- iPhone topik
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Milyen okostelefont vegyek?
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Magisk
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
-
Mobilarena
Ubuntu Linux Összefoglaló
Hivatalos Ubuntu dokumentáció
Amennyiben kérdésed lenne, kérünk, add meg a szükséges adatokat a hiba minél pontosabb leírása mellett:
-számítógép típusa, hardverek pontos megnevezése (különösképp videókártya, vagy hálózati egységek)
-a használt rendszer pontos neve, verziója, a grafikus felület
-mikor és hogyan jelentkezett hiba, mi váltotta ki (program telepítés, frissítés, ...)
-eddigi próbálkozások a megoldásra (ha voltak ilyenek)
A hardverinformációkat legegyszerűbben úgy gyűjtheted össze, ha megnyitod a Terminál nevű programot a menüben. Ide írd be a következő parancsokat (mindkettő után nyomj Enter-t):
lspci
lsusb
Új hozzászólás Aktív témák
-
jonnyjoker01
veterán
válasz
marked one94 #17673 üzenetére
Persze hogy van
Én is lubuntut használok régi lapotopon és eddig csak jókat tudok elmondani róla.
-
jonnyjoker01
veterán
Lubuntu alatt meg lehet hamisítani a gép által érzékelt hőfokot, hogy a venti hamarabb kapcsoljon be? Sajnos gyér a hűtés és magas hőfokon sem pörög a venti gyorsan, szabályozni meg nem lehet a ventit.
-
jonnyjoker01
veterán
Sziasztok!
Lubuntu alatt mivel tudom a venti sebességét szabályozni?
-
jonnyjoker01
veterán
Elképesztő, hogy a windowshoz képest egy linux disztró, jelen esetben a lubuntu mennyivel gyorsabb. Nem bántam meg a cserét.
-
jonnyjoker01
veterán
Nem működik... Ezt írja amikor rámegyek az install lubuntura vagy a try lubuntura...
Disabling IRQ #28
Disabling IRQ #29Itt eltelik egy kis idő majd:
udevd[102]: timeout: killing '/sbin/modprobe -bv pci: v00001029d00001915v00001558sd00000711bc02sc00i00 [178]
udevd[104]: timeout: killing '/sbin/modprobe -bv pci: v00001029d00001915v00001558sd00000711bc02sc00i00 [180]ez így loopol amíg meg nem unom...
-
jonnyjoker01
veterán
-
jonnyjoker01
veterán
Sziasztok
Problémába ütköztem lubuntu 12.04 telepítése közben...
Feltettem unetbootinnal pendrivera az isot, rámegyek hogy install lubuntu, de valami loopolós idle sorok íródnak ki, nem megy tovább, újra kell indítani és try lubuntu sem megy.
-
jonnyjoker01
veterán
Lubuntu 14.04 és a 12.04 sok mindenben/miben különbözik?
-
jonnyjoker01
veterán
Sziasztok! Mitől lehet az, hogy a maximális felbontás csak 640x480? Kijelzőm 1280x768. Mindegyik linux disztribúció alatt ezt csinálja.
-
jonnyjoker01
veterán
Sziasztok!
Ubuntu alatt szerettem volna egy win xp-s system partíciót módosítani, de nem tudom kezelni, darabolni. Ntfsprogs és ntfs-3g hiányzik neki. Mindkettőt meg próbáltam letelepíteni terminálból, ntfs-3g már le volt telepítve, ntfsprogsra azt írja, nincs ilyen program. Mit tegyek, hogy módosítani tudjam az ntfs partíciót?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás az Ubuntut és variánsait használók és az ezekkel még csak ismerkedők számára
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Bemutató Ubuntu 16.04 LTS kezdőknek, gyakorlatiasan, objektíven
- Hír Megjelent az Ubuntu 16.04 LTS
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Microsoft Surface Laptop 3 - 15 col - Fekete
- Intel Core 2 Quad Q9550 2.83GHz LGA775 Processzor
- Hp Prodesk 600 G3/ G5/ G6 SFF-MT / i5 8-9-10 gen, Hp EliteDesk 800 G4 / Win11- Számla, garancia
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged