- VoLTE/VoWiFi
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Erős specifikáció, kompakt formában
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Magisk
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- iOS alkalmazások
-
Mobilarena
Ubuntu Linux Összefoglaló
Hivatalos Ubuntu dokumentáció
Amennyiben kérdésed lenne, kérünk, add meg a szükséges adatokat a hiba minél pontosabb leírása mellett:
-számítógép típusa, hardverek pontos megnevezése (különösképp videókártya, vagy hálózati egységek)
-a használt rendszer pontos neve, verziója, a grafikus felület
-mikor és hogyan jelentkezett hiba, mi váltotta ki (program telepítés, frissítés, ...)
-eddigi próbálkozások a megoldásra (ha voltak ilyenek)
A hardverinformációkat legegyszerűbben úgy gyűjtheted össze, ha megnyitod a Terminál nevű programot a menüben. Ide írd be a következő parancsokat (mindkettő után nyomj Enter-t):
lspci
lsusb
Új hozzászólás Aktív témák
-
szőr Artúr
tag
válasz
lev258 #28806 üzenetére
Ö... csak a vita kedvéért
Nem részben takarította le az XP, hanem teljesen. Egyszerűen felülírja a MBR-t. (XP asszem nem UEFI kompatibilis)
A kisebb/nagyobb partíció meg szvsz a kisebb a /boot, a nagyobb meg a / vagy a /-t és swapet tartalmazó LVM kötet partíciója. De ezt az update-grub intézi általában, ha már megy a rendszer. -
szőr Artúr
tag
válasz
ArthurShelby #28803 üzenetére
Ha sikerül elindítani a linuxot, akkor egy update-grub megoldja a problémát, de ha azt nem tudod elindítani... (live rendszer + chroot kell neki, de kicsit hosszú lenne leírni a részleteket)
-
szőr Artúr
tag
válasz
King Unique #28799 üzenetére
Őket nem ismerem, ellenben van egy magyar fejlesztésű szoftver, unetbootin néven.
Ennek van egy olyan érdekes trükkje, hogy ubuntu ISO-ból írt pendrive-on fenn tud tartani helyet megőrzendő adatok számára. Így például lehet update-elni a rendszert, adatokat, letöltéseket, logokat megtartani. -
szőr Artúr
tag
Furcsa. Ubuntu 16.04 egy Asus UX305 ZenBookon.
Az akkut lemerítettem úgy 50%-ra, kikapcsoltam a gépet és töltőre dugtam.
Másfél nappal később, még mindig töltőn, bekapcsoltam. Kiírás szerint 99%-on van az akku és az ikon olyan, mintha nem lenne töltőn. Használom két-három órája, már csak 98%.
Ilyenkor mi van?
Ha akksiról menne, akkor gyorsabban merülne, valamint a gnome-power-statistics sem látná a töltőt.
Szóval nem igazán értem. -
szőr Artúr
tag
válasz
lev258 #28789 üzenetére
Miért gondolod?
Ha épp akkor erre jártam volna, én kapásból a chain nevére tippeltem volna.
De a jelek szerint önerőből megoldotta.Ui: más téma, hogy komolyabb szaktudást igénylő kérdésekkel felesleges magyar fórumokon kísérletezni, mert tényleg nincs ember aki válaszoljon.
-
szőr Artúr
tag
válasz
lev258 #28766 üzenetére
Erre én is kíváncsi vagyok.
Az askubuntu-n találtam pár napja a tippet, kipróbáltam és bejött.Már csak a Bang and Olufsen ICEPower hangkeltő eszközhöz kellene egy a Windows-oshoz hasonló drivert(?) találnom, hogy normális hangot tudjak kicsikarni belőle és valószínűleg felejtőssé válna a Windows 10. (Két napja ubuntuval használom a gépem)
-
szőr Artúr
tag
-
szőr Artúr
tag
válasz
gyulank #28657 üzenetére
No offense, ahogy a kulturált kínai mondja, de ...
Szóval ne ilyen böhöm cuccokkal kezdj, ha forrásból akarsz telepíteni!
Ennél még egy új kernel fordítása is egyszerűbb, amennyire emlékszem.
Ha forrásból akarsz feltenni valamit, első, hogy doksit olvass. Figyelmesen.
Többnyire mellékelnek egy INSTALL vagy README vagy hasonló fájlt, ami alapján elindulhatsz, de még akkor is ütközhetsz akadályokba, mert ahány disztro, annyi szoftver verzió, annyiféle utólagos patch stb. lehet hozzá, hogy adott rendszerre leforduljon.
Nagyon extrém igények kellenek általában, hogy a népszerű disztribúciókba forrásból kelljen telepítened szoftvereket (kivéve gentoo - bár az nem tudom, népszerűnek számít-e) -
szőr Artúr
tag
válasz
Oryctolagus #28652 üzenetére
Hát ezt egyelőre passzolom. A lightdm-et kellene átkonfigurálni, de nem olyan triviális, mint gondoltam.
(unity-greeter helyett kellene megfelelőt találni, de... izé...)
Másik verzió, hogy felraksz pl. egy gdm3-at, de annak meg a függőségei miatt szinte a teljes gnome felmászik. (jó, ez költői túlzás) -
szőr Artúr
tag
válasz
Oryctolagus #28650 üzenetére
Milyen ubuntu? 16.04?
Alapbeállítással használod? (én általában lightdm-t szoktam) -
szőr Artúr
tag
-
szőr Artúr
tag
válasz
ubyegon2 #28604 üzenetére
Én vi-t használok attól kezdve, hogy először linuxot vettem a kezembe.
Pont azért, mert a hírével ellentétben nagyon könnyen megtanulható és viszonylag ritkán csinál mást, mint amit te akarsz.Egyébként onnan származik a vi rossz híre, hogy az ősi verziókban a kurzor billentyűk nem működtek, elég nehézkes volt átszokni rá.
Az emacs használatát viszont nem fogom ajánlani senkinek -
szőr Artúr
tag
válasz
megema #27358 üzenetére
Hasonló miatt én is káromkodtam egy sort: szintén dist-upgrade ssh-n, csak én azt hiszem, véletlenül megszakítottam az ssh sessiont, miközben ő a grub konfigurálással volt elfoglalva.
De most, hogy olvaslak... lehet, hogy bugba futottunk?Az a @^ nem inkább ^@? Ez ugyanis a bináris 0 kódja. A grep valószínűleg nem kiakad rajta, csak nagyon nagy a nullákat tartalmazó terület a fájlban.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás az Ubuntut és variánsait használók és az ezekkel még csak ismerkedők számára
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Bemutató Ubuntu 16.04 LTS kezdőknek, gyakorlatiasan, objektíven
- Hír Megjelent az Ubuntu 16.04 LTS
- Formula-1
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- MÁV topic
- VoLTE/VoWiFi
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Mozilla Firefox
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen okostelefont vegyek?
- E-roller topik
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Fotós felszerelés - Stúdió lámpa / Softbox / Vaku
- Használt és ÚJ Gamer Monitor Felvásárlás Gyors és Korrekt Ügyintézés!
- Csere-Beszámítás! Custom vizes számítógép játékra! I7 12700KF / RTX 3090 / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest