- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Yettel topik
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Xiaomi 14 Ultra - Leica hercegnő
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- iPhone topik
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Szivárognak a Vivo X300 kameraadatai
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
Új hozzászólás Aktív témák
-
PROTRON
addikt
válasz
0xmilan #21280 üzenetére
A gigabyte nem tápegység gyártó, hanem csak bérgyártat, nem bíznám rájuk a gépemet.
Tudod aki mindenbe belekóstál, semmihez sem ért igazán.
Seasonic, enermax, silverstone, FSP, EVGA, Be quiet, corsair, chieftec, deeplcool, cooler master, az említett thermaltake ( bár gondolom bennük megrendültél), ezek közül választanék inkább.
Nem minőségi sorrendben írtam és nem mindegyik csak táp gyártók, de legalább minőségileg ellenőrzik ha valamit bérgyártanak. -
PROTRON
addikt
válasz
0xmilan #21278 üzenetére
Én is leszoktam kapcsolni, de én a hosszabbítót, mert azt könnyebb pótolni.
És igen, teljesen természetes hogy a tápegységben lévő nagyobb kapacitások még egy ideig fel vannak töltve, szal ha ilyenkor bekapcsolásra nyomsz, akkor ezt a maradék feszültséget nullázza le a gép azzal hogy megpróbál beindulni. Pl EVGA tápok ilyenkor 2x is rápróbálnak.Könnyen lehet hogy épp pechedre elpattant valami, nem tudni hány éves? De a védelmeinek meg kellett védenie a PC-det.
Előtte első teszt előtt, hogy falból kihúzott állapotban és csak az alaplap van bekötve (minden más kikötve-kiszerelve, még cpu is), 30 secig nyomva tartanám a bekapcsoló gombot, hogy minden kapacitás a tápegységben és az alaplapon is kisüljön.
Ezután visszapakolnám a minimál alkatrészeket ami tényleg csak a biosba lépésig szükséges, pl oda még háttértár nem kell, de alaplapi VGA is elég lehet, tennék 1 próbát.
Ha ezután sem indul, hozni kell másik tápegységet, nem feltétlenül ilyen erőset, elvégre csak tesztelünk, de azért ne vargánya és társa, hanem valami biztosan működő minőségi táp legyen, hátha azzal beindul az alaplap és szépen apránként haladva letesztelni a gépet hogy minden műxik-e.
Manapság már kevés az a szaki aki nekiáll egy ilyen tápegységben hibát keresni, lehet tényleg elég lenne 1 db kapacitást cserélni, meg megtisztogatni az érintkezőket, esetleg 1-2 forrszemet javítani, de megbízható szakemberek nem pepecselnek ilyennel azért a pénzért amennyit ér. Amennyiért meg megjavítják, annyiért kapsz valami mást helyette hasonló teljesítményűt, megbízhatóságot.
Új hozzászólás Aktív témák
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Feltörték a PROHARDVER!-es regisztrációmat (vagy elvesztettem a belépési emailcímet, 2FA-t)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Yettel topik
- Konkrét moderációval kapcsolatos kérdések
- PlayStation 5
- Kuponkunyeráló
- Programozás topic
- BestBuy topik
- C# programozás
- További aktív témák...
- Thermaltake Ceres 330 TG white+ Lian Li szeretetcsomag egyben!
- Montech King 95 Pro házikó FÉLÁRON + egy halom venti
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Thor II 1200W 80+ Platinum tápegység! Olvass!
- BESZÁMÍTÁS! NZXT Kraken Elite 360 RGB vízhűtés garanciával hibátlan működéssel
- FSP DAGGER PRO ATX3.0(PCIe5.0) 850W Sfx tápegység
- Erdély története I-II-III egyben 3990 ft
- Apple iPhone 13 . 128GB , Kártyafüggetlen , 100% akku
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB DDR5 RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! HP Victus 16-D0655NG notebook - i5 10400H 16GB DDR4 512GB+1TB SSD RTX 3060 6GB WIN10
- Lenovo LEGION Pro 5 / Pro 7, Lenovo Yoga Pro gépek (RTX 4060 / 4070 / 4080 / 4090)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest