Hirdetés

Dell Venue - amerikai szépség

Hirdetés

Hardver, operációs rendszer

A külsőhöz se nyúltak hozzá durván, a hardveres rész azonban gyakorlatilag totálisan érintetlen maradt. Konkrétabban ez egy 1 GHz-es, egymagos Scorpion processzort jelent, Qualcomm Snapdragon QSD8250 chipset és Adreno 200 grafikus gyorsító társaságában. Hozzá jön 512 MB RAM és 1 GB ROM, utóbbi épp a duplája a Pro verziónak. Ám az azonos hardvernek most nem a redmondi cég szoftverének utasításait kell végrehajtania, hanem az Android 2.2 (Froyo) üzemel rajta. A korábban Dell Thunder néven is ismert modellen jobban örültem volna a 2.3-as verziónak, ami már jóideje a piacon van, de remélhetőleg a gyártó hamarosan kihozza a frissítést rá.

Dell Venue

A gyönyörű külső mellett nem akartak túlzottan látványos belsőt alkotni, ezért a Dell Stage UI felület jóval szolidabban nyúl bele a rendszerbe, mint mondjuk a TouchWiz vagy a Sense. Főképernyőből hét darab van, ezek szabadon teletömhetők parancsikonokkal és widgetekkel. Kapunk hét Stage widgetet is, ezek kitöltik a teljes kijelzőt, viszont a legfontosabb dolgokat elérjük rajtuk (névjegyzék, email, zene, böngésző, galéria, facebook/twitter, parancsikonok). Ezen felül inkább csak esztétikai beavatkozások történtek. A főmenü oldalra lapozható és a háttér átlátszik mögötte, a lenyitott státuszsor pedig a hátlap mintázatát kapta meg, illetve még néhány helyen újrarajzoltak néhány dolgot. Ez amúgy nem nagy gond, egyrészt mert jól néz ki, másrészt meg ott a lehetőség a cserére.

Dell Venue

Az alapfunkciókban hozza az elvárhatót a Venue, tehát mind a névjegyzék, mind az üzenetkezelés, mind a naptár teljesen rendben van. A szövegbevitelhez saját billentyűzet tettek fel, amit a Swype nevű móddal egészítettek ki. Sajnos ennek mi nem sok hasznát vesszük, mert magyar nyelven nem használható. Azonban nélküle is jó a billentyűzet, ráadásul szinte minden gomb kapott egy speciális karaktert, amit a hosszú megnyomással csalhatunk elő. Ha pedig még tovább tartjuk nyomva, akkor előugranak az ékezetes és egyéb karakterek is, ezt kicsit szokni kell. Egyébként a kellően nagy kijelző miatt nem probléma a gépelés, főleg fekvő módban, nekem egyedül a fólia okozott némi bizonytalanságot (de ezt a cikk elején említett okok miatt direkt nem távolítottam el).

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

  • Kapcsolódó cégek:
  • Dell

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés