- Xiaomi Mi 11 Lite - 4G-vel vagy 5G-vel kéred?
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Xiaomi 12 - az izmos 12
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Fotók, videók mobillal
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Azonnali mobilos kérdések órája
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Google Pixel topik
Aktív témák
-
Üdv
Egy kis segítséget szeretnék kérni.
Adott egy Ubuntu server, samba megosztással. A sambára a felhasználók másolják a cuccaikat windows alól, ékezetes karakterekkel együtt. Nekem néhány könyvtár változásáról küldenem kell levelet.
A probléma a következő: az ékezetes karakterek nem jelennek meg rendesen.
A locale parancs minden beállításra hu_HU.UTF-8-at ír.
Ha SSH-val belépek a szerverre és kilistázok egy könyvtárat akkor viszont nem ékezetes karakterek jelennek meg, hanem a helyükön mindenféle betűk, kis vonalkával a tetejükön.
Ez lenne a kisebbik probléma, mert engem nem érdekel, de ha a könyvtár tartalmát file-ba mentem és azt a mutt-tal kiküldöm (a file tartalmát beillesztem a levélbe) akkor szintén ezek a karakterek jelennek meg, ami azért nem felhasználó barát. A mutt-nál szintén beállítottam, hogy UTF8-at használjon magyar lokalizációval. Ha windowsban szerkesztett file-t illesztek a levélbe akkor az ékezetek is teljesen jól jelennek meg.Mi lehet a baj, mi nincs jól beállítva?
-
Ööö, egy kis magyarázatot kérhetek?
25 gépig free? Én csak csatlakozni szeretnék, egy meglévő hálózathoz, nem linuxról vezérelni.
Köszi a progit.A kérdésem második felére viszont még keresem a választ, mégpedig hogy egy user létrehozása az adot gépen, ami független az AD-tól, és teljes rendszergazdai jogkörrel bír.
Vagy csak annyi dolgom, hogy ha csak a gépre akarok belépni akkor simán beírom a "usernév" + "jelszó" párost és ekkor akár root jogokkal is betudok lépni, ha meg AD userként akkor meg "domain/usernév" + "jelszó" és ekkor az AD által meghatározott jogaim vannak?
-
Üdv
Dolgozok egy cégnél, ami active directory-t használ, és az active directory kezeli a jogokat stb. Én szeretnék linuxot használni, amit talán majd engedni is fognak.
Azt tudom, hogy az AD használatához kell majd a Kerberos, ez eddig okés.
Kaptam egy céges notit, amit majd én fogok "kizárólagosan" használni, amin jelenleg windows fut. De sajnos nem tudok a notira telepíteni progikat (pl java, vagy egyéb kis segédprogram, amit szeretnék).
A windowst szeretném majd lecserélni linuxra.
A kérdésem a következő, linux alatt létre lehet-e hozni egy olyan felhasználót, ami nem foglalkozik az active directoryval, és tejles hozzáférést enged a rendszerhez.Tehát a notin lenne egy AD-s user, ami az adott jogok szerint dolgozik, és lenne, egy root vagy hasonló jogkörrel rendelkező user, aminek viszont teljes hozzáférése van a géphez.
Igen, szeretném megkerülni az AD jogosultságokat a notebokkomon, hogy ne kelljen a rendszergazihoz rohangálnom, ha kell nekem valami progi.
(Szeretnék elmélyedni a linuxban és nem akarok minden kis próbálkozáskor futni a rendszergazdihoz, hogy ugyan tegye lehetővé ennek meg annak a futtatását.)Várom a válaszokat, remélem van rá megoldás.
(Végszükségbe marad a virtuális gépen futó linux, de ez ugye nem annyira jó az akku szempontjából sem.)
Aktív témák
Hirdetés
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Építő/felújító topik
- Villanyszerelés
- Vezetékes FEJhallgatók
- Xiaomi Mi 11 Lite - 4G-vel vagy 5G-vel kéred?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Autós kamerák
- Motoros topic
- További aktív témák...
- IPhone 15 128GB Zöld ÚJ! 12 Hó Jótállás!
- Samsung Galaxy S25 Plus Navy 12/256 GB Újszerű, karcmentes állapotban!
- Xbox Game Pass Ultimate kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól! - AUTOMATA BOLT
- Bomba ár! HP ProBook 450 G6 - i7-8GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W10 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest