- Telekom mobilszolgáltatások
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Yettel topik
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Google Pixel topik
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- Mobil flották
Aktív témák
-
MODERÁTOR
válasz bobalazs #42199 üzenetére
A jogosultságok maximális megtartása mellett át kell helyezni az eredeti helyről az adatokat az új helyre, majd a /etc/fstab fájlba bele kell írni a dolgot.
(#42200) laca026: Már válaszoltak rá. És valóban, be kell állítani az alkalmazás indításához egy viszonylag tetszőleges gombkombinációt.
-
-
-
válasz BigManus #42209 üzenetére
http://logout.hu/tema/ubuntu_linux/hsz_42202-42202.html
Rybank az előbb, de nemtom erre gondolt-e Kendek.Mutogatni való hater díszpinty
-
Dead Zone
tag
Sziasztok, hogy tudok telepíteni egy tar.bz2-t? (Téma)
-
MODERÁTOR
-
Badman 4ever
őstag
válasz Badman 4ever #42041 üzenetére
Még mindig a RAID-el szenvedek.
Meg tudjátok mondani nekem hogy tudom bekonfigurálni a dmraid-et?
Van két NTFS fájlrendszert tartalmazó 500 GB-os Samsung-om, egymás tükörképei (RAID 1). A cél, hogy ezeket RAID-be lássa a rendszer, ne szegregáltan, két külön meghajtóként. A két meghajtó /dev/sdb és /dev/sdc, a vezérlő Sil 3512 (elvileg ismeri a dmraid). Az még fontos, hogy a meglévő fájlrendszert nem lehet módosítani, azon vannak az adataim.Android: elavult, mókolt Linux kernelre rágányolt virtuális gép. Macrohard SpyDOS 11 - Something went wrong. :( Vigyázat, a pingvin harap! Házi szerver Tualatin Pentium III-S 1.4 GHz alapon, Ryzen nagyvas, Bulldozeres AMD laptop és Pine64 PinePhone - Arch Linux mindegyiken. Ender 3 Pro rules!
-
-
Dead Zone
tag
Nem tudom kiválasztani.De meg jelent egy adwaita nevű új téma, vgyis már rajta volt csak most már jelzi azt. Mi az a Tweak Tool?
-
rybank
senior tag
Hatalmas fájdalmak árán elkészült a Custom Lubuntu CD-m. Éppen build-el. De elégedett vagyok. Örülök neki. Ettől kezdve nem kell telepítés után telepítgetni, eltávolítgatni. Minden benne van! LXDE menu editor... Skype... Minden!
Természetesen ugye full fel upgrade-elve![ Szerkesztve ]
-
bobalazs
nagyúr
Többieknek- legegyszerűbb GUI-os /home folder stb. mozgatás leírása
még bootcd se kellett mert előbb csináltam már particiót, most csak meg kellett formáznom.
[ Szerkesztve ]
-
-
bobalazs
nagyúr
válasz Kendek #42230 üzenetére
A te módszered biztos jobb- de két leírás után- a kapott hibákat hosszú lenne leírni,
ezt tűnt a legegyszerűbb megoldásnak. Nekem ez a Storage Device Manager mindent elintézett. Be ugyan nem tudtam lépni azonnal mivel nem volt home/username folderem a leírást követően. Csináltam egy username könyvtárat és beengedett.
Úgy hogy még az alap parancsokat sem ismerem, rám ne bízzanak terminálos futtatásokat egyenlőre.Másrészt szerintem teljesen eltűnt az eredeti adatok mivel a felbontásom- összes beállításom eltűnt. (de ez a legkevesebb most, friss amúgy a rendszer)
[ Szerkesztve ]
-
-
RBJ
addikt
Találtam egy ubuntu alapú ost.
[link]
Live ba kipróbáltam elég komolyan összerakottnak tűnik.Ubuntu / Realme GT2 / Fitbit charge 6 / Gaggia Classic / Xbox Series S
-
-
-
Pano
addikt
Sziasztok!
A tanácsotokat szeretném kérni, akik már jártasabbak az Ubuntu és amúgy a linux világában.
Egyenlőre még próbálgatás szinten tettem fel anno Linux Mint-et, de nem igen használtam sokat, mert nem mélyedtem bele, nem volt rá időm, most viszont szeretnék nekivágni a dolognak.Számtalan kérdésem lenne, de a fontosabbakat tenném fel, amikre még telepítés előtt tudnom kell a választ.
Első körben akkor az #1 hsz-ben megkövetelt alap információk:Gép típusa (Desktop PC, laptop,...)
Desktop. Konfig:
AMD Athlon II X4 Quad-Core 640 3.0 GHz
4 GB Kingston DDR3 Kit
Ati Radeon HD 4250 (integrált alaplapi)Telepített Ubuntu típusa (Ubuntu, Kubuntu, Xubuntu)
Sima ubuntu-ban gondolkozom, de ha más javasolt, az sem gond.
Kérdéseim:
1.- Mennyire gyors az Ubuntu? Gondolok itt az ablakok és a programok felállására. Régen próbáltam, de akkor lomha volt az ablak megjelenés és a programok felállása Windowshoz képest. Stabilan futott a rendszer ez tény, de nekem fontos az, hogy -mivel sok ablakot és programot fogok kezelni, megnyitni- az villámgyorsan megjelenjen.
A hivatalos honlapon van egy túra, ha sebesség ilyen lenne berosálnék, mint ezen, de azért ennyire naív nem vagyok Meg ez egy honlap.2.- Ehhez a konfighoz melyiket érdemesebb feltenni linux esetében: 32 vagy 64 bit? (Windowsból 64-es használok, linux esetében nem tudom mennyire kiforrott a dolog).
3.- Mennyi az ideális partíció méret neki, amin jól érzi magát? A windowst azért szeretném megtartani mellette, abból csípnék le.
4.- Hallottam régebben, hogy az integrált -meg amúgy- ATI kártyákkal akadhatnak teljesítmény gondok, ez a jelenség még mindig meg van?
Egyenlőre ennyi lenne a kérdésem, hálásan köszönöm annak, aki időt és energiát szán kérdéseim megválaszolására!
Üdv,
Pano -
Nya. Azon a gépen bármelyik verzió elmegy, a sima Unity-s Ubuntu vagy a kubuntu ajánlott, de bármelyiket elbírja.
A windóznál mindenképp gyorsabb a rendszer, bootolás, és működésileg is. Az ablakok megjelenési sebessége meg álítható, ha nagyon sebesség kell, akkor meg lepusztítod róla a csicsát, és rakéta. (A tour-hoz meg, annyira azért tényleg nem gyors, max. SSD_vel )64 bites ajánlott amúgy, a gép is megfelel hozzá.
A partícióméret attól füg, mit raksz fel hozzá. Nekem a Kubuntu full extrásan, mindennel (3gb levéllel) foglal 12Gb-ot, és ez már nagynak számít. Van egy 30Gb-os partíciója, csókolom.
Számolj mellé még (4Gb RAM esetén) egy 8Gb-os swap partíciót (elvileg a fizikai memória kétszerese illik), de igazából 4Gb is elég, meg nekem még amióta 4Gb RAM-om van, nem nagyon nyúlt a swaphez. (Most néztem, hogy a 11.10 -es KUbuntunak nagyobb a RAM fogyasztása... 1,25GB-ot eszik böngészővel ... a Win7 meg két gigát )VGA driver, az videokártyától függ... valóban szoktak lenni anomáliák, de a legtöbb esetben azért át lehet hidalni. A 4250 meg nem egy vadiúj kártya, szerintem azt már vinni fogja az ATI driver.
[ Szerkesztve ]
Mutogatni való hater díszpinty
-
neverDell
tag
Ha ki akarod használni a 4G memóriát, akkor jobb a 64 bites, 32 biten picit több, mint 3G látszik, a többit elviszi a BIOS, VGA stb. ha jól emlékszem.
Viszont, ha flasht is akarsz, akkor talán még mindig jobban jársz, ha kibékülsz azzal, hogy a memóriád egy része kihasználatlanul marad, mert ismereteim szerint a 64bites flash player még mindig messze van a tökéletestől (bár lehet, hogy elavultak az információim)Hogy mennyi diszket tegyél alá, az alkalmazás függő. Nekem van olyan virtuális gépem, 64 bites ubuntuval, ami kb. 2G-n megy gond nélkül, de minimális funkcionalitással, GUI nélkül. Úgy emlékszem, a komplett telepítés valahogy 20GB körül volt a 10.04 esetében, én biztos-ami-biztos alátettem 32GB-ot, azon elvagyok.
Ati/AMD VGA-kal kapcsolatban rég nincs tapasztalatom, ezt passzolom. A linuxos 3D úgy általában nem igazán kiforrott, időnként megkergülnek a 3D-s programjai.
(compiz relative stabil) -
válasz neverDell #42241 üzenetére
Az adobe-s, alaptelepítésű flesspléjer nálam lazán megy. Youtube-t meg átnyomni HTML5-be.
"komplett telepítés valahogy 20GB körül volt a 10.04 esetében"
Mit pakoltál bele? Az hatalmas. Amúgy nekem is egy 30Gb-os partíción van, de nincs kihasználva.Az utóbbi időben amúgy nekem még 3D ablakkezelő nem fagyott le. Igez, itt KDe alatt a kwin végzi ezt.
Az átleg Linuxosnak amúgy a 3D kb. csak az ablakkezelő miatt kell.
[ Szerkesztve ]
Mutogatni való hater díszpinty
-
neverDell
tag
Már nem tudom, mit raktam abba a 20G-ba, volt benne adatbázis, PHP keretrendszer, fejlesztőkörnyezet, gnome desktop, szóval sokminden. Én nem érzem óriásinak azt a 20G-t a mai vinyóméretek mellett.
Lefagyással én sem találkoztam még, de olyannal, hogy pl. félbeszakadt egyik-másik program, már igen.
-
zed01
őstag
Felraktam a 11.10-es Ubit a MATE-val. A MATE egy Gnome 2-es fork, Gnome 3-as környezetben. Semmi nem különbözteti meg a megszokott Gnome 2-es környezettől és eddig abszolút bug mentes. Tudom ajánlani azoknak akik nem tudnak megbékélni az újításokkal.
sudo add-apt-repository ppa:amanas/mate-desktop
“Amikor az emberek félnek a kormánytól, az önkényuralom. Amikor a kormány fél az emberektől, az szabadság.” Thomas Jefferson
-
bobalazs
nagyúr
Ubuntu jó, széleskörű a támogatottsága. Gyors is, nincs nagy igénye a legújabb változatnak se. Nálam egy 6 éves laptopon jól elfutott. Csináltam neki egy 9 gigás partíciót, bőven elvan vele, fele szabad, úgy hogy a fő programok stb. fenn van rajta. Érdemes külön /home partíciót csinálni telepítéskor, alapba saját maga nem csinálja meg, neked kell majd egyénire szabott partíció állitásakor csinálnod. (azért hogy a saját dokumentumjaid, stb. megmaradjon újratelepítéskor is) ATI-NVIDIA-Intel integrált lapkák jól támogatottak. VIA driverek már más kérdés erre utólag rájöttem, mert bár van hozzá unichrome driver- a via zárt forrásokkal dolgozik, nem adja ki a forráskódot a driverekhez. Ubunturól én mondjuk Mint-re váltottam, nálam gyorsabb (12-Lisa), népszerű, és nagyjából ugyanazok a csomagok mennek rajta mint Ubuntu-n. Asztalt többfélét is választhatsz, és személyre szabhatod, ez is (többek között) nagyon tetszik benne.
Aktív témák
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Elemlámpa, zseblámpa
- Diablo IV
- Telekom mobilszolgáltatások
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Microsoft Excel topic
- További aktív témák...