- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
- Fotók, videók mobillal
- Poco X5 Pro - ránézésre jó
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- VoLTE/VoWiFi
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Android szakmai topik
- Samsung Unpacked: második generációs okosgyűrű és AR-szemüveg is jöhet
- Ulefone Armor 27T Pro - hőkamera mindenáron
Új hozzászólás Aktív témák
-
oz82
senior tag
Ez érdekes.... Miért is? Engem is érdekel, mert én is kívülről oldom meg a venti táplálását. Halkabb, jobb.
Aki tud és tudja, hogy tud, veszélyes, attól óvakodjatok! Aki nem tud és tudja, hogy nem tud, az okos, tanítsátok! Aki tud és nem tudja, hogy tud, az bölcs, attól tanuljatok! Aki nem tud és nem tudja, hogy nem tud, az hülye, hagyjátok!
-
oz82
senior tag
De nem értem, kb. 2-3 hétig gond nélkül ment. Aztán elkezdte ezt játszani...
Mi a fenétől?[ Szerkesztve ]
Aki tud és tudja, hogy tud, veszélyes, attól óvakodjatok! Aki nem tud és tudja, hogy nem tud, az okos, tanítsátok! Aki tud és nem tudja, hogy tud, az bölcs, attól tanuljatok! Aki nem tud és nem tudja, hogy nem tud, az hülye, hagyjátok!
-
oz82
senior tag
válasz Petzval #9602 üzenetére
Kompatibilitási gebasz nem lehet?
nForce os a lap, a kártya meg egy új ATI
-
oz82
senior tag
#9595-re
#9598 isKerítettem egy tápot!
HKC 500 watt (mindkét ága kb 250-250W ot tud),de ugyan az a hiba jön elő, nem hajlandó indulni a PCIe-X kártyával. Szóval táphiba kilőve... Már csak a tápkábelek lehetnek, de nem hiszem, azokat most vettem.
A kártyát teszteltem, otthon a másik géppel, no problem megy. Most már csak az alaplap lehet a ludas. Csak azt nem értem hogy mitől lehet az hogy 1x jó 1x nem (Mostanság már oda billent a mérleg hogy szinte sose jó)
pfff.
[ Szerkesztve ]
-
oz82
senior tag
válasz Petzval #9598 üzenetére
Ezeket néztem, nincsenek felpúposodva.
Ma kapok próbatápot (350-400w-osat), ha azzal is előjön akkor alaplap. Ha nem akkor gyengusz lesz a táp mert hivatalosan 400w-s kell a kártyának.Amúgy ha a kondik nincsenek felpúposodva, akkor még lehetnek pl. zárlatosak, kiszáradtak (bár lehet h. a kiszáradás púposodással jár). Vagy valahol gyengélkedik valami más a tápban?
-
oz82
senior tag
válasz mr_ricsi #9594 üzenetére
Kb. hol is található a tápban, (nem vok elektronikus szakember), a nagy átmérőjű kondik?
-
oz82
senior tag
Hmm. nyílván ezért is írhatják a hivatalos oldalon hogy 400w-os táp kell hozzá, mert bekapcsoláskor a max 44-50W helyett pillanatnyilag felugorhat pl. 100 wattra is a fogyasztás.
Na de megnézem hogy mit csinál a FSP 350 PNF-emmel, az 1. sz konfigban az van, egy 6770 mellett, gond nélkül. Csak az a táp le tud adni egy ágon 300 wattot. ez a picike meg csak 120-130w-ot a mondjuk.
Ha tápot is kell cserélnem akkor csak ilyen picikék jöhetnek szóba azoknak meg csak 130w-os ágai vannak...Mondjuk a kártya alapórajeleke indul (650/900), mi van ha mondjuk bios átírással 300/500 on indítom ?
-
oz82
senior tag
Bár megfogva a VGA-t, úgy hogy a passzív meg meleg, gondolom áramot kap csak keveset?
-
oz82
senior tag
OK!
Kerítek 1 et holnap, ha minden jól megy. Szétszedtem a tápot,nincsenek felpúposodva a kondik, a táp külseje abszolút nem melegszik (bár most le van szedve a hát teteje), nem találtam az áramkörökön sérülést/ égést.
Most nézem, 2005-ből való a táp (week 0502, rev 1.0), lehet megette már a kenyere javát, bár nem törvényszerű.
-
oz82
senior tag
ÖöÖ. A VGA csak az alaplapon keresztül kapja a kraftot (nincs rajt külön csati). Az hogy melyik ág melyik nem tom, jön egy halom kábel kifele. Az alaplapra van kötve a 24 (átalakítóval 20->24 re) es csati és + még egy 4es. Ez lenne 1 kör?
Azhogy melyik ág melyik, nekem passzA satás power kábel a vinyóba, több nincs
-
oz82
senior tag
Hát a táp max 115 wattot tud az egyik ágán, kimérve fogyasztásmérővel pedig pl. bootoláskor 80 wattnál többet nem kért (konnektorból). Ma reggeli első indításkor se akart indulni a VGA. Nem lehet a VGA nak nagy Amper igénye?
Mag a konfig ez:
X2 4200 S939
HIS HD 6570
Asrock 939 N68 PV Glan alaplap
2x1GB DDR1
2,5" WC cav 320 GB vinyóPróbálok egy cseretápot, de az alacsony profilú ház miatt csak ilyen tápok jöhetnek szóba, mint az FSP250-50SAV(PF)
-
oz82
senior tag
válasz Petzval #9578 üzenetére
Ah sebbenzin lesz. A tápház olyan nagyon nem meleg (értsd.: még messze nem forró), de a levegő eléggé az kb fél óra után., és csak csordogál kifele mert lassan (500RPM) megy a venti.
-
oz82
senior tag
Aha,
a VGA új, a PCIe slot kitakarítás megér egy próbát. Körömlakk lemosó jó lehet erre a célra?
Bár a Tápon a venti alapfordulaton pörög mindíg (400RPM lehet hogy túlmelegszik?)Aki tud és tudja, hogy tud, veszélyes, attól óvakodjatok! Aki nem tud és tudja, hogy nem tud, az okos, tanítsátok! Aki tud és nem tudja, hogy tud, az bölcs, attól tanuljatok! Aki nem tud és nem tudja, hogy nem tud, az hülye, hagyjátok!
-
oz82
senior tag
A lapon a legújabb bios van (v1.3), a tápot meg kipucoltam 2-3 hete, mert ventit cseréltem benne (egy hőmérős AC F8 TC).
hmm?
-
oz82
senior tag
Sziasztok!
Talán a tápgondom van. Egy Asrock 939N68PV-GLAN lapról van szó. Van benne egy HIS HD 6570 VGA.
Az a problémám, hogy néha az alaplapi VGA-t val indul a gép (mostanában egyre gyakrabban), és hiába állítom be hogy a PCI express legyen a 1. mintha nem találná a kártyát és az alaplapival indul. egyszer elindul a PCIe val egyszer nem... Ezt okozhatja a táp gyengélkedése?
Ilyen táp: FSP-250 -50SAV()PF
alsó képen
Mértem prime 95+furmark-al leterhelve 135Wattot kért a konnektorból. Boot ideje alatt 80-90 wattnál nem kért többet (de ezt leellenőrzöm még 1x)De a tápra az van írva h. az egyik ágon 115 Wattot tud leadni. pff. Ez okozhatja a gondot?
Valakinek volt hasonló gondja?
(Próbaképp beleraktam a másik gépembe a 6770 helyére, 5x 6x újraindítottam nincs gond, működik tökéletesen)Aki tud és tudja, hogy tud, veszélyes, attól óvakodjatok! Aki nem tud és tudja, hogy nem tud, az okos, tanítsátok! Aki tud és nem tudja, hogy tud, az bölcs, attól tanuljatok! Aki nem tud és nem tudja, hogy nem tud, az hülye, hagyjátok!
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest