Apple iPad Air 2 - kis levegővétel

Bevezető

Közeledik a karácsony, aminek apropóján szinte napi szinten kapunk különféle sajtóközleményeket azzal kapcsolatban, hogy mennyire pörög a táblagépek piaca. Több felmérés is azzal a konklúzióval zárult, hogy az emberek igen jelentős része egy efféle eszközt látna legszívesebben a fa alatt, ami az elmúlt évek piaci trendjeit figyelembe véve annak ellenére is érthető, hogy pár éve még mi sem igazán tudtunk mit kezdeni ezzel az egész műfajjal. Az első iPad megjelenésekor rengeteg mémet lehetett látni az interneten, amelyben felfújt iPod touch-ként emlegették a gépet, amelynek utódaiból mára több mint 200 millió darabot adtak el világszerte. Mára pedig a táblagépek kategóriájában érdemben használható, kényelmes tartalomfogyasztást lehetővé tevő eszközöket találunk, nem csoda tehát, hogy az esti böngészést egyre többen oldanák meg egy ilyen ketyerével.

Az Apple iPad Air 2 pont akkora, mint elődje
[+]

Az új csúcs-iPad érkezése kapcsán viszont minden korábbinál nehezebb helyzetben vagyunk, pár éve ugyanis még könnyebben el lehetett helyezni az Apple termékeit a piacon. Az első gép megérkezése után az androidos világ viszonylag gyorsan reagált, de a régebbi zöld robotos rendszerrel (a 2.x-re kell gondolni) eszközök nem igazán voltak alternatívái az amerikai vállalat aktuális gépeinek, nem tudták azt a stabil és gyors működést hozni, amit a felhasználók a szívük mélyén elvártak volna. A harmadik generációs modell a kijelző fejlesztése miatt jelentett egy hatalmas lépést, a negyedik generáció hozta az annak makulátlan meghajtásához szükséges hardvert, majd jött az iPad Air, minden idők egyik legszebb és legkiforrottabb iPadje. Itt már nem voltak olyan gyermekbetegségek, amiket feltétlenül ki kellett volna javítani, pár apróságtól eltekintve tehát alapvetően kérdéses volt, hogy mit lehet még beletenni a készülékbe ahhoz, hogy érdemi fejlődésről beszélhessünk.

Az Apple iPad Air 2 fehér csomagolásban érkezett szerkesztőségünlbe
[+]

Az Apple persze ezúttal is jól adagolta a fűszereket, az újdonság gyakorlatilag egyetlen egy pont kivételével egy makulátlan eszköz lett, ami létezésével válaszolja meg azt, hogy miért van még mindig nagy kereslet a 100 ezer forint fölött mozgó táblagépekre úgy, hogy ennek az összegnek a feléért is használható cuccokat lehet már venni. A koncepció tehát a csomagoláshoz hasonlóan változatlan, az egyszerű dizájnnal rendelkező dobozban magán a tableten kívül egy hálózati töltőfejet és egy Lightning csatlakozós USB-kábelt találunk, azaz fülhallgató még mindig nem jár ehhez az Apple termékkategóriához. A tesztpéldányt egyébként a Speedshop jóvoltából kaptuk meg.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

 • Kapcsolódó cégek:
 • Apple

Azóta történt

Előzmények

 • Apple iPhone 6 - a méret nem minden

  A kisebbik iPhone is sokat nőtt az elődhöz képest, de épp azon a határon van, amit egy kézzel még megerőltetés nélkül lehet használni. Nagyobb is rá a kereslet, mint a 6 Plusra.

 • Apple iPhone 6 Plus - szükség törvényt bont

  Az Apple soha nem látott méretű iPhone-t dobott piacra, hogy saját pályáján verje meg a Samsungot. Megváltozott formavilág, új iOS, fejlesztett kamera... elég ez a sikerhez?

 • iOS 8 rendszerbemutató

  Az Apple legújabb generációs operációs rendszere nem hoz akkora változásokat, mint elődje, ám még így is számos hasznos funkcióval bővült, amiket a felhasználók örömmel fogadnak majd.

Hirdetés