Hirdetés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Megjöttek Magyarországra a Redmi Note 15-ök, január 22-től ennyiért kaphatók
- Messze nyolcezer fölött!
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Tiltott lett Lufthansa-csoport repülőin power bankot használni
- Magisk
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Honor Magic8 Lite - a félig sikerült bűvésztrükk
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Lefty
addikt
válasz
martonx
üzenetére
ne haragudj, excel makró, vba.
még annyit hozzátennék, hogy a public változónév dologgal tisztában vagyok, de én pl olyat szeretnék, hogy egy set-el pl worksheet változóba töltök egy munkafüzetlapot, majd az bárhonnan elérhető legyen. Ok, hogy a public-al létrehozok egy globális változót, de hogyan adok neki értéket is?
-
Lefty
addikt
Sziasztok!!
Elkezdtem most egy új programot, elég sok modulból állna, viszont próbálnám minél elegánsabban megírni.
Lényeg az, hogy lesz jó pár változó, amiket egynél többször nem akarok deklarálni, majd azt használni mindenhol. Ergo globális szinten kellene nekem az, hogy memóriába töltöm őket, majd bárhonnan meg tudjam hívni. Az sem pálya, hogy mondjuk egy külön modulban deklarálok mindent, majd ezt a részt meghívom az egyes subokban. Illetve option explicit sem pálya, mert úgy csak modul szinten tudok deklarálni, illetve memóriában helyet foglalni.
Van erre bármi mód? Köszi előre is!! -
Lefty
addikt
sziasztok!
azt, hogy tudom megcsinálni, hogy adott egy tábla, melynek 2. oszlopában x mezőnként van egy szám, a számok nem egyeznek. majd a szám mellett mellett pár oszlopra van egy pár oszlopból álló tábla üres sorokkal megszakítva változó hosszal, de a 2. oszlopban levő szám nem ismétlődik. ezen oszlopok mellé a 2. oszlopban levő szám tartozik, így melléjük kéne kíratni a számot. mindig addig tartozik a többi adathoz a 2. oszlopban levő szám, míg ott új szám nem jön, utána az azt követőekhez már az új szám tartozik így annak kellene melléjük kerülnie. a 2. oszlopban levő számok mindig ugyanazzal a 3 számmal kezdődnek, többi részük más.
arra gondoltam, hogy ha a 2. oszlopban levő érték ezzel a bizonyos 3 számmal kezdődik, akkor betöltöm változóba majd ebből a változóból beíratom a megfelelő oszlopba olyan feltétel mellett, hogy az előtte levő oszlop nem üres. de a változóba hogy kerül bele az új szám a 2. oszlopban ha majd újat talál? hogy adja át a változó az új értéket egy másik változónak? Köszi

Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Milyen videókártyát?
- Megjöttek Magyarországra a Redmi Note 15-ök, január 22-től ennyiért kaphatók
- Messze nyolcezer fölött!
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Lelövi a Messengert a Facebook Windowson és Macen
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- AI fókuszú rendszerchipekkel köszönt be a Mediatek
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 256GB Space Black -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3235
- BESZÁMÍTÁS! ASRock X870 R9 7950X3D 32GB DDR5 1TB SSD RTX 4090 24GB Be quiet Pure Base 501 LX white
- HP Dell, Fujitsu, üzleti kategóriás notebook kiárusítás - frissítve: 01.03
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RX 9060 XT 16GB Rampage SHIVA ADATA 650W
- Apple Pencil gen2
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
igen, kicsit zavaros. viszont már megoldottam