Hirdetés

Apple iPhone 7 - Hetes, ki hiányzik? Jack!

Számos újítás került az idei iPhone-ba, de a legtöbben valószínűleg arra fognak belőle emlékezni, hogy ez az Apple első olyan mobilja, amin nincs jack csatlakozó.

Rendszerfelület, szoftverek

Megváltozott a zárképernyő, ha megemeljük a mobilt, felvillan a kijelző, a főgomb lenyomására pedig máris a kezdőoldalon vagyunk. Eltűnt tehát a Slide to unlock, képernyősimítással a kamerán kívül csak néhány widgetet és gyorskapcsolót érhetünk el. A 3D Touch, azaz a nyomásérzékeny kijelző előnyeit egyre több helyen használhatjuk ki, a 6s esetén komoly gondot jelentett, hogy nem láttuk, mikor van értelme erősebben nyomi, hol kapunk többet a 3D Touch-csal. Külsőleg ez nem változott, viszont a haptikus jelzésnek fordított, rezgő visszajelzés alapján egy pillanat alatt megérezzük, ha feleslegesen feszültünk neki a kijelzőnek. A munkát gyakran meggyorsítja, hogy be sem kell lépnünk a szoftverbe, de az alapvető, leggyakrabban használt funkciókat azonnal elérhetjük, az óránál például beállíthatunk riasztást, a kameránál lőhetünk egy szelfit, az utólag telepíthető Shazamnál pedig azonnali megállapítást kérhetünk a kérdéses zenénkre.

A felhasználók 99,9%-a biztosan a feloldást akarja megérinteni, mikor beteszi a kóddal zárolt SIM-kártyát, a rendszer mégis az OK-ot vastagítja meg. Vajon miért? A felhasználók 99,9%-a biztosan a feloldást akarja megérinteni, mikor beteszi a kóddal zárolt SIM-kártyát, a rendszer mégis az OK-ot vastagítja meg. Vajon miért?
A felhasználók 99,9%-a a feloldást akarja, mikor beteszi a kóddal zárolt SIM-kártyát, a rendszer mégis az OK-ot emeli ki. Vajon miért? [+]

Megmaradt a felülről lehúzható értesítési sáv, az alulról feltolható kapcsolópanel, és ha valamelyik alkalmazásról lefelé húzzuk az ujjunkat, akkor azonnal a keresőmenüben találjuk magunkat. A főgomb funkciói sem változtak, dupla érintésre lecsusszannak az esetlegesen nehezen elérhető, felső részek a kijelzőn, dupla kattintásra a legutóbbi alkalmazások sorát látjuk magunk előtt, hosszú nyomásra pedig Siri próbál nekünk segíteni. Magyarul továbbra sem tud a hangvezérlő, viszont a beszédfelismerése egyre jobb, funkcionalitásban is fejlődött, képes Facebook és Twitter posztokat elhelyezni, iTunes-ban keresni és egyre több egyéb kérdésre válaszol webes keresés nélkül, időnként elég szarkasztikus humorral. A billentyűzettel nem volt gond, remekül lehet gépelni az iPhone-on, és a gyári alkalmazások minőségére sem lehet panasz, vizuálisan és felszereltség szempontjából is komoly fejlődést tapasztalhatunk.

A bekapcsolás után azonnal érkezett a hibajavító frissítés. A bekapcsolás után azonnal érkezett a hibajavító frissítés.
A bekapcsolás után azonnal érkezett a hibajavító frissítés. [+]

A Térképek felületén lehet a legkomolyabb változásokat látni, rengeteg hasznos funkcióval erősítettek, és a kezelés is pofonegyszerű, a magyar nyelvű utcaneveket azonban nagyon viccesen olvassa fel, ezen még lenne mit javíthatni. A Safari böngészőbe nem került kétablakos mód, viszont a könyvjelzők rendszere, a lapok kezelése és a linkek megosztása továbbra is nagyon logikus és egyszerű, a legfontosabb oldalakat akár a kezdőképernyőre is elhelyezhetjük, hogy azonnal el tudjuk őket érni, ráadásul még éjszakai mód is aktiválható, és a keresőmotort is babrálhatjuk.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

 • Kapcsolódó cégek:
 • Apple

Azóta történt

Előzmények

 • Apple iPhone SE - se vele, se nélküle

  Az almás vállalat egy rendkívül kompakt méretű készüléket dobott piacra. A külső már ismerős, a belső pedig bivalyerős, a kamera és az üzemidő is dicséretes. De vajon ez elég lesz a sikerhez?

 • Apple iPhone 6s - Nyomás utána!

  A cupertinóiak újdonsága külsőleg nem sokat változott elődjéhez képest, ám nyomásérzékeny kijelzőt, nagyobb felbontású kamerát és rendkívül erős hardvert kapott.

 • Apple iPhone 6 Plus - szükség törvényt bont

  Az Apple soha nem látott méretű iPhone-t dobott piacra, hogy saját pályáján verje meg a Samsungot. Megváltozott formavilág, új iOS, fejlesztett kamera... elég ez a sikerhez?

Hirdetés