Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra

Alkalmazások

Gyárilag viszonylag sok alkalmazás érhető el a Watch-on, legtöbbjük értelmes és használható is, a felhasználói felület azonban nem minden esetben kápráztatja el a szemünket. Az időjárás előrejelző szépen és átláthatóan (mondhatni órásan) mutatja, hogy mire számíthatunk, az esővel kapcsolatban külön előrejelzést is kérhetünk a Siri segítségével, ez egyike volt azoknak a szoftvereknek, amiket tényleg használtam is. A naptár működik, de a fene sem akarja 1,3 hüvelyken nézni a heti beosztását, erre a telefon alkalmas, az óra funkcionalitása addig értelmes, amíg figyelmeztet minket a teendőinkre, ezt mondjuk meg is teszi. A térkép és a navigáció is felemás, vicces a kis kijelzőn nézni az utcákat, az viszont már csak korlátozottan hasznos, hogy vezetés közben a csuklónkon is megjelenik, hogy merre kell fordulnunk, abból a szempontból viszont jó, hogy nehezebbé teszi azt, hogy lecsússzunk egy kanyarról, lévén az események előtt rezeg egyet a Watch. A zenelejátszó alapvetően az iPhone-on lévő megoldás kezelését oldja meg, de 2 GB vagy 250 darab szám erejéig az óra belső tárhelyén is tárolhatunk muzsikát.

Apple Watch Sport Apple Watch Sport

Van stopper, időzítő, távvezérlő iTunes-hoz vagy Apple TV-hez, nézegethetünk átszinkronizált képeket, de miért tennénk egy ekkora kijelzőn? A tőzsdei alkalmazást sem érzem át, a Passbook viszont hasznos lehet azoknak, akik amúgy is használják. Az emailek és szöveges üzenetek megjelenítésére szolgáló megoldások nyilván kellenek, de használni ezeket sem nagyon fogja az ember, az értesítésekkor úgyis elolvashatjuk, amit kapunk, a tegnap előtti leveleket nem hiszem, hogy bárki a Watch-on szeretné megkeresni. Az viszont meglepő módon többször is jól jött, hogy a bejövő hívásokat magán az órán is fogadhatjuk, ilyenkor nem különösebben jó hangminőségben, de halk helyen tulajdonképpen le lehet folytatni egy-egy beszélgetést. Amikor tele volt a kezem, vagy a kocsiban elfelejtettem felvenni a headsetem, láttam értelmét ennek a lehetőségnek. Ha valaki számára az eddigiek számára nem lett volna egyértelmű, itt az alkalom tisztázni, hogy az Apple Watch önmagában nem képes telefonálásra, nem fogad SIM-kártyát, a használatához szükséges egy iPhone megléte.

Apple Watch Sport Apple Watch Sport

Az egyik leghasznosabb megoldás kétségtelenül a fizikai aktivitásunkat monitorozó szoftver, ahol egyrészt indíthatunk különféle edzéseket (séta, futás, elliptikus tréning, lépcsőzés, evezés és egyéb); ezeknél kitűzhetünk egy célt, az óra pedig a pulzusunkat folyamatosan figyelve szól, ha elértük azt. A napi aktivitásunkat pedig egy külön alkalmazás követi szemmel, itt is lehet általános célt megadni egy napra, kalóriaégetés, edzés és állva eltöltött idő, ezeket nézi a Watch. Az utolsó említésre méltó gyári megoldás a kamera távvezérlője, az óráról nem csak exponálni lehet, hanem a kamera előnézeti képét is láthatjuk a csuklónkon. Nem szabad persze elfeledkezni a Siriről sem, ami elérhető az órán, a hey Siri felkiáltásra aktiválódik és ugyanazt tudja, amit a telefonon: tulajdonképpen rögzíthetünk eseményeket és kérdezhetünk tőle.

Apple Watch Sport Apple Watch Sport

Az utólag feltelepített alkalmazásokat nem magáról az óráról, hanem az iPhone-ról installálhatjuk, ha valami olyat töltünk le, aminek van órás kiegészítése, az automatikusan megjelenik. A kínálat már most is figyelemre méltó, a funkcionalitás viszont változó; az Uber például csak annyit tud, hogy a csuklónkról rendelhetünk autót (az úticél megadása nélkül), de a különféle egészséggel és mozgással kapcsolatos megoldások ennél többet is nyújthatnak. Még játékok is léteznek az újdonságra, de itt is kérdés, hogy ki akarna egy apró kijelzőn matatni, amikor ott az iPhone-ja a zsebében, ott pedig tényleg durva játékok érhetők el.

Apple Watch Sport Apple Watch Sport

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

 • Kapcsolódó cégek:
 • Apple

Azóta történt

Előzmények

 • iPhone szerviz blog: Az Apple Watch szervizes szemmel

  Az iFixit szétszedte az Apple Watch-ot, az iPhoneSzervizBuda.hu pedig szervizes szemmel értékelte azt.

 • LG G Watch R - kerek történet

  Az LG okosórája az egyik legjobb, amihez eddig szerencsénk volt, a valódi, levágás nélküli kör alakú kijelző remek látványt nyújt, az üzemidő terén pedig új bajnokot avatunk.

 • Apple iPad Air 2 - kis levegővétel

  Nincs könnyű dolga az Apple-nek, ha a táblagépük fejlesztéséről van szó, de azért mindig megoldják a feladatot. A második generációs Air is nagyon jó lett.

 • Apple iPhone 6 - a méret nem minden

  A kisebbik iPhone is sokat nőtt az elődhöz képest, de épp azon a határon van, amit egy kézzel még megerőltetés nélkül lehet használni. Nagyobb is rá a kereslet, mint a 6 Plusra.

Hirdetés