Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Dalai Láma

    őstag

    válasz kymco #7106 üzenetére

    De akár érdekelhetne is téged.

    Szerintem nagyon fontos kérdés, és az emberiség hasznára válik a kérdés megválaszolása. Szerintem az, hogy téged hidegen hagy, nem a vallásosságodtól függ, hanem egyszerűen kívül esik az érdeklődési területeden.

    Vallási szempontból teljesen mindegy a módszer, evolúció, teremtés, és még mást is ki lehetne találni. Egyszerűen nem ez a lényeg, ahogy te is mondtad.

    Ahogy talán mégis össze lehet kötni a dolgokat, az az Isten munkájának minél jobb megértése és megismerése lehet. Érdekel a teremtés mikéntje, mert meg akarom ismerni azt, amit és ahogy Isten alkotott.

    Abban viszont igazad van, hogy a hit működik e kérdések megválaszolása nélkül is. És szerintem pont ezért nem igaz cucka állítása, miszerint a keresztények be vannak zárkózva, és kvázi el vannak tiltva a dolgok megismerésétől. Ugyanis tudományos kérdésekben nem foglal állást a Biblia. Jézus nem beszél tudományról. Egy keresztény hitét nem rengeti meg, ha kiderül, hogy A módon keletkezett a világ, vagy rájönnek, hogy B volt a helyes teória.

    A hit szempontjából mindegy, hányféle kvark van, és milyen erők hatnak az univerzumban. Így a hit nem is gátol senkit abban, hogy ezeket a kérdéseket kutassa és megfejtse. A kereszténység nem béklyó, hanem egy többlet. De ezt inkább cuckának kellett volna címeznem.

    ''Ugrott apósom, nagy régi sólyom, mindene az illegalitás''

Új hozzászólás Aktív témák