Mérsékelheti az árakat az Apple

A DigiTimes értesülései szerint az Apple több alkatrészbeszállítójával is felmondta az együttműködést. A tajvani gyártók helyett jobbára kínai vállalatok fogják biztosítani az új iPhone-okhoz, iPad-ekhez és MacBookokhoz szükséges részegységeket, ami elvileg jelentősen csökkentheti a készülékek előállítási költségét. Mivel az Apple egy ideje Kína felé tendál, a tajvani gyártók elkezdték újraallokálni a kapacitásaikat.


[+]

Az akkumulátorokat gyártó Simplo Technology áttért az elektromos biciklik teleppel való ellátására, így az új Apple készülékek akkuját a Desay Battery Technology és a Sunwoda Electronic biztosítja. A fém készülékházakat gyártó Catcher Technology is kénytelen új ügyfél után nézni, miután az Apple a kevésbé tapasztalt, de kedvezőbb feltételek mellett dolgozó Everwin Precision Technologyra váltott. Nem valószínű, hogy a beszállítói kör átrendezése jelentősen mérsékelné az új iPhone-ok árát, de a további drágulás talán elkerülhető.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Előzmények

  • Apple iPad (2018) - régi ismerős

    Az amerikai gyártó nem sokat változtatott az új iPad dizájnján, maradtak a kitaposott ösvényen. Az ára viszont kellemesebben alakul, ami miatt biztosra vehető a siker.

  • Apple iPhone 8 és 8 Plus duplateszt

    Üvegre cserélték a fém hátlapot, van vezeték nélküli töltés, erősebb a hardver és jobb a kamera is, de senkit ne tévesszen meg a számozás: ez csak egy modellfrissítés.

Hirdetés