Apple iPad 8th (2020) - az alapmodell vonzereje

A legolcsóbb iPad szeptemberben frissült, hozza az elvárásokat, de az izgalmasabb dolgokat az Air és a Pro modellek számára tartogatta a gyártó.

Külső

A dobozba pont belefér a 10,2 hüvelykes kijelzővel felvértezett eszköz, alatta pedig ezúttal nem hiányoznak a töltéshez szükséges tartozékok, jelesül az egyik felé Type-C, a másik felén Lightning szabványú kábel, valamint a 20 wattos töltőfej. Ebből pedig már látszik, hogy ez az iPad modell az utolsó a kínálatban, ami még nem váltott Type-C-re, talán a következő frissítésnél ez is megtörténik majd.


[+]

Az asztroszürke szín nincs olyan régen az Apple termékvonalában benne, de már majdnem olyan népszerű, mint az ezüst kiadás, aminek az az oka, hogy igen elegánsnak tűnik ebben az árnyalatban a termék. A kijelző körül bőséggel maradtak kávák, de egy tabletnél ezt nem szoktuk óriási hibaként felróni, hiszen az ember két kézzel használ egy ekkora gépet, ilyenkor pedig hasznos, ha azt meg is lehet rendesen fogni úgy, hogy nem lóg bele az ujjunk a tartalomba. De azért mostanra már kicsit túlzás a kávák vastagsága, persze értem én, hogy úgy lehet fejlesztési költségek kapcsán a legjobban kijönni, ha nem kell megtervezni és legyártani egy kisebb házat, de kissé régimódinak hat mostanra már az iPad megjelenése. Még a régi, TouchID gomb van elöl (bőven odafért), tehát ujjlenyomattal is fel lehet oldani az eszközt.


[+]

Maradt a 4:3-as képarány is, ezt az Androiddal felvértezett termékek már évekkel ezelőtt dobták, az Apple tarja magát, ettől az iPad egy bármilyen más gyártótól származó táblagép mellett jóval szélesebbnek tűnik. A kijelző 1620 x 2160 pixeles felbontása nem változott az elődhöz képest, a technológia viszont annyiban igen, hogy elkezdték Retinának nevezni és bizony fénysűrűségben jobb. A kijelző elvileg karcálló, a betekintési szögek és a kontraszt is oké, de nyilván nem olyan látványos a megjelenítés, mint egy OLED kijelzős bármin — de ez az iPad árban sem okvetlenül abban a ligában focizik.


[+]

Miután a termék külseje nem sokat változott (talán semmit), ezért a gombok is ott vannak, mint korábban, az előlapi kamerát sem fekvő tájoláshoz rendelték (tehát a rövidebb oldalán van a kijelzőnek, pont a TouchID-val szemben), ez nyilván egyrészt hagyomány, másrészt pedig hozzáállás kérdése, a Samsung már rég úgy értelmezi a táblagépeket, hogy azokat fektetve használjuk jellemzően. Maga az előlapi kamera pedig bitre ugyanaz a modul, mint ami a korábbi változatban is megtalálható volt.


[+]

A hátsó fertályon nincs sok látnivaló, a gyártó emblémája nyilván összetéveszthetetlenül ott figyel a felület közepén, csak a felső sarokba kitolt kamera lehetne érdekes, de az is annyira visszafogott, hogy nem vonzza a tekintetet. Belesimul a hátlap síkjába, nincs mellette sem vaku, sem egyéb szenzor, szóval az összkép továbbra is egy minőségi, minimalista, elegáns, letisztult képet mutat, még ha látszik is rajta, hogy a formatervet nem tegnap rakták össze.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés