- Telekom mobilszolgáltatások
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Yettel topik
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Google Pixel topik
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- Mobil flották
Aktív témák
-
válasz neverDell #42950 üzenetére
RAM-ba egyszerű lenne cachelni, de nem akarom feleslegesen zabáltatni vele.
(FF-ban egy opció.) Igaz, nem szokott kifutni a ramból, de attól még minek
Böngészés közben nekem szokott lenni winyóaktivitás.
A thumbnail készítés más eszközre 8akár ramdisk) rakása lenne frankó, mert sok képpel dolgozok, és egy nagyobb könyvtárra rányomva hogy "előnézet", hát rendesen reszeli a winyót. Nem mellesleg eszi a helyet, és feleslegesen, mert mindent eltárol. Ha meg automata ürítésre rakom, akkor meg minden alkalommal újraépíti a thumbnaileket -> lassú.Mount téma : érteni. Kérdés, akkor hogyan kell meghívni a mountot ehhez... man mount
[ Szerkesztve ]
Mutogatni való hater díszpinty
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Én csináltam ramdisket Debia alatt a rókának, és oda cachel, így villámgyors az indulás minden bekapcsoláskor, mert ugye leállításkor magától törlődik.
Am. te is kde-s vagy, hogy lehet rávenni, hogy mindenhol az Iceweaselt(Ffox) indítsa a konqueror helyett? Már elég rég keresem a megoldást, de a linkekre kattintva még mindig konqueror nylik meg, az meg elvileg 3.6-os Ffox alapú és egy halom bug.
[ Szerkesztve ]
Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
válasz CPT.Pirk #42953 üzenetére
Elvileg rekonq mr a neve, csak van valami újítás...
Sajnos ezeknek a lelkivilágáról nem sok minden van a gúglin sem, különben nem kérdeznék... Azzal kezdtem, hogy "how to configure konqueror cache location" meg ilyesmik, de semmi eredmény...Mutogatni való hater díszpinty
-
Peter Kiss
őstag
Server 10.04.3-ra hogyan pakolok fel PHP 5.4 RC akárhányast?
-
Stirlitz
senior tag
válasz Peter Kiss #42955 üzenetére
Fantasztikusak vagytok itt, hogy még most is a problémákkal foglalkoztok! Kívánok minden fórum lakónak boldog új évet! A legjobb fórum volt ez egész évben, jó arcok vagytok!
-
válasz Peter Kiss #42955 üzenetére
Ha van belőle .deb csomag akkor nem nehéz, de olyat nem láttam most így hirtelen...
Letölt-lefordít... Van hozzá install guide, de nem mertem belenézni
Na mentem partizni, mindenkinek boldogat[ Szerkesztve ]
Mutogatni való hater díszpinty
-
Nagytalp
senior tag
Boldog új évet mindenkinek!
Már csak 4 hónap az LTS!
Nvidia RTX és AMD RX videókártyák raktárról!
-
bsanya
aktív tag
Az Új Év első legjobb dolga: Nem kell többé Winfos!!!
(Mondjuk, ehhez még össze kellene lőnöm a Kubuntu-val a Wifis scannerem, és a Samsung Kies software-t )
B.Ú.É.K!!!!!!!![ Szerkesztve ]
Xiaomi Mi 11i
-
vicces
addikt
na egy hasznos kis link 2012-ben, a kezdő linuxus pajtiknak:
[link]:)
-
-
Pano
addikt
BUÉK mindenkinek!
Szeretném megkérdezni, hogy tud valaki ajánlani nekem szakirodalmat (könyvet, bővebb tutorialokat, leírásokat magyarul), amikből meg lehet tanulni kb egy haladó szinten a Linux kezelését, rejtelmeit, konzol kezelést, felépítését stb stb.
Tehát ajánlott irodalom kell, amit ismertek és megfelelő. Ubu (debian) részre legyen inkább kihegyezve a dolog, vagy nem tudom miként működhet a tanulási folyamat.
Előre is köszi! -
-
jochen
csendes tag
Sziasztok, ebben az uj évben...A MATE- desktopot hogy tudom feltelepiteni? 10.10-ES Maverick van a gépen.
A mértéktartás abból áll,hogyha valamiből elegem van, abbahagyom.
-
szoke12
őstag
Sziasztok!
Olyan problémám van, hogy bármit elindítok, a proci egyből felugrik 95-100%-ra és ott is marad. (Pl: Firefox, Open Office, vagy bármi)
Az egész gép belassul.
Nem túl régóta kezdte és mostmár elég idegesítő.
Win alatt nem volt ilyen.
(Disztrib: Ubuntu 10.10
Gép: 1.8 GHz; 1 Gb ram; 40 Gb vinyó; 256 VGA)
Ha bárki tud vmit, segítsen!
Előre is köszi!"Élj úgy, hogy ha majd lepereg előtted életed filmje, érdemes legyen végignézni!"
-
szoke12
őstag
válasz MacCaine #42974 üzenetére
gnome system monitor kb: 30%
böngésző olyan 20-30% (de van hogy 60% )
egy-két ilyen "plug-in" kb: néha 30%
szóval változó hogy mi eszi . DE ennyire???
Egy biztos : a böngészőnek köze van hozzá."Élj úgy, hogy ha majd lepereg előtted életed filmje, érdemes legyen végignézni!"
-
szoke12
őstag
válasz MacCaine #42977 üzenetére
Igazából elég kezdő vok linux téren.
Most felraktam Chrome-ot, azzal nem annyira durva, de mégsem az igazi.
Azt se tudom mi az a htop, azt meg pláne, hogy hogy lehet arra váltani gnome system monitorról.
Bocsi. Kcsit bővebben?"Élj úgy, hogy ha majd lepereg előtted életed filmje, érdemes legyen végignézni!"
-
-
szoke12
őstag
Köszi a gyors választ!
Ezt a htop-ot már meg tudtam csinálni. Most kicsit büszke is vagyok magamra.
A linuxot magamtól tanulgatom, meg itt olvasgatok. És nincs is túl sok időm rá.
Nézzétek el ezt nekem.
A flashblockot is leszedtem. Egyébként nincs ilyen Chromon is?
Lehet hogy a flash ette, mert megint jobb lett.
Kösz még1szer[ Szerkesztve ]
"Élj úgy, hogy ha majd lepereg előtted életed filmje, érdemes legyen végignézni!"
-
-
vilmaboy
őstag
Hali!
Volna egy olyan gondom, hogy amikor az ubuntu 11.10et telepítettem, akor azt win7mellé tettem egy külön 30gigás ntfs part.-ra, win alól indítva a telepítést.
A particióból, amin az Ubi van, windows alatt nem látom a linuxos könyvtárfámat total commanderrel, csak a telepítőfileokat amiből települt. Linux alól viszont nem látom a telepítőket, csak a linuxos könyvtárfámat. A filerendszer meglepődésemre nem ment átt ext2-3-4-re, hanem telepítés után is ntfs maradt...most akkor miért nem látom egyik alól sem ugyanazt a tartalmat, mint a másik alól?
A világ legveszélyesebb dolga az, amikor a tudatlanság szorgalommal párosul!
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz vilmaboy #42983 üzenetére
Mert win alatt wubival egy fájlba települt az ntfs-es vinyódon, amit ő egy kvázi virtuális számítógépként kezel. Ez a módszer azért jó, mert így a rendszer szétbombázása nélkül ki tudod próbálni és bármikor nyom nélkül uninstallálhatod. Ellenben így nem annyira gyors, mint rendes telepítéskor.
Amit te szerettél volna, ahhoz kellene csinálni egy 10-15G és egy 1G körüli partíciót a vinyón, bebootolni a lemezről, majd telepítéskor a nagyobbat a neked tetsző fájlrendszerrel csatolni "/"-nek, a másikat meg swapnak használni. Ezek után Linux alatt csak fel kell csatolni a partíciót, win alatt meg kell egy driver, hogy tudja kezelni az adott fájlrendszert, azt találsz googleben.
[ Szerkesztve ]
Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
-
szoke12
őstag
válasz Nowhereman #42986 üzenetére
hogy nem támogatott? régi, v mi?
hogy cseréljem?
nem vok annyira ismeretes. a 10.04LTS az mi? másik verzió?[ Szerkesztve ]
"Élj úgy, hogy ha majd lepereg előtted életed filmje, érdemes legyen végignézni!"
-
szoke12
őstag
Egyébként most nézem, hogy jóval lejjebb ment a cpu. most kb 40-50%
-
vilmaboy
őstag
válasz CPT.Pirk #42984 üzenetére
ha ez az elmélet jogos, akkor miért indul úgy a gépem, hogy megkérdi boot időben, h win vagy Ubuntu-t szeretnék indítani? Majd indítás után rákérdez, h milyen módban futtatom az Ubi-t. Normál vagy hibakereső stb... Ha virtuál gépről menne, akkor ez nem lenne ha jól sejtem. Vagy Igen?
Ha ez így van ahogy írtad, akkor szétkapom a rendszert és bootolok cd-ről vagy usb-ről és teszem fel máris normál installal... Plusz azt hittem telepítéskor átformázza magát ext-re ntfsről...
Szóval akkor marad a cd-ről való format majd reinstall? Mondjuk ez megmagyarázná, h mitől lassú...
-
-
vilmaboy
őstag
izé... Asus F3SC-re mehet az Ubuntu unityvel ugye? nem gyík hozzá? nem kell már oda lubuntu... /bocsi, de linkek erről a terminálról nem mennek.../
-
Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest