Amazfit T-Rex 2 - nem bánt

Nőtt és okosodott az Amazfit kültéri sportokra tervezett modellje, de még mindig nem ér fel a legjobbakhoz, ugyanakkor jóval olcsóbb is azoknál.

Bevezető

Bár korábban az okosórák alapvetően két irányból közelítették meg a témát, mára már ez a kettő eléggé összemosódott. A technológia világából érkező gyártók (Apple, Samsung, Huawei) elsősorban a divatos megjelenésre, a sokoldalú funkcionalitásra és a jól használható kezelőfelületre összpontosítottak, a sport felől érkező modellek (Garmin, Polar, Suntoo) pedig főleg a minél profibb aktivitáskövetést és edzésmonitorozást állították fókuszba. Mára a techie-divatos órák megtanultak a sportban is kompetensebbé válni, a sportórák pedig rengeteget okosodtak és csiszolódtak használhatóság a sokoldalúság kapcsán.


[+]

A két világ metszéspontján igyekszik lavírozni az Amazfit T-Rex 2, amely elpusztíthatatlan imázsával, rettentő hosszú üzemidejével, papíron sokat ígérő mozgáskövetéssel és markáns megjelenésével próbál vásárlókat szerezni 75 ezer forintos áron (például az mStore-nál), amely egyébként nem is sok a specifikációs listához képest, de ha egy óra ennyire sportosnak mutatja magát, akkor az elvárások is magasak a pontosság és az adatok analizálásának lehetősége kapcsán, márpedig az Amazfit jóval kevésbé fókuszál arra, hogy mindenféle ökoszisztémának része legyen, ami adhat okot némi előzetes szkepticizmusra.


[+]

Ezzel együtt azonban mégiscsak érdeklődéssel pattintottam magamra a T-Rex második generációjának 66,5 grammos testét, amely néhány grammal nehezebb, mint elődje, illetve egy hajszálnyival még bumfordibb, mert 13,65 milliméteres magassága kicsivel több, mint a korábbi modellé, vagyis inkább a férfias kategória, nem mondhatni egy észrevehetetlen kütyünek. A szilikon szíj egészen tág határok között állítható, vaskos, időtálló darab. 22 milliméteres szélessége ugyan szabványos, de a cserélhetősége nem az: külön kis csavarhúzó kell hozzá, hogy az Amazfit boltjából, vagy éppen az Aliexpressről érkező egyéb szíjakra cseréljük.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés