Hirdetés

Dell Venue - amerikai szépség

Hirdetés

Adatkommunikáció, internet

Adatátvitelben a Venue-ra nem sok panaszunk lehet. Van négysávos GSM és piactól függően két- vagy háromsávos 3G modul (a mi példányunk háromsávos volt). GPRS, EDGE, 3G és HSPA szolgál ki minket, utóbbi lefelé 7,2 Mbit, felfelé 5,76 Mbit sebességgel. A mobilnet alternatívájaként ott a WiFi, amiből b/g szabványt kezel, továbbá képes hotspotként is működni, valamint a mobilnetet USB-n is megoszthatjuk. Akad még Bluetooth, 2.1-es verzió, természetesen sztereó zenehallgatással, valamint ott a microUSB. Ez tölti is az akkut és a memóriakártyát háttértárként használhatjuk. Apropó, a belső kb. 510 MB-os memória bővítése már gyárilag is megoldott, mivel egy 16 GB-os microSD került a hátlap alá. Nagyvonalú gesztus, ráadásul a cseréhez csak a hátlapot kell leszedni, kikapcsolni nem kell.

Dell Venue

Az Android gyári böngészőjére nem szokott panaszunk lenni, hiszen gyors és jól használható. Ez itt is majdnem így van, de valamit belepiszkáltak a Dell mérnökei. A Flash kezelése nem nagy gond, még a 720p felbontású videókat is elbírja, ám ilyenkor képhibák keletkeznek, noha a lejátszás folyamatos. Szintén furcsa jelenség volt, hogy néha random kilépett a böngésző. Semmi hibaüzenet vagy ilyesmi, egyszerűen bezárta magát és persze ilyenkor lehetett elölről kezdeni mindent. Widget és natív kliens formájában is megtalálható a Facebook és a Twitter, tehát a megosztás szerelmesei ki vannak szolgálva.

Dell Venue

Az extra programok között elsőnek érdemes megemlíteni a teljes verziós (szerkesztésre is képes) Quickoffice jelenlétét. Ezeken felül is kapunk hasznos dolgokat, ilyen az AccuWeather időjárásjelző, az Amazon MP3 online zenebolt és Kindle kliensei. Ezeken felül még gyárilag telepítve van a Personal Assistant Free (üzleti információs és menedzselő szoftver), Evernote, a Facebook, Twitter és Zinio Reader (online magazin olvasó). A Dell saját programokkal is ellátta a készüléket, a Backup & Restore segítségével biztonsági másolatot készíthetünk a telefon szinte összes adatáról a memóriakártyára és persze vissza is állíthatjuk azt. A Video Stage egyfajta online filmkölcsönző, a Dell Sync pedig a számítógépünkkel való szinkronizálást segíti, akár WiFi-n keresztül is. Végül pedig a Welcome egy gyors és egyszerű bemutató a Stage UI felületről és widgetekről.

Dell Venue

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

  • Kapcsolódó cégek:
  • Dell

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés