Apró, kitartó óra érkezett az Amazfittől

A GTR Minit kis termete ellenére elég kéthetente tölteni. Ideális esetben.

Háromféle okosított órát kínál az Amazfit: az egyik a szögletes GTS, a másik a kerek GTR, a harmadik pedig a strapabíró T-Rex. A GTR 4 és GTS 4 jó ideje piacon van, az utóbbit teszteltük is, és 42,7 x 36,5 x 9,9 milliméteres, illetve 27 grammos órarésszel nem is volt túl nagy, még ha ezek idealizált mérések is szenzorpúp és szíj nélkül. A GTR 4 méretesebb darab 46 x 46 x 10,6 milliméteren és 34 grammon a pántot nem számolva, ezért a kisebb csuklójú vásárlók megkapták a GTS 4 Minit, amely 41,8 x 36,66 x 9,1 milliméteres és szíjjal együtt nyom 31,2 grammot, hogy legyen némi képzavar a hivatalos specifikációban.


[+]

Aki viszont egy kisebb, kerek modellre vágytak, azoknak remek hír a számozás nélküli GTR Mini bejelentése, 42,83 x 42,83 x 9,25 milliméteren és 24,6 (szíjjal együtt 34,2) grammon ugyanis határozottan légies darab rozsdamentes acél tokozással és plasztik szenzor felőli fedlappal. Az apróság természetesen megtartotta az 5 ATM vízállóságot, az optikai pulzoximétert, a műholdas egységet, a gyorsulásmérőt, az iránytűt és az 1,28"-es, 416 x 416 pixeles AMOLED panelhez tartozó fénymérőt. A rezgőmotorral és Bluetooth 5.2 kapcsolattal ellátott órához 20 mm szabványon csatlakozik a mellékelt és minden egyéb forrásból beszerzett szíj, a mágneses töltő pedig szenzoroldalon cuppan a készülékre, két óra vacsoraidőt kérve.


[+]

A GTR Mini apró termete ellenére kéthetes átlagos használatot ígér töltésenként, avagy egyheteset intenzív nyomkodás mellett. Ez 20 napra nyújtható energiatakarékos módban és 30-ra csak óraként használva. A 25 óra folyamatos GPS használat szintén előnyös adat, akárcsak 120 különböző sport- és mozgásforma követése. Az általános egészségkövetés éppolyan sokrétű, mint az  óralap választék, ami között akad animált is, de nem kell lemondani a véroxigén-telítettség, a stressz vagy az alvás követéséről sem. Az Amazfit GTR Mini a német piacon 130 euróba kerül, ami 52 ezer forintnak felel meg, és szimpatikus méretével, illetve kitartó működésével az itthoni forgalmazásban is lehet fantázia.

Előzmények

Hirdetés