papíron is elég csirke. A beépített akkumulátor 1000 mAh-s, a gyártó szerint egy órán keresztül lehet vele dolgozni, mielőtt lemerülne. De előbb lesz forró, baromira melegszik a Detu Twin, főleg az egyik kamera alá helyezett exponálógomb környékén, merthogy van ám ilyen is, ami arra jó, hogy ne kelljen a telefonnal bohóckodni, hanem ezt megnyomva is tudunk fotózni, hosszabban rátenyerelve pedig videózni. Ilyenkor a gomb kéken villog, ami abból a szempontból teljesen ostoba, hogy sötétebb környezetben ez a villogás simán látszik a videón. Csak azt nem értem, hogy ez hogyan nem tűnt fel senkinek a gyártónál, vagy pont tojtak az egészre.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Előzmények

 • Huawei 360 Panorama - gyors kör

  Szinte semmiből rántotta elő a Huawei a telefonhoz csatolható, 360 fokban rögzíteni képes kameráját még a Mate 10 előtt. Elég olcsó, nem is túl összetett szerkezet.

 • Samsung Gear 360 (2017) - bezárva a Samsung világába

  A Samsung 360 fokos kamerájának második generációjának nem titkolt célja, hogy minél több ember számára elérhető legyen egy ilyen kütyü és gyűljön a kontent.

 • Insta360 Air - körbe futunk, Dugó!

  Az Apple termékekhez készült verzió után itt van az androidos ketyerékkel kompatibilis változat is, ami fontos pontokon fejlődött és ennek fényében már van értelme is.

Hirdetés

Copyright © 2000-2018 PROHARDVER Informatikai Kft.