Az iPhone következő vezetékmentes töltőpadja: az iPad?

Az Apple Watch után tavaly az iPhone-ok is megkapták a vezetékmentes töltés lehetőségét, sőt: a gyártó bemutatott egy olyan Qi-kompatibilis töltőpadot, amely egyszerre több Apple eszközt képes tölteni. A gyártás során azonban akkora nehézségekbe ütköztek, hogy az AirPower még mindig várat a megjelenésre, és szeptembernél előbb állítólag nem is lehet majd megkaparintani.


(forrás: AppleInsider / USPTO) [+]

Ez nem jelenti azt, hogy az Apple letett volna egy időben több eszköze vezetékmentes töltéséről, sőt: publikálásra került egy formatervezési mintája, amelyet az amerikai szabadalmi hivatalhoz nyújtott be, és amely például a MacBookot vagy az iPadet szerelné fel indukciós tekercsekkel. Így elég volna az iPhone-t csak ráhelyezni, és indulhat is az energiaátvitel.

(forrás: AppleInsider / USPTO) [+]

Az persze éppen az AirPower gyártási nehézségei miatt nyilvánvaló, hogy egyhamar a formatervezési mintákon látható ötletből nem lesz végfelhasználói termék, ráadásul az Apple továbbra is eszközei vékonyításán munkálkodik, úgyhogy nem biztos, hogy valaha lesz kézzelfogható eredménye az itt látottaknak. Mindenesetre a mobil vezetékmentes töltése a laptopról vagy tabletről elég jól hangzik. Főleg, ha még az óra is mellétehető. A legmenőbb persze az volna, ha a MacBook az iPadet, az iPad az iPhone-t, az iPhone pedig a Watchot töltené, többemeletes Apple piramist alkotva.
  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Előzmények

Hirdetés