Komplett újratervezéssel érkezik az idei iPad Pro

Hirdetés

Egybefüggő sajtóértesülések szerint komoly ráncfelvarrásra készül az Apple az idei iPad Pro modellek esetében, sőt: az újratervezés helytállóbb kifejezés, ha a Macotakara gyakran megbízható értesüléseinek hinni lehet. A japán portál értesüléseit a MacWorld foglalta össze angolul. A pletykák szerint el fog tűnni a főgomb és a Touch ID, a kávák elvékonyodnak, fel fog bukkanni az előlapon a bonyolult TrueDepth kamerarendszer, vele pedig a Face ID 3D-s arcazonosítás. Végül pedig le kell mondani a 3,5 milliméteres fülhallgató kimenetről.

A két idei iPad Pro a 9to5Mac elképzelései szerint
A két idei iPad Pro a 9to5Mac elképzelései szerint (forrás: 9to5Mac)

Eddig ebben nem lenne még semmi meglepő, a 9to5Mac vizualizálta is, mit jelenthet mindez a gyakorlatban. A japán oldal viszont mintha azt is előrevetítené, hogy a dokkoló, vagyis a billentyűzetekhez csatlakozó Smart Connector az új iPad Prók aljára (rövid oldalára) vándorolna. Ez viszont azt jelentené, hogy álló helyzetben csatlakozna a táblagépekhez a billentyűzet, ami a MacWorld szerint nem túl esélyes.

A megoldást az Onleaksen megjelent, állítólagos 3D-s CAD rajz nyújthatja: vagy a hátlapra, vagy a hátlapra is kerülne egy Smart Connector, hosszanti oldalra a Lightning port közelébe, így nem lenne gond a Smart Keyboard csatlakoztatása, igaz, ez egy ehhez passzoló, új kiegészítő megvásárlását tenné szükségessé. A MacWorld viszont azt sem tartja kizártnak, hogy egyszerűen lesz egy dokkoló az iPad Pro rövid és hosszanti oldalélén is, az eddig megszokott csatlakozással a billentyűzethez, így viszont a hátlapi új port funkciója kérdéses marad. A publikáció szerint esetleg ehhez csatlakozhat majd a Pencil stylus mágnesesen, avagy újfajta kiegészítők kommunikálhatnak ezen a porton keresztül az iPaddel.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

Előzmények

  • Apple iPad (2018) - régi ismerős

    Az amerikai gyártó nem sokat változtatott az új iPad dizájnján, maradtak a kitaposott ösvényen. Az ára viszont kellemesebben alakul, ami miatt biztosra vehető a siker.

  • Apple iPad Pro - almafelfújt

    Az almás vállalat egy 12,9 hüvelykes kijelzővel szerelt táblagéppel örvendeztette meg a nagyközönséget: az iOS 9 érezhetően nincs még erre felkészülve, viszont a hardver bivalyerős.

Hirdetés