Jóval több okosóra és aktivitásmérő fogyhat idén, mint tavaly

Számos okoskütyü vásárolható ma mobiltelefonjaink mellé vagy azoktól függetlenül, és ezek közül jelenleg az okosóráktól, az aktivitásmérőktől és a fitneszkarperecektől a leghangosabb a média, elég csak az Apple Watch vagy a Motorola Moto 360 visszajelzéseire gondolni. Az IDC, vagyis az International Data Corporation úgy becsli, hogy idén 72,1 millió ilyen kütyüt fognak leszállítani a gyártók, ami 173,3%-os előrelépést jelent a tavalyi, 26,4 milliós számhoz képest.


[+]

Ennél is sokkal érdekesebbek a nyílt operációs rendszerű okosóra adatok (smart warables) a hagyományosabb társaikkal szemben (basic wearables, pl. FitBit Charge). Míg az utóbbi csoport 76%-os előrelépést érhet el, az előbbi, köszönhetően a WatchOS, az Android Wear és a Tizen alapú eszközöknek, 683%-os fejlődésre számíthat, azaz idén, a tavalyi 4,2 millióhoz képest nyolcszor annyi, 33,1 millió okosóra hagyhatja el a gyárakat; persze az más kérdés, hogy ugyanennyit vajon meg is fognak-e vásárolni. Az IDC szerint 2019-re a lendület alább hagyhat, abban az évben 155,7 millió okosóra, fitnesz karperec vagy aktivitásmérő fogyhat.

Azóta történt

Előzmények

  • Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra

    Lehetséges, hogy az Apple tudta kihozni a legtöbbet az olyan termékkategóriából, aminek kérdéses, hogy mekkora a vásárlóközönsége. Drágán mérik a precizitást.

  • Sony Smartwatch 3 - fél lábon is megáll

    Befutott hozzánk a japánok első Android Wear rendszert futtató okosórája, mi meg kifutottunk vele az erdő szélére, hogy fitnesz képességeit teszteljük, hiszen GPS is került bele.

  • Samsung Gear Live - Ismeretlen ismerős

    A Gear-széria stílusjegyeiből építkezik a Samsung legújabb okosórája, az igazán komoly eltérések a motorháztető alatt vannak, a Gear Live ugyanis Android Weart futtat.

  • LG G Watch - minden kezdet nehéz

    Az Android Wear platform még nagyon friss. Egyelőre három olyan modellről tudunk, ami ezt használja, ezek közül az LG termékét kaptuk rövid időre kölcsön.

Hirdetés