Apple iPad (2018) - régi ismerős

Az amerikai gyártó nem sokat változtatott az új iPad dizájnján, maradtak a kitaposott ösvényen. Az ára viszont kellemesebben alakul, ami miatt biztosra vehető a siker.

Hirdetés

Kamera, üzemidő, összegzés

A hátlapi kamera 8 megapixeles, autofókuszos, rekeszértéke f/2,4-es. Az Apple oldalán olvasható, hogy van képstabilizáció, ez minden bizonnyal szoftveres megoldás. Videóknál a legnagyobb elérhető felbontás a Full HD, de alacsonyabb felbontásban van 120 képkocka/másodperces lassítás is. A szoftver letisztult, nincs túlbonyolítva, sorozatfelvételre, panorámaképek készítésére viszont egyaránt lehetőséget nyújt, illetve a HDR is elérhető.

A képminőség nem kiemelkedő, de a táblagépek sosem jeleskedtek a képalkotás terén. A dinamikatartomány legfeljebb közepes, az élességgel is vannak gondok, a színek viszont legalább nagyjából a helyükön vannak. Videózásra a kis látószögnek köszönhetően szintén csak visszafogottan alkalmas az új iPad, egy nyaralásra nem biztos, hogy elég csak ezt vinni, de ha valamit gyorsan le kell fotózni, akkor végül is elő lehet kapni. Az egyéb multimédiás képességek viszont rendben vannak, a hangminőség fülhallgató esetén átlagos, semmi extrát nem tud a gép, de nem is kell neki. A kihangosító hangszóró viszont korrekt, az viszont egyesek számára zavaró lehet, hogy csak egy oldalról jön a hang, talán jobb lett volna, ha felülre is kerül egy hangszóró.

Értékelés: Apple iPad (2018)
Külső
Ergonómia 8 pont
Anyaghasználat 9 pont
Összeszerelés minősége 10 pont
Kijelző mérete, minősége 8 pont
Belső
Kezelhetőség 8 pont
Sebesség 9 pont
Szoftver rugalmassága, bővíthetősége 7 pont
Felhasználói felület élménye 9 pont
Alapfunkciók
PIM funkciók 8 pont
Adatkommunikációs képességek 8 pont
Multimédia
Vizuális 5 pont
Audio 7 pont
Egyebek
Üzemidő 8 pont
Ár/érték aránya 7 pont
Hogyan értékelünk?

Az akkumulátor 32,4 wattórás, ami egy igen jó választásnak tűnik az A10-es rendszerchip mellett, hiszen a gyártó által kommunikált egész napos (azaz 10 órás) üzemidő úgy tűnik, hogy valóban reális. Ez pedig azért is nagyon fontos az Apple-nek, mert egyértelműen látszik, hogy a 2018-as iPadnek erős szerepet szánnak az amerikai oktatásban, ahol jelenleg nem állnak olyan jól, mint szeretnék, a Google és a Microsoft mögött csak a harmadik helyen vannak piaci részesedésben. Most viszont itt van ez a gép, ami kellően gyors, jó minőségű, kellemes az üzemideje, használható vele az Apple Pencil, amelyet már az iOS-re elérhető irodai programcsomagjuk (a Pages, a Numbers és a Keynote) is támogat, ráadásul az ára sem olyan elszállt, 329 USD, ami azt jelenti, hogy itthon hivatalosan 116 990 forintról indul, de például a VIP Phone-nál 110 990 forint. Ez a 32 GB-os WiFi-s verzió, SIM kártyával az ár már 161 990 forint, a 128 GB-os tárhely pedig 148 990, illetve 193 990 forintra növeli az árat, és akkor még hozzá lehet dobni az AppleCare Protection Plan 24 995 forintos árát. Amúgy a tavalyi modell is ennyibe került a megjelenésekor, de az iPad Air 2 például még 499 USD-ről indult 2014 őszén, szóval ha nagyon eltérő hardver nem is kapnak a felhasználók, az árak legalább konszolidálódtak, főleg, mert az USD tavaly ilyenkor még 285 forint körül volt, most pedig 265-ön van. Szóval az új iPad rendben van, tetszett.

Apple iPad (2018)

Bocha

A tesztkészüléket a VIP-Phone küldte el nekünk, ezúton is köszönjük a felajánlást! A vásárláshoz, kérem, kattintson ide!

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

Előzmények

  • Apple iPad Pro - almafelfújt

    Az almás vállalat egy 12,9 hüvelykes kijelzővel szerelt táblagéppel örvendeztette meg a nagyközönséget: az iOS 9 érezhetően nincs még erre felkészülve, viszont a hardver bivalyerős.

Hirdetés