- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Megérkezett Magyarországra a Galaxy A16 4G is
- Android szakmai topik
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Aktív témák
-
zodo
nagyúr
válasz 78zolika #20600 üzenetére
Szia!
Legfőképp, hogy nincs minden alkalmazáshoz (bár igyekeznek a fejlesztők) grafikus felület és ekkor jön a parancs szerkesztés. (nekem ez a vodoo)
Szerintem, ezen a ponton nagyon sok leendő felhasználót veszit a Linux társadalom.(#20601) ZCoyote
Lehet, hogy igazad van, de attól még Működik.
Egy probát megér csak kíváncsiságból is.
Milyen víruskeresőt tegyek fel, ami benne a repoban?[ Szerkesztve ]
-
78zolika
senior tag
válasz Sweet Lou 6 #20602 üzenetére
Amit használsz OpenSuSe 11.2- az jobb mint a Ubuntut ? Én Kb 5 napja használom az Ubuntut felváltva a Win el de eddig minden jól működik Habár első nap sikerült megölnöm De újra raktam
-
zodo
nagyúr
Hogy hogy hogy ezt nem lehet leírni.
Nem emlékszel hányszor telepítettem újra a rendszert, ha bármit is ellálítottam és nem tudtam vissza vodoozni.
Ti meg jöttetek, hogy meg lehet javítani és ütöttétek a fejeteket a virtuális falba.Kitartás 78zolika
Sweet Lou 6
Tudom én azt csak mindennap kellene használni és érteni is kellene hozzá.
Kezdőként, pedig nem hinném, hogy az kelljen legyen az első útam, hogy google vagy fórum segítséget kérjek, ha pl.: nem ismerte fel a monitorom felbontását a rendszer és szerkeszem az xorg.conf fájlt.[ Szerkesztve ]
-
Sweet Lou 6
addikt
válasz 78zolika #20605 üzenetére
Nem mondanám, hogy jobb, inkább más. Más a csomagkezelése, a grafikus felülete, a telepítése. Persze van hasonlóság, hiszen ez is Linux kernelre épül és a tárolóiban sok olyan program található meg, ami az Ubuntu tárolóiban is megvan. Én ezzel meg vagyok elégedve, mert mint előbb írtam ez stabil, az Ubuntu/Kubuntu pedig nálam eléggé bugos volt. De ha jól működik nálad minden, szerintem maradj Ubuntunál, ismerd meg. Én se váltottam volna, ha nem lettek volna vele gondjaim.
zodo: sokszor ám csodákra képes a terminál
[ Szerkesztve ]
sweetlou6.wordpress.com
-
törölt tag
válasz upszilon #20530 üzenetére
ha erre olyan nagyon rá akarsz gyúrni, akkor az ufw-ben az alkalmazásokra is szűrhetsz, vagy tilthatsz mindent, és engeded, ami kell. ja, igen, ez a *nix rendszerek és a windows közötti egyik alapvető különbség:
1. minden tiltva van, amit nem engedtél>*nix
2. minden szabad (volt, most már talán nem, az uac miatt, márha em kapcsolják ki egyből), tehát minden szabad, amit nem tiltasz>windows. pont emiatt a "jó" tulajdonság miatt vannak az alkalmazásalapú tűzfalak a windowsokra, mert azt is kontrollálni kell, mi mit hívhat, hova írhat, stb. vagy nem? jöhet a cáfolat, csak felületes "hitem" van. -
upszilon
őstag
válasz Sweet Lou 6 #20594 üzenetére
Kiemeled a szövegkörnyezetéből és külön idézed. Csúsztatsz. Becsmérelsz. Tárgy nélkül általánosítasz. Stb. Nem vagy te véletlenül politikai-újságíró? Gusztustalan amit művelsz! Szállj le rólam!
-
törölt tag
válasz FixY67 #20556 üzenetére
a frissítésen kívül még a szoftverforrásokban esetleg bepipált statisztikát küldi.
különben meg úgy emlékszem, a grc.com-on lévő porttesztel az látszott, hogy windpwsnál nyitott portok voltak (nyilván nem bekapcsolt tűzfalnál), Ubuntunál meg nem bekapcsolt tűzfalnál sem mutatta az a portot sem, amelyiken elvileg az FF kimegy, mikor a portszkenre mentem.(#20535) upszilon
"Vannak betöréstesztek. Vannak versenyek.">hát, ha ezeket a versenyeket megnézed, mindig a Linux, konkrétan az Ubuntu maradt talpon. már ahol elindították egyáltalán 2009ben pl. nem, mert biztos nem volt jó marketing két pénzért árult, és a készítői álta biztonságosnak mondott OS bukásával szemben.[ Szerkesztve ]
-
Krissz22
senior tag
Sziasztok!
Én most tértem át Ubuntura (9.10) Windows XP-ről. A linuxhoz sajnos nem értek.
Egyelőre "minden" működik, viszont egyértelműen lassabb a gépem, mint az XP-vel volt. (processzor: Core Duo 2,16Ghz). Ezen lehet valahogy javítani, mert ha nem akkor kénytelen leszek visszatenni.
Más: Feltettem a Firestartert, (csak a továbbra nyomogattam). Ez elég a biztonságos netezéshez, vagy tegyek még fel valamit? -
upszilon
őstag
válasz #40553216 #20613 üzenetére
Vannak biztonsági rések. Általában sok év multán derülnek ki. Tőlem meg azt várnád, hogy már most tudjam melyik az a szoftver és én személyesen ne engedjem futni? Meg egyáltalán hogyan gondolod, hogy ez elvárás legyen magamtól? Méghogy én tudjam? Én? Az ember? Mert én vagyok a gépért, vagy mi a fene? Miféle fordított gondolkodás ez? Nemáááá! Csinálja a gép! Erre találták ki. Szolgáljon engem, az embert! Ellenőrizzen az ellenőrző szoftver!
Azthiszem ez már mindennek a teteje: Én ellenőrizzek, ne az ellenőrző szoftver?
Ne haragudjatok, de meg kell kérdeznem: Hová kerültem? Itt mindenki ilyen elferdülten gondolkodik? Hát azért álljunk már meg egy szóra emberek! Mi van itt? Lázadnak a gépek, vagy mi? Egyáltalán, emberek nickjeivel vitázom, vagy sutyiban ti gépek vagytok
[ Szerkesztve ]
-
ZCoyote
őstag
Tegyél fel ClamAv-ot.
Nem vagy Te már kezdő, emlékszem még ahogy bírkóztál a Slacki-val.Vladi: Te meg már megint hozzám akarod vágni a billentyűzetet? Régen is volt már ilyen csak sajnos már nem tudom konkrétan miért. Valami olyasmi volt hogy "Linuxon megy a Photoshop?" vagy valami ilyesmi
upszilon: igen itt mindenki hülye csak Te vagy repülő.
[ Szerkesztve ]
Romani ite domum.
-
törölt tag
válasz upszilon #20535 üzenetére
előkészületek 2008ban
http://www.voipsa.org/pipermail/voipsec_voipsa.org/2008-March/002603.htmleredmény 2008:
http://www.engadget.com/2008/03/29/linux-becomes-only-os-to-escape-pwn-2-own-unscathed/(#20617) upszilon
windowson hogy döntöd el? felraksz egy nem interaktív tűzfalat? az honnan fogja tudni, milyen folyamatot, kommunikációt engedjen, kifelé a gépről vagy két program között, mit ne? vagy egy interaktívat, amelyik tanul, és megkérdezi, mit engedjen, mit ne? honnan fogod tudni, melyiket engedjed meg neki, melyiket ne?[ Szerkesztve ]
-
Sweet Lou 6
addikt
válasz upszilon #20614 üzenetére
Nem én rágalmazok és bomlasztom a közösséget, hanem Te. Ilyen stílussal a haverjaiddal beszélj, de velem ne, főleg egy szakmai topicban ne. Kedves upszilon, ha értelmesen tudsz kommunikálni, akkor írj, ha nem akkor meg tudok ajánlani egy pszichiátert. Bocsi, hogy megpróbáltalak kérni valamire. Be is fejezem, nem szemetelem tele a topicot.
[ Szerkesztve ]
sweetlou6.wordpress.com
-
Vladi
nagyúr
válasz Krissz22 #20616 üzenetére
Rakd fel a htop progit. Azt elég megbízható rendszerfigyelőnek találtam.
Nézd meg, hátha valami fogja a géped.
Utána megnézhetnéd, hogy milyen folyamatok indulnak, amik feleslegesek és terhelhetik a géped.(#20622) ZCoyote:
Csak hülyültünk. A jó arcokat megjegyzem.(#20623) Sweet Lou 6:
Hagyjuk már ezt az upszilon témát. Marhára unalmas már.Azóta nincs itt rend kérem, mióta a nagy kék ember nem mod.
[ Szerkesztve ]
il sole non sorge più ad Est!
-
upszilon
őstag
válasz Sweet Lou 6 #20623 üzenetére
"tudok ajánlani egy pszichiátert"
Máshol ezért kivágnának...
-
törölt tag
válasz upszilon #20621 üzenetére
amennyiben ezeket a kérdéseket nem te tetted fel, akkor valóban összekeverlek.
"Tőlem meg azt várnád, hogy már most tudjam melyik az a szoftver és én személyesen ne engedjem futni? Meg egyáltalán hogyan gondolod, hogy ez elvárás legyen magamtól? Méghogy én tudjam? Én? Az ember? Mert én vagyok a gépért, vagy mi a fene?" -
DraXoN
addikt
válasz upszilon #20617 üzenetére
Még is honnan tudja a szoftver, hogy te mit is akarsz pontosan? nem lehet minden ember gondolatát kitalálni (még ha a többségét esetleg sikerül is).
Azonkívül hogy egy biztonsági rendszer magától működjön, és maga csinálja a "biztonságosabbá tétel"-t?? És ki, vagy mi dönti el akkor, hogy hogyan is működjön? Értem ez alatt, hogy minden program emberek által készül, de más és más igények lehetnek, nem lehet mindig, mindenkit jól "kiszolgálni" vagy "megvédeni". Vagyis a gép nem működhet az ember nélkül (felügyelni kell legfeljebb, ha kivan adva a munka, vagy feladat a gép számára, de akkor se csinál semmit se magától).
Egyébként is a felügyeletet egy külső "kéz"be adni (mert a program készítője egy külső "kéz"), milyen alapon bízol meg a készítőben? Egyébként milyen ellenőrző szoftver csinál meg helyetted mindent? És ki programozta az intelligenciáját? (mert egy ilyen szintű programnak már kell valamilyen szintű M.I.)Akárhogy is, amíg M.I. nem létezik a számítógép nem az emberért van, hanem az emberrel van (azaz ez egy kölcsönös kapcsolatot igényel, nem működik csak úgy, nem dolgozik önmagától, főleg azt nem találja ki, hogy mit is akar a felhasználó). Ha meg lenne M.I. könnyen lehet, hogy idővel eljutna olyan szintre, hogy nem viselné el ha csak úgy ugráltatnák... (esetleg még kedve támadna az M.I.-nek eltávolítani vagy kizárni a feleslegessé vált "lusta" létformát a köreiből.. ha az M.I. tanulni volna képes ez bekövetkezne.. de ez már más téma...)
[ Szerkesztve ]
The human head cannot turn 360 degrees... || Lenovo X390 || Samsung Galaxy Z Flip 5
-
törölt tag
válasz #40553216 #20627 üzenetére
közben lejárt az idő.
különben meg a vita elejére térve vissza kicsit: azt írtad, hogy mennyi biztonságtechnikai cég írását belinkelted ide. én csak egy ilyen linket láttam, az is a vírushíradó volt, de mindegy. de a másik általad említett dologra, a versenyekre, ahol feltörték a Linuxot, nem adtál linket, én viszont az ellenkezőjére igen. sőt, a cég, amelyik szervezte, finoman ms szponzporált. ezt nem én állítom, ott van a honlapjukon.
http://cansecwest.com/index.htmlna, ezt is megtaláltam:
http://keznews.com/30772=Linux_ignored__not_immune__says_hacker_contest_sponsorjó magyarázat, csak egy évvel később ugyan ez volt.
-
upszilon
őstag
válasz #40553216 #20627 üzenetére
Félreérted (szerintem szándékosan). Vannak erre szakosodott cégek, szervezetek, akiknek felteheted. Én csak a szükségességét állítottam. Méghozzá azok ellenében akik azt állították, hogy semmi szükség nincsen rá. Ettől még nem lettem vírusszakértő. Érted a különbséget? Fogod a lényeget? Akkor talán be is fejezhetnénk...
(#20628) DraXoN: Szerintem nem ismered ennek a vitaszálnak az előéletét, azért írsz nekem ilyesmiket. Persze, nem várható el, hogy visszaolvass. Viszont így meg nincs értelme válaszolnom a kérdéseidre. Ugyanis azok értelmetlenné válnak szövegkörnyezetük nélkül.
(#20630) tomtyi: Ne haragudj, de ez a vitaszál már kimerült. Mindent leírtam amit érdemes volt leírni. Aki nem olvas vissza, az nem olvas vissza. Az elkezdheti újra, de már nem velem, mert én itt befejeztem.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Sweet Lou 6 #20629 üzenetére
nézd meg.
de leginkább nem grafikus. -
-
Krissz22
senior tag
Még annyi, hogy be-beakadoznak a youtube-on lévő videók is. (nem a net miatt...) Ezzel mit lehetne kezdeni?
Előre is köszi, mindenkinek!
-
törölt tag
válasz Sweet Lou 6 #20633 üzenetére
-
törölt tag
válasz SzalaiG #20640 üzenetére
NAME
lsusb - list USB devices
SYNOPSIS
lsusb [ options ]
DESCRIPTION
lsusb is a utility for displaying information about USB buses in the system and the devices connected to them.
To make use of all the features of this program, you need to have a Linux kernel which supports the /proc/bus/usb interface
(e.g., Linux kernel 2.3.15 or newer).eredmeny:
blabla366:/local/tmp/download> lsusb
Bus 006 Device 001: ID 0000:0000
Bus 004 Device 001: ID 0000:0000
Bus 007 Device 001: ID 0000:0000
Bus 005 Device 001: ID 0000:0000
Bus 003 Device 001: ID 0000:0000
Bus 008 Device 001: ID 0000:0000
Bus 002 Device 004: ID 046d:c402 Logitech, Inc. Marble Mouse (2-button)
Bus 002 Device 003: ID 0430:0005 Sun Microsystems, Inc. Type 6 Keyboard
Bus 002 Device 002: ID 0424:2504 Standard Microsystems Corp.
Bus 002 Device 001: ID 0000:0000
Bus 001 Device 001: ID 0000:0000ennel is reszletesebben?
[ Szerkesztve ]
-
FixY67
senior tag
válasz #40553216 #20615 üzenetére
Milyen statisztikákra gondolsz? Telepítéskor minden ilyet kikapcsolok. Ha kérdez. De ez úgy általában igaz minden telepített szoftverre: ha update-ek után akar nézelődni, akkor ne önállósítsa magát, hanem kérdezzen! Ez egyre kevésbé valósul meg pl. Ubuntuban, de azt hiszem, korábban a SuSE-t is valami ilyesmi miatt hajítottam ki a gépemről.
...
-
válasz SzalaiG #20642 üzenetére
listazo parancs. az usb-s eszkozoket listazza ki - ennél részletesebben?
Kiadod a parancsot terminálba:
lsusb
és szépen kilistázza (ls = list) az usb eszközöketmint lejjebb látható &rew gépében van:
egy halom hub ésBus 002 Device 004: ID 046d:c402 Logitech, Inc. Marble Mouse (2-button) - 2 gombos egér
Bus 002 Device 003: ID 0430:0005 Sun Microsystems, Inc. Type 6 Keyboard - 6 gombos billentyű
Bus 002 Device 002: ID 0424:2504 Standard Microsystems Corp. - akármi...[ Szerkesztve ]
Mindenkit egyforma külső inger ér, de egyén függő, h éljük meg :P
-
FixY67
senior tag
válasz FixY67 #20643 üzenetére
Hm... ennek a canonical.com-os társalgásnak még alaposabban utána kell néznem: most meglestem a routeren, csak az ntp szerverükkel próbálkozott az ubuntu. Ebből két dolog következhet:
1. Szenilis vagyok és nem állítottam be a megszokott ntp szervert
2. A beállítás ellenére ment oda.
Az 1. pont kb. 98%-kal valószínűbb....
-
törölt tag
válasz FixY67 #20643 üzenetére
"Milyen statisztikákra gondolsz? Telepítéskor minden ilyet kikapcsolok. Ha kérdez.">ha telepítetted az Ubuntut, a szoftverforrások utolsó fülén el tudod olvasni. a szokásos "...hogy javítsuk..." blabla. különben meg ezt nem kapcsolja be magától, ezt külön neked kell bepipálni.
updatek után nézelődve sem önállósította magát. x időnként ellenőrizi a sw-k frissességét. ugyan ott, mint fentebb, csak kb. 3 füllel balra, kikapcsolhatod, ha nem akarod, hogy magától fusson. ugyan úgy, mint bármelyik másik Linuxon, vagy bármelyik másik rendszeren. de nekem az az érzésem, hogy ez a fajta "automatizmus" leginkább a te érdekedet szolgálja. és ettől még nem telepít automatikusan, csak figyelmeztet, hogy frissítheted a rendszeredet.miért kell ezért nyafogni??? bár részben magyaráztad magadnak: "1. Szenilis vagyok..."
-
FixY67
senior tag
válasz #40553216 #20646 üzenetére
Bocs, nem használok grafikus telepítőt... emlékeim szerint a jelenlegi ubuntum is karakteresen ment fel, tehát füleket kb. hiába emlegetsz.
Ami viszont tény: a landscape automatikusan mászott fel és egy szóval sem említette, hogy bármit kommunikálni óhajt az "otthoniakkal". Úgy általánosságban nem szeretem, ha egy rendszer (legyen az linuxos, egyéb unixos v. windows-os) úgy pofázik kifelé, hogy nem tudok róla, nem én kérem.
Az utolsó mondatodra csak azt tudom mondani: ilyen mentalitású embert tutira nem engednék rendszergazdai vagy fejlesztői munkára... pardon: utolsó előtti...[ Szerkesztve ]
...
-
FixY67
senior tag
válasz body007 #20648 üzenetére
Nem. Szerintem azt gondolom, hogy legalább egy hiperbiztonságosnak kikiáltott linuxos rendszer programjai ne kezdjenek pofázni a nagyvilágba anélkül, hogy engedélyt kérnének rá.
Nem arról van szó, hogy az én linuxomról bárki bármit elvihetne, de pár évig bankos környezetben használtam (szerverként) linuxot, ott igencsak morcosan néztek volna rám a főnökök, ha kiderül, hogy olyan rendszert akarok telepíteni, ami nem csak akkor társalog a neten, amikor én mondom neki......
-
TrollBalint
addikt
Egy MSI Nvidia 6800-as.
Van igazából fent egy 9.04-es is, bár az nem kubuntu, hanem sima ubuntu, de az mindegy
Azon is voltak gondok, ott aktiváltam a drivert telepítés után és újraindítás után villogó képernyő fogadott. Neten azt olvastam, hogy tegyem fel manuálisan a drivert, mert ezzel a módszerrel valahogy úgy telepíti, hogy indítás után törli. Akkor feltettem manuálisan és jó volt, csak utána láttam, hogy kijött az új ubuntu, gondoltam felteszem azt, és akkor már a KDE-s verziót.
én mindig megszívom a linux-szal de nem fogom feladni, ha törik, ha szakad, de egy remekül működő linux lesz a gépemen, és nem zavar, hogy ez 5 év alatt nem sikerülthttps://www.pathofexile.com/account/view-profile/Haarkon/characters
Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest