Hirdetés
- Samsung Galaxy A57 - kecses test, lusta lélek
- Megérkezett Európába a Soundcore Space 2 fejhallgató
- Hivatalos a OnePlus Watch 4
- Így spórolhat az Apple az iPhone 18 kijelzőin
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Fittyet hány a pesti napfényre a Honor 600
- Mobil flották
- iOS alkalmazások
- Microsoft Rewards
- Milyen okostelefont vegyek?
Aktív témák
-
col
addikt
Ahogy már írtam fentebb is, minden statisztika értelmezhető és magyarázható több oldalról, attól függ, mit is szeretnénk ''bizonyítani'' vele. :)
És ha már a számokkal bűvészkedünk:
A T-mobile ki és bemenő forgalma kb gyforma.
A Pannonnál kicsit magasabb a bejövő.
A Voda-nál pont ellentétes a jelenség.
De változatlanul az a legérdekesebb számomra, hogy a meglévő előfizetők között nem nyerő a szolgáltatóváltás. Az előfizetők számához képest bődületesen alacsony a szolgáltatót váltók száma. Ez azt is jelenti, hogy sokan mégsem váltottak (a várakozásokkal szemben és a reklámok ellenére, illetve azokkal ellentétben), hanem több szolgáltatónál egyszerre is van/lett előfizetésük, vagy prepaid kártyájuk. Maximum így az új előfizetéseknél van nagyobb jelentősége, mert tényleg úgy néz ki, minden reklámfogás ellenére nem sikerült meggyőzni az ''ellenlábasok'' táborából túl sok embert, régi előfizetőt, hogy ''most gyere át, mert mi jobbak és olcsóbbak vagyunk''. (Amúgy sem arról szólnak a reklámok sajnos, hogy ''mi jobbak vagyunk'', hanem zömmel arról, hogy a másik szolgáltató miért ''rosszabb''. Személy szerint nekem herótom van ezektől a negatív reklámoktól, bármelyik oldalról is jön az ilyen ..:( )
Amúgy tény, dinamikájában a Voda fejlődik a legjobban. A másik kettő viszonylag stabil, nincs számottevő változás az előfizetőik számában. Ennek is lehet egy magyarázata. A legtöbb és régi mobilos nem vált és marad, ragaszkodik a régi szolgáltatójához. Max. ahogy mondtam, néhányan vesznek ebből a táborból is prepaid kártyát más szolgáltatónál, pl. Voda-nál. Az új előfizetések nagyob része a Voda-hoz megy való igaz, illetve amit már írtam, a másik szolgáltatóktól jelentkező, plusz kártyát vásárlók is benne vannak ebben a növekedésben. Az új előfizetések meg már nem olyan dinamikusan nőnek, tehát a százalékos növekedés ezért számokban kifejezve sem nagyon meglepő és nem mutatja az igazi ''súlyt'' a mobilpiacon.
Ennyit éhgyomorra :)
[Szerkesztve]
Aktív témák
- Milyen légkondit a lakásba?
- Villanyszerelés
- ingyenes webtárhely és játékszerver
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- EAFC 26
- Projektor topic
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- 4K vs 8K – Megéri-e a 8K TV 2026-ban?
- A jövőben nem csak a gazdagok kiváltsága lehet az Intel CPU-k tuningja
- További aktív témák...
- Asus Zephyrus G16 GAMING Notebook! Ultra 9 185H / RTX 4060 / 32GB 7500MHz / 1TB! BeszámítOK
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Új MSI MAG PANO M100R PZ Black pc ház, számítógép ház
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÚJ HP All in One 24-cr1234na PC - 24"FHD IPS - Ultra 5 125U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest