Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Dalai Láma

    őstag

    válasz ponix #4345 üzenetére

    Semmivel se mocsadékabb a világ most, mint akkor. Egyszerűen csak más. Mások a problémák, de sokszor nem is a problémák gyökere különbözik, mert az emberi mivoltunkból adódóan minden korban ugyanaz. Hanem a megjelenési formák.

    Jézus akkor is tudott és most is tudna ugyanolyan igaz maradni. Az emberek pedig akkor is és most is csak emberek, ugyanazokkal a belső késztetésekkel. Azóta persze volt fejlődés sok olyan hozománnyal, amik tagadhatatlanul érdemei. Sok mutató alátámasztja azt is, hogy ez a világ jobb. Életszínvonal, életkörülmények, várható élettartam, az emberiség létszáma, keresztények száma a világban, stb. És igen, van sok rossz dolog most is, vannak új dolgok, amik rosszak, de mindez ugyanabból az emberi természetből fakad, ami akkor is és most is ugyanolyan.

    Zeitgeist-et nem láttam egyet sem, tehát ahhoz nem tudok mit hozzászólni. A hazugság elhatározás és döntés kérdése. Vállalod-e annak a következményeit, hogyha nem hazudsz? Vállalod-e, hogy ezzel mást megbántasz esetleg? De te ennél valami komplexebb dologra gondolhatsz, de akkor sem hiszem, hogy a mai világ oly mértékben eltér az akkoritól, hogy a hazugság akárhol is elkerülhetetlen legyen.

    ''Ugrott apósom, nagy régi sólyom, mindene az illegalitás''

Új hozzászólás Aktív témák