Megkapta az M1 chipet az iPad Pro

Ha a vonalak eddig elmosódtak a tablet és a számítógép között, az egymillió forintos csúcskiadással végleg eltűnhetnek.

Az 5 nm-es, nyolcmagos Apple M1 chip tarolt a tavalyi MacBookokban, a remek teljesítmény mellé kitűnő optimalizálást és jófajta üzemidőt társítva, és mivel az almások eleve szeretnék eltüntetni a határokat egy számítógép és egy táblagép között, időszerű volt az iPad Pro felvértezése a világ talán legfejlettebb lapkakészletével, amely nyolcmagos GPU-t és 16 magos NPU-t is bevet.


[+]

Mennyire veszi komolyan az Apple az iPad, mint munkagép szerepét? Az új jövevény akár 2 terabájtos konfigurációban is megvásárolható, nyilván billentyűzetes kiegészítővel és Apple Pencil stylusszal megtoldva, ha úgy döntünk. Megvan a Type-C port Thunderbolt támogatással és gyors vezetékes adatátvitellel, meg ugye kismillió iPadOS-re optimalizált alkalmazás és program, akár profiknak, gondolhatunk itt az Adobe kínálatára.

Az új iPad Pro is támogatja az Apple Pencilt
Az új iPad Pro is támogatja az Apple Pencilt [+]

Vezetékmentes vonalon pedig az 5G lépett be a képbe nanoSIM foglalattal és beépített eSIM-mel, már ilyen változat kosárba helyezésekor, hogy maga a munkakép lépjen fel a lehető leggyorsabb mobilhálózatra, ha WiFi nem érhető el, és nem akarunk HotSpottal bajlódni.

Immáron fehér billentyűzetes tok is vásárolható
Immáron fehér billentyűzetes tok is vásárolható [+]

Azért az iPad multimédiában sem utolsó, például a hangrögzítéshez stúdiószintű mikrofonokat kapunk, plusz egy rakás AR játékot és hasznos eszközt, a hátlapi LiDAR szenzort bevetve. A két hagyományos kamera 12, illetve 10 megapixeles, normál, illetve ultraszéles látószöggel. Az előlapon maradt a TrueDepth kamerarendszer és a Face ID 3D arcazonosítás.

A hátlap kamerarendszer LiDAR szkennerrel
A hátlap kamerarendszer LiDAR szkennerrel [+]

A 12 megapixeles szelfimodul ugyanakkor ultraszéles látószögre váltott, és ha azt mondjuk Facetime közben szűkebbre vesszük a látószöget, az algoritmus mozgás esetében képes bennünket követni vagy szélesebb látószögre váltani, ha más is belép a képbe. A négy jófajta hangszóróról se feledkezzünk meg.

Az iPad Pro, címszavakban
Az iPad Pro, címszavakban [+]

A 11"-es iPad Pro képernyője 2388 x 1668, a 12,9"-es kiadásé pedig 2732 x 2048 pixeles, extrém magas kontrasztaránnyal és HDR támogatással. Az utóbbi Liquid Retina XDR panelje ráadásul mini LED háttérvilágítást használ, amely mintegy 10 ezer apró lámpával támogatja meg a táblagépet, hogy akár 1600 nites fénysűrűséget is elérjen, így napfény alatt is kitűnően lehessen látni. Vagy 120 Hz makulátlanul görgetni. Már amíg le nem merül a cucc.

Az iPad Pro két változatának kezdőárai
Az iPad Pro két változatának kezdőárai [+]

A 11 hüvelykes iPad Pro 247,6 x 178,5 x 5,9 milliméteres és 466 grammot nyom WiFi only változatban, 128 GB-on, 8 GB RAM-mal 324 990 forinton nyitva. Mobiladatra képes változatban 384 990 forintot kell kicsengetni érte, 2 TB-os tárolóval pedig 764 990-et – az 1 és 2 TB-os változatok 16 GB RAM-ot kaptak.


[+]

A nagyobbik modell 280,6 x 214,9 x 6,4 milliméteres, és WiFi only tulajdonságokkal, 682 grammon, 8/128 GB-os kiszerelésben 449 990 forinton nyit. Mobiladat képességekkel ez 509 990-re változik, a 2 TB-os 5G változat ára pedig potom 949 990 forint. És nem ám tokkal-vonóval: a billentyűzetes kiegészítőt és az Apple Pencilt is külön kell megvenni. Azért az 1 méter hosszú USB-C kábelt vagy a 20 wattos töltőfejet nem merték kispórolni.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

Előzmények

  • Apple iPad Air (2020) - fém testben szép gépet

    Friss stílussal és hardverrel, remek kijelzővel, egyre inkább fejlődő iPad OS-szel és korrekt üzemidővel érkezik az új Air, de persze olcsóbb nem lett.

  • Apple iPad 8th (2020) - az alapmodell vonzereje

    A legolcsóbb iPad szeptemberben frissült, hozza az elvárásokat, de az izgalmasabb dolgokat az Air és a Pro modellek számára tartogatta a gyártó.

  • Apple iPad Pro 12.9 (2020) - laptop helyett?

    Cupertinóban egyre inkább be akarják bizonyítani, hogy nincs szükség a mindennapokban asztali operációs rendszerre: Magic Trackpaddel és egyéb asztali kiegészítőkkel próbáltuk ki a legnagyobb új iPadet!

Hirdetés