- Xiaomi Mi 9T - a túl jó Redmi
- iPhone topik
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
-
Mobilarena
Itt mellőzzétek az offot, arra ott van a másik topic: OFF topic
Az előzmények:
World of Tanks - MMO - Archívum I.
World of Tanks - MMO - Archívum II.
Új hozzászólás Aktív témák
-
L-e-f-i-e
senior tag
válasz nomic #222099 üzenetére
Én megvenném a Batchatot, szerintem megállja a helyét a mostani metában simán, APCR az alap lövedéke ebből kifolyólag nagyon gyors (1460ms) és nem égeti a kreditet mint más 10es tank, hiszen nem is igényel gold lőszert kb. Aztán farmolsz és megveszed a progrettot is.
Nekem csak a batchat van, de én imádom, brutál burst damage van és az álcája is kiváló.
Mindkettő nagyon jó tank, kb mindegy melyiket veszed előbb amúgy.
=^-^=
-
phoenix1989
őstag
válasz L-e-f-i-e #222101 üzenetére
Hát azért a mai metában annyira nem mondanám hogy megállja a helyét. Tele tornyozós tankokkal , dombos pályákkal és gyors csatákkal. 37s újratöltés mellett 5 lövésből azért 2 mellé vagy lepattanó nem igazán teszi erőssé. 2400dpm elég karcsú. nem mondom hogy használhatatlan de ha a metát nézzük akkor elavult
-
Khaosz55
addikt
A héten szereztem meg a 268 v4-et. Imádom. Nekem találták ki. Nem vomt még eszméletlen sok csatám vele. 56% winratem volt péntekig. Aztán szombaton totál szívás. Vissza estem 44%-ra.
Hétköznap kb minden pattant rólam front oldalon. Viszont szombaton rendesen beütöttek front oldalon is és nem csak a kupolár nessziről.
Van valami HE küldi? Mert rengetegen használják. Fel is raktam a repesz páncélt. -
L-e-f-i-e
senior tag
válasz phoenix1989 #222102 üzenetére
Én inkább azt mondanám más játékstílust igényel a két tank, dpm-be ám jobb mint a progretto de persze ez olyan dolog mint hogy hány lövése megy mellé ez minden tanknál benne van a pakliban, alap esetben én a batchatet flankelésre használom mert mobilitása megvan hozzá és közelről nem nagyon missel shotot, távolról picit pontatlanabb mint a progrettó de ha sniperkodok vele akkor is van idő újratölteni a tárat hiszen akkor nem close combat van hogy ez számitson.
Ettől függetlenül a Progrettó is szuper tank, tudom hogy nagyon elterjedt a metában, hiszen tényleg kiváló tank az is.
=^-^=
-
Malachi
addikt
válasz phoenix1989 #222100 üzenetére
ja, hogy egy körben kettőt, aztán egy körben hármat? pff, így már világos, azt nem értem, hogy miért nem esett le a leírásból mikor elvileg fluent inglis vagyok.
nagyon köszönöm!
-
phoenix1989
őstag
válasz L-e-f-i-e #222104 üzenetére
dpm ben nem jobb. papíron lehet de gyakorlatban nem mivel más a töltés rendszerük. a proginál egy lövés után vagy kettő után is azonnal töltök míg bc nél ha újra tárazol kiesik 37s. önmagában a hosszú töltés idő ami miatt nehezebb kihasználni mint egy progit, illetve a tornyozás hiánya. ez meg is öli.
Malachi
ha egy körben 3 van akkor mind a három küldi meg van hiszen 3 tank esetén meg van az 1 és meg van a 2 is[ Szerkesztve ]
-
L-e-f-i-e
senior tag
válasz phoenix1989 #222106 üzenetére
Tornyozásban valóban jobb mint mint a batchat, bár el kell ismerni a progrettó sem tornyozásra lett kitalálva ugyanúgy be lehet lőni a tornyot nagyjából bármivel. A töltéssel nem vitatkozok szerintem is jobb a progrettó mechanizmusa, de a többi dologban (és általában összességében nézzük a dolgokat spot stb) -szerintem eléggé pariban vannak.
Amúgy amire igazán ráférne egy frissítés az az AMX50B, mivel heavy óriási felület cserébe a toronypáncélja a nullával egyenlő. Régen ez egy kiváló tank volt, de a mai "metában" alig látni - nem véletlenül, ráférne már egy komolyabb buff erre a tankra az tuti, ha nem is páncélozottságára de a lövések közti töltési idő tekintetében mindenképp.
=^-^=
-
phoenix1989
őstag
-
L-e-f-i-e
senior tag
válasz phoenix1989 #222110 üzenetére
Mi a trükkje? (azt tudom hogy a hasa és a frontja bitang erős, tornyozós metához szokott emberek beleeshetnek a hibába hogy a hasát lövik, de azért erre ritkán lehet építeni )
[ Szerkesztve ]
=^-^=
-
zodo
nagyúr
válasz popey37 #222107 üzenetére
Elsőben van spot,, 2 kill, győzelmi bonusz, gondolom életben maradtál
Elenyésző különbség a közreműködésekben"Sokkal több sebzés" konkrétan +3 találat a vesztes csatában
Némi plusz lehet a nagyobb tier sebzésért
Viszont egyik csatáról sem tudni hogy 300m belülről vagy kívülről történtek a sebzések valamint te lőtted-e más spotját és stb.WOT WIKI: Csata mechanizmusok - Tapasztalat és kredit
[ Szerkesztve ]
-
phoenix1989
őstag
válasz L-e-f-i-e #222112 üzenetére
pont az hogy rohadt kemény hasa van és mivel nem tudják számtalan embert át lehet verni. kiteszed a hasát ők meg már lövik is mert hát papír az a szar. aztán hoppá. mehetsz is ki tárazni. az elmúlt napokban csak 50b vel mentem mert markolnám. hidd el az esetek 99% ban bejön. tegnap egy e100-al játszó ellen írt rám hogy mondjam meg miért csalok, mert hogy ő goldal nem vitte be a hasam míg én igen az övét.
[ Szerkesztve ]
-
popey37
addikt
köszi a linket, elolvastam, hát a sebzési távolságban lehet a különbség: a tier 9-es csatában, ahol többet sebeztem, az össz sebzésem 300méteren kivülről volt. plusz nem éltem túl.
de azért a leirás is tetszik: kis menyiségű xp jár. kinek mennyi a kicsi.
Teló: +36302105384 SW 120/600
-
popey37
addikt
válasz Aljasvip #222114 üzenetére
4000?
valamit félreolvastál rendesen, a különbség összesen alap xp-ben 220 xp. ráadásul nincs is a képeken, nem tudom honnan vetted.
ha az össz xp-t nézted, az azért annyi, mert rajta van a 3x bonusz és az első csatáért járó 2x.
a tier 9-es csata alap xp-je 418 xp, a másiké meg 638 xp.Teló: +36302105384 SW 120/600
-
popey37
addikt
ezzel a xp számítással különben ott van a gond, hogy nincs a wotnak egy rendes táblázata, hogy miért mennyi jár, számszerüen, ne csak annyi, hogy kis mennyiség.
godolok itt arra, hogy :
gyözelem: 20 xp
sebzés: 0,02xp/hp
saját szpott sebzés: 0,04 xp/hpstb...
ha lenne egy ilyen táblázat az tök jó lenne
-
popey37
addikt
a másik amit nem értek, hogy a TD elvileg támogató tank, tehát nem az első vonalra való, akkor a wot miért bünteti xp elvonással? ugye itt a 300 méteren belüli vagy kivüli lövésekre gondolok. főként nem értem, ha +2 tierbe tesz be.
-
Aljasvip
senior tag
válasz popey37 #222118 üzenetére
Lehet nem ugyanazokat a képeket nézzük akkor. Én amit látok, az a kredit, és a végső (szorzós) XP összeg.
Matekoljam le magamnak a szorzókat és prémiumot, ha tudni akarom a base XP-t, vagy ott van valahol elrejtve a képen?Továbbá nem látjuk, hogy volt-e 300m feletti sebzés, lepattanó mennyisége, spot mennyisége, stb. Ez a fül a jelentésből nem elég az összehasonlításra, szerintem.
-
Bad Pritt
félisten
Meglett a tank ász a 7-es kínai td-vel végre, baromi nehéz szülés volt.
Replayt azért nem is rakok be róla, mert említést sem érdemel, beálltam a hídhoz és farmoltam szegény vaksi tankokat.
Nagyon nem jó élmény amúgy ez a td, alapból elég lassú, de amint letér a betonútról olyan szinten vánszorogni kezd, hogy fizikai fájdalmat okoz. Meg kell állni a hatosnál, az még elég fasza, utána durva lejtmenet van.Some motherf*ckers are always tryna ice skate uphill.
-
hulp01
senior tag
Na, miután egész héten szidtam a t34-et, mint a bokrot, az utolsó kipontozódós körre hozott egy ilyet:
Az AT15 az elején felborult, és saját hp-mat kockáztatva sikerült visszalöknöm a talpára, gondoltam majd hasznos lesz még, és segít. Hát nem egészen ez történt.
Ez meg egy nagyon frankó kis pozíció Malinovkán (lyuxion egyik videójában láttam).
A6-7-ben lévő heavy-ket lehet spottolni és lőni is bűntetlenűl. Sajnos a csatát elvesztettük mert a végén egy full hp-s borat, 3 ellenséges arty, és egy Indien ellen kellett volna lehoznom. Nem sikerült, mert a tetves arty-k simán kiszedtek 700 hp-ról. Kéne azokra a vackokra egy limit, hogy ok, átlövik a pályát, viszont 100m-en belül meg ne tudjanak lőni. Vagy esetleg vegyék ki őket a játékból. Azzal simán kibékülnék. -
Viktoár
addikt
Nálam a Churchill VII azon kevés tankok közé tartozik ami annyira megfogott hogy megcsináltam rá a 3. gunmarkot. Elővettem hogy leporoljam és ez lett.
Szerintem még mindig bitang jó tud lenni akár tier 7-ben is, bár a goldot igényli de az ilyen csata kárpótól a sok elégetett kreditért.
Egyébként mostanában divat hogy "jeleznek" a mögöttem kempelők hogy supportálnak aztán ott hagynak a levesbe?
Üdv:Viktor
-
Bad Pritt
félisten
Renegade mennyire számít broken op-nak szerintetek? Mondjuk mint a Defender, Borat, E 25 pl.
Some motherf*ckers are always tryna ice skate uphill.
-
Bad Pritt
félisten
válasz Swinegod #222130 üzenetére
Én sem gondoltam eddig annak, de most megvettem és egyrészt kolosszális a target dmg hozzá (2700 sebzés a lila stat, 3770 kombinált a 3 mark), másrészt 1250 xp-re 2. osztályt adott, tehát atom jól mennek vele, harmadrészt 12 meccs alatt 74 BP pontot szedtem össze, az átlag 6.2 pont, ami egészen brutális szám, szóval én is átlag feletti meccseket hozok.
Nem szeretek op tankokkal menni, Defendert, Boratot se vettem meg, E 25-tel se megyek, nem jó érzés számomra. Erről a Renegade-ről azt gondoltam, hogy belesimul az átlagba, de vagy az én stílusomnak fekszik nagyon (a Patriotot nem tudom működésre bírni amúgy), vagy túl erős a tank maga.Some motherf*ckers are always tryna ice skate uphill.
-
Szibilla
aktív tag
Ezekkel a képeslapokkal tényleg semmi értelmes ajánlatot nem ad. Reméltem, valami normális prémtankot sikerül kifogni...múltkor nem vettem semmit végül, de már krónikus kredithiányom lesz lassan. 😁
-
kchryss
veterán
válasz hulp01 #222123 üzenetére
AT15-tel nem semmi teljesítmény felborulni.
Malinovkán erről az oldalról rankeden mindig abba a borokba megyek progetto-val a csata elején. Felderítésért is jár bónusz xp, spot is szokott belőle jönni és néha lőni is lehet a hegyre menőket anélkül hogy visszaspotolnának. -
kchryss
veterán
válasz Bad Pritt #222131 üzenetére
Renegade-nek magas a skill cap-je. A jó játékosok kezében jó tank. Hasonlóan az E5-höz. Általában azok szokták leszólni őket akik nem annyira jó játékosok. Unikumoknál kedvelt tank most mindkettő, mert nekik fontosabb az ágyú mint a páncél és ők tudnak úgy játszani hogy a kupolát nehezebb legyen ellőni (ellentétes oldalról peak-elnek mint ahol a kupola van, felfelé a kupola elé tartják a csövet, hintáztatják a tankot).
Azért összességében a bourrasque jóval opébb mint a renegát. A defender-nek meg ugye az adja az opéságát hogy alacsony a skill cap-je és a gyengébb játékosok is jól tudnak vele érvényesülni. Egy jó játékos kezében szerintem erősebb a renegát mint a defender míg egy gyengébbnél pont fordítva van.
8-as heavy-k mezőnye most nagyon erős, sok jó tank van ott. Szerintem a fejlesztési fában lévő caernarvon kiemelkedik felfelé, az a legjobb 8-as heavy és akkor utána van egy szinten a következő csoport (jó játékosokat nézve, tehát max potenciál szerint):
- renegát
- buffolt tiger2
- prém duplacsöves
- két lengyel 8-as
- vk100.01p bár ez utóbbi erősen pálya és mm függő
De egyébként ahogy néztem nagyon jó lett a buffolt KV4 is. Somua-t direkt nem említettem, mert táras tankot nem érdemes összehasonlítani nem tárasokkal, de nyilván az is elég op.
Igazából ami rossz 8-as heavy: 110, amx65t, vk45, ballbreaker, T34, OHO, kreszlávszkij, illetve az is6 és wz-111 ezeknél egy fokkal jobb, de azért "meh" kategória. A többi szerintem jó.
VK75-öt és T77-et nem tudom elhelyezni a listámon mert azokkal nem játszottam és nem is néztem streameket róluk. -
kchryss
veterán
Twitch nézésből szerzett prém napot tegnap kiváltottam twitch-en, de csak most léptem be a játékba majdnem 1 nappal később és most aktiválódott a prém. Vagyis a játékba lépéskor aktiválódik nem akkor amikor kiváltod twitch-en. Hátha hasznos infó valakinek.
-
hulp01
senior tag
válasz kchryss #222133 üzenetére
A jelenlegi fizikával szinte bármivel fel lehet, mert fel tudsz menni egy lánctalppal szinte bármilyen falra. A jobb oldali bázisról kezdtünk és én fentről lőttem egyet, ami vicces módon eltalálta az E3-ban lévő boratot, és utána mire leértem már láttam, hogy G9-ben a szikla mellett az oldalán fekszik. Ráadásul visszadönteni se tudtam, mert annyira közel volt a sziklához, szóval miután kinyírtam egy Panthert, ami oda tudott lőni, valamint a Type59 szerencsére nem jött fel a partról, ezért kimentem elé, tolatva visszatoltam, majd amikor már volt mellette hely visszalöktem a talpára. Utána én tök simán lementem a partra, mert talán két kicsi tank védte azt a részt, szóval lövésem sincs mit csinált, hogy utána meghalt, de már csak azt láttam, hogy nem élt. Lehet utána meg belefulladt a vízbe.
Amúgy itt is hasznos volt, hogy láttam egy korábbi Skill videót, mert tudtam, hogy K6-ben végig lehet menni a vízben megfulladás nélkül még lassú heavyvel is, és utána közvetlenül a szikla mellett királyul lehet hulldown-ozni, anélkül, hogy az arty veszélyeztetne. És ezzel sikerült megnyerni. Meg azzal, hogy a T34-re visszaraktam a rammert, és az IS3-at sikerült kilőnöm. Ha egy fél mp-cel később töltök be, ki tudott volna lőni.T77 szerintem annyira nem lehet jó tank, mert még talán a T34-nél is ritkábban találkozok vele. Pedig emlékszem, amikor bejött volt, hogy 3-4 is volt oldalanként.
-
joergie
őstag
válasz kchryss #222135 üzenetére
Sőt, ha be vagy lépve, akkoris csak újraindításkor aktiválódik. Miután meglett a prémnap, majdnem letelt a 24 óra, aktiváltam, akkor elmentem, de futott a kliens, és még 1.5 órával később se adta meg. Akkor kaptam a fülest, hogy kliens restart után adja meg, és így is lett.
Egy bizonyos szint fölött nem süllyedünk egy bizonyos szint alá.
-
e-newsee
addikt
válasz peterson79 #222141 üzenetére
-Nice cheat noob! What's the name?
-Father.
:D"Csak egy olyan töltött édesség van, ami megoldja az élet problémáit, és az az Oreo." /Sheldon Cooper/
-
Nyugis
senior tag
válasz e-newsee #222142 üzenetére
na igen.. de ez még semmi lehet fokozni!
nekem csak 40k csatám van , a "nagybácsinak" meg 80k!!!
a gyereknek kellett egy csík (nyomorult osztálytársai végett) valamelyik elcseszett tankra, 61%-ig bírtam idegekkel aztán feladtam. Majd rá állítottuk és kb fél nap alatt meg is lett.
gyerek boldog= család boldog!
ha szeretnék egy kis Win8-at húzni vele megyek szakaszba és hoppá nincs szopó roller![ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
-
(rögzített hozzászólás)
Figyelem!
Rengeteg scam/phising próbálkozás van a játékban! Privát üzenetek formájában küldenek üzenetet, miszerint feltöltöttek rólad egy replay-t valahova. Ezekbe jellemzően be kell lépni a WoT accounttal, de a probléma az, hogy nem az igazi Wargaming oldalon léptet be, így gyakorlaitag ellopja a WoT accountodat. Akárki küld neked privát üzenetet egy website-tal kapcsolatban, soha ne nyisd meg az oldalt!
Ezeket a próbálkozásokat lehet jelenteni itt: https://eu.wargaming.net/support/hu/products/wot/help/29691/29692/29706/ (ezt a linket is ellenőrizd)
[ Szerkesztve ]
Pénztárca bemutatók: https://www.youtube.com/playlist?list=PLYQxd5Rbby46cPtVVMQodEGZuxZm7csIo
- RC modell földön, vízen, levegőben
- Autós topik
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Call of Duty: Black Ops 6
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Xiaomi Mi 9T - a túl jó Redmi
- iPhone topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- További aktív témák...
- Komplett erőgép játékra, munkára, garanciákkal - I7 13700K, RTX-3080, 32 GB
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X280 - i5-G8 I 8GB I 256SSD I 12,5" FHD Touch I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X280 - i5-G7 I 8GB I 256GB SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs