Apple iPad 8th (2020) - az alapmodell vonzereje

A legolcsóbb iPad szeptemberben frissült, hozza az elvárásokat, de az izgalmasabb dolgokat az Air és a Pro modellek számára tartogatta a gyártó.

Hirdetés

Bevezető

Tök jogosan megkaptuk tavaly év végén, hogy ezt a terméket nem teszteltük, miközben azzal büszkélkedtünk, hogy igyekeztünk minden valamirevaló készüléket kipróbálni, ami meg is jelent a magyar piacon. Pedig a bemutatóról írtunk, de aztán mi magunk is kissé elfelejtettük, hogy érdemes lenne rá vetni egy pillantást, mert ha nagyon megerőltetem magam, akkor körülbelül három mondatban össze tudom foglalni, hogy az iPad 8. generációja miben változott.


[+]

Viszont egy teszt alkalmával érdemes kontextusba tenni a gépet, már csak azért is, mert a táblagépes piac azért mégiscsak változik. Egyrészt szűkül, a kezdeti lelkesedést (amit szintén az iPad szított) mára felváltotta a racionálisabb gondolkodás, mert miközben az okostelefonok kijelzőinek mérete egyre nőtt, hogy ma már a 7 hüvelyket ostromolja, addig a tabletek maradtak akkorák, mint korábban, tehát a kisebb méretű holmik kiszorultak a kínálatból. Ezzel párhuzamosan a középkategóriás masinák is kikoptak, plusz jelentősen csökkent a termékkategóriába még energiát fektető gyártók száma is, ha nem a kínai B-brandes vonalat nézegetjük, akkor az Apple mellett a Samsung, a Lenovo és a Huawei rúghat labdába, bár utóbbi gyártónál most épp a szoftveres háttérrel is van némi küzdelem. A Xiaomi nem hozza hazánkba a táblagépeit, a BBK cégcsoport szintén nem igyekszik ezzel, a Sony, az LG és a HTC már rég kiszállt, a Nokia be sem lépett, az Alcatel pedig inkább az alsóbb kategóriákban igyekszik néha.


[+]

Szóval itt van nekünk a legolcsóbb iPad, amely most már a 8. generációját tapossa, nincs benne semmi falrengető, de továbbra is tudja mindazt, ami miatt annyira népszerű és töretlenül piacvezető a saját kategóriájában. Minden működik rajta, nagyon jól össze van rakva, nincsenek gyenge pontjai, ráadásul az Apple foglalkozik a felhasználói felülettel is, nem csak egy elnagyolt, telefonos interfészt kap a júzer, hanem egy olyan rendszert, amit sokkal inkább hozzáigazítottak az eszköz méretéhez és felhasználási területeihez. Három színben létezik, mi direkt az alapmodellt kértük el az iStyle-tól, amely 32 GB belső tárhelyet kínál csupán, mobilhálózatra nem csatlakozik, az ára pedig 135 ezer forint.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés